torsdag 9 februari 2012

As the world turns - days of ...

Jag satt och kontemplerade vansinnet igår.

Det slog mig att den minst sålda dvd-boxen är tiotimmarsversionen av "Anders Borg kritiserar banker". Den är dock underhållande eftersom att extramaterialet och har en lista på vad han gjort som motverkar den något ihåliga kritiken.

Ja. Den där boxen står bredvid Reinfeldts nya verk, en bok med de enskilda fall hans politik har skapat. Den är lika tjock som nationalencyklopedin.

Ja.

Världen går på, som en jävla ånglok utan förare. ANSVAR, skriker statsministern, medan han plöjer genom arbetarmassorna. JAG TAR ANSVAR, skriker han.

Högen av kroppar betyder således ansvar.

Sen kom folket som fick pengar mot att ljuga. De som inget hjärta har, de som skulle sälja sin mor, för rätt pengar. Ni vet vilket folk jag pratar om.

De sätter sig ner, inser att världen inte har rätt utseende. Det skiter de dock i, de ändrar förutsättningarna så att de passar deras agendor. Privatisera. Sug ut. Exploater. Allt förpackat i entreprenörskap och det nya svart: ansvar, ett ord numera helt tömt på sitt forna värde.

Man skulle ha varit nyliberal. Avlönad massmördare.

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Högerns övertro och hybris har nått nya höjder. Landsfadern har erkänt offentligt att Moderaterna UTGER sig för att vara arbetarparti. Som väntat är det bara de som är vakna och omutbara som märkte det!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.