torsdag 2 februari 2012

Kreator - Phantom antichrist vs Unto the locust, eller nåt.

Kreator har alltid snygga omslag!Kreator har alltid varit ett band som jag gillat mer än man kan tro - men mindre än gemene man.

Bandet har gjort fantastiska skivor. De fyra första är allihopa smärre mästerverk. Och fram till Coma of souls - som kan vara skiva nr 5 - är bandet ledande som thrashorkester från tyskland. Nej. Jag var aldrig killen som avgudade Sodom eller Destruction. Eller Celtic Frost. Eller... Ja. För min del var det Kreator, men jag köpte fan aldrig skivorna. Varför vet jag inte. Kanske var det Mannberg i Nocturnal Rites fel. Han hade allt, jag behövde bara låna av honom om jag ville ha nåt. - och vi bodde nära varandra, gick i samma klass, samt umgicks dagligen. Ja. Det var Fredriks fel.

Jag har dock alltid lyssnat på gruppens skivor, eftersom att jag nästan bara kräkts på Renewal. Sången är undermålig. Eller, jag tyckte det då det begav sig. Nu kanske det är asbra? Men utvecklas ju. Sägs det.

Då de släppte skivan Hordes of chaos blev jag dock förvånad. Det lät som... Rage. Ni vet, tyska Rage. Speedmetalbandet som gjorde hitten Dont you fear the winter, från deras skitskiva Perfect man. Alltså. Rage var bara lite bra. De hade några bra låtar. Men Hordes of chaos var fan en heavy metal/thrashskiva. Och det var framförallt bra låtar på den.

Iron Maideninspirerade hits. Gamma Rayminnande låtar. Alltså, det var som att stiga in i twilligt zone. Fast en skymningszon där det var trevligt, inte värdelöst.

Nu är de alltså på väg med en ny skiva. Den ska spelas in i sverige. Med han, den däringa Jens Bogren. Musiken beskrivs i den här artikeln som väldigt traditionell, i bemärkelsen heavy metal. Plus en massa thrash.

Jag är såld.

Men det får mig att tänka på Machine head. Jag undrar om inte Kreator ska ha lite mer kredd för hur Unto the locust låter, än vad de har fått.

Avgör själva!heavy metal!

och:Ja. Kanske skulle inlägget ha haft en annan titel. Ingen bryr sig. Visst är det så?

11 kommentarer:

Tom S. sa...

Ser inte relevansen mellan de banden förutom att att den gemensama nämnaren är thrash. Det ena tyskt, det andra amerikanskt.

Dock är Kreator är ett bra band. Jävligt bra. Gillade Horde Of Chaos. När släpps nya?

Chief Rebel Angel sa...

Kreator är ju bra, men får nog gör lite cred generellt.
För just detta case, med MH, ser jag ändå inte så stor koppling. Fast det kanske är jag som är fast i mina sega fega tankebanor...

Fredrik sa...

Vad fan är det här? Muppparnas afton? Två dårar. Två muppfrågor.

;)

Kopplingen är HEAVY METAL. Båda grupperna har gått från brutalitet till melodiös heavy metal. Med lite thrash i botten.

Kopplingen är helt fuckad mellan de plattor som står i titeln. Det skulle ha varit Hordes of chaos turnes into Unto the locust. Jag insåg det då jag hade postat skiten. Orka ändra. 8) Är man seg i skallen blir det oftast bajs. höhö

Men. Det finns många relevanser mellan dem. Utöver just den melodiska heavy metalreferensen. En är att Kreator provade allt som Machine head använde sig av då MH slog igenom. Läs i någon av Martin swedenrock Carlssons skitintervjuer med gruppen i någon av close up-böckerna.

Nya Kreator släpps... KLICKA PÅ LÄNKEN!

;D

Om ni undrar över min bryska ton: axlarna har pajat. Värken. Bitterheten.

Tyck synd om mig. Jag förtjänar det inte, men jag vill ha det. :D

Fredrik sa...

Jag tror ni hade förstått min jämförelse mer om ni klickat på länken till blabbermouth som jag lade ut - men som inte funkade. Fixad nu. 8)

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Du kan JU LYSSNA PÅ LÅTEN JAG LA UPP. 8)

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

ah Ja. Båda låtarna är bra. Din låt ska jag lyssna på, då jag kommit hem från arbetsintervju. Håll tummarna!

Att lyssna på Auberon kan få vem som helst att må bra. Så jag förstår att du mår hemskt bra. :D

Och så vet du har jag låter då jag pratar med teatralisk röst. hooohohoho :D

Jag är nervös.

Och min nacke är öm.

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma Östmann sa...

Helt rätt! Kreator och MH hör ihop som kusiner! Kolla in vår Facebookgrupp "Mille Militia" - en liten hyllning till Kreator (läs Mille) med en massa intervjuer o bilder mm.