torsdag 2 februari 2012

DVD Cowboys and aliens

Det är goth med nedböjd nacke!


Det var inte skådespelarna som fick mig att hyra den här filmen. Harrison Ford har jag inte brytt mig om sen jag såg den där skräckfilmen med Michelle Pfeiffer. Den filmen såg jag 11/9, 2001.

Det har dock inget med Cowboys and aliens, att göra. Jag hyrde den för att det såg ut att vara lite aktion och lite roliga rymdgrejer. Det var det.

Så, James Bond som cowboy? Olivia Wilde som... tjej? Ja. Det funkar.
Olivia Wilde - tjejDet är till och med så att jag gillar hur de får de flesta i filmen att se riktigt jävla smutsiga ut, som sig bör då man levde i en tid där rinnande vatten och tvål inte var en del av vardagen. Jag tänker speciellt på en scen, då en av cowboysarna ska sätta sig och skita i en flod. Det är inte ofta man får ta del av avföringsritualer i filmer. Om det inte är som scenen i Jurasic Park, där killen som jagas av en tyrannosaurus rex, sätter sig och skiter, och sedan blir uppäten, då han skiter.

Nåja. Det här är en helt vanlig aktionfilm. Den går från punkt a till punkt b utan att passera något motstånd. Berättelsen är enkel och försöker vara fin - jag tänker lite på Skyline då jag kontemplerar filmen. Skyline hade ett horribelt slut.

Handlingen är alltså den att James Bond, eller Craig, vaknar upp utan minne. Han har dock en märklig sak runt sin arm. Tre personer försöker mörda honom, och sen är filmen igång. Lite nu och då får han flashbacks av en tjej han tydligen älskat - skitsöta Abigal Spencer, känd från bland annat Mad Men.
Craig med sin James Bondgrej.Väl inne i en stad kommer en bortskämd son till en rik knös (knösen spelas av Hans Solo), skott avfyras, snorungen får spö - ni har sett hela förloppet tidigare. In med Craig i fängelset, för att skickas iväg till Santa fe. Det vill sig inte bättre än att just då Craig och snorungen ska skickas iväg, så kommer ett rymdskepp. Då börjar manicken på Bonds handled att blinka, och hux flux är det ett vapen.

Människor tas tillfånga av rymdskeppen. Jakten tas upp, och efter det, ja, ni har sett liknande filmer tidigare.

Allt är relativt förutsägbart. Skådisarna är ok. Vi får träffa lite indianer, och det enda överraskande är väl då Craigs historia avslöjas.

Det ska jag inte avslöja här. Filmen är underhållande, men förutsägbar. Olivia Wildes roll är dock den märkligaste. Det ska jag inte heller skriva nåt om, för då sabbar jag ännu mer. Men logiken som omhuldras av hennes karaktär. Nej. Sådana svarta hål i logiken kan göra mig förbannad.

Ändå att jag gillade filmen som tidsfördriv. Och så är Sam Rockwell med i filmen. Killen för en ganska "anonym" tillvaro som skådis, men hans prestationer är makalösa. Se bara på Galaxy quest. Eller Liftarens guide till galaxen. Men mest för prestationen i Glaxay quest. Kanske världens roligaste film. Någonsin!

Det kanske ni med gör. Gillar filmen som tidsfördriv alltså. Prova! Och: Toppraffel.

2 kommentarer:

woodsmanfred sa...

Helt ok rulle eller kanske lite bättre än så, bra mycket bättre än jag förväntade mig i alla fall! Däremot håller jag inte med om Skyline... Du kan ju inte dissa slutet när den är första delen i en trilogi!!? Tror att det kan kramas ur mycke götta ur den serien i slutändan, om dom nu bara lyckas få projektet finansierat i en värld där dom lägger ner alla bra TV-serier så fort dom tappar ett par tittare...

Fredrik sa...

Mannen! 8) Det var inte igår! Trevligt på min ära!

Utropstecknen staplar sig på hög. Om Skyline är första delen i en trilogi, ska jag se om filmen med en helt ny infallsvinkel. Det kan ju vara bra, kanske.

Och. Sanna ord. 8) Det här med att lägga ner en tv-serie på en gång, utan att låta bra underhållning vara lite smal ibland... Fucking reklampengar.