söndag 16 oktober 2011

Upplands Väsby - sjöstaden och skolan - de borgerliga haverierna

Jag bor alltså i den svenska hårdrocksmetropolen Upplands Väsby - och jag är bitter, så min dom mot er som inte känner till Väsbys metaltraditioner är de vanliga: dö, ät cyanid och så vidare. Inget nytt under solen således.

Mig veterligen har jag inga läsare från denna by, förutom en kille som skriver under namnet Petri. Det borde vara hans eget namn, eftersom att byn kallas lilla Finland. Han är, enligt vad jag har förstått, en pappaledig byggnadsarbetare. Mer vet jag inte. Jo, han känner till teknikbacken. Jag har kunnat ställa lite frågor åt karln, om just den backen. Annars är det dött. Jag har INGEN läsare från byn. Sambon räknas inte. Men jag har åsikter om stället...
Dottern i TeknikbackenJag skriver ibland i den lokala bajstidningen Vi i Väsby. Jag säger bajs, eftersom att den är borgerlig. Jag klickar inte knulla på högern. Jag klickar: bort, bort, bort era fördömda förtryckare.

Vad är då mitt problem?

Jo.

Kommer ni ihåg valet? Visste ni att moderaterna gjorde sig skyldiga till vansinnet? Jag tycker att det borde vara brottsligt, men jag vet inte...

Det har framkommit uppgifter (från lärarförbundet) om att Väsby kommuns skolor ligger på plats 286 av 290. Det är ingen nyhet att högern inte klarar av att driva skolor, de vill inte ens att skolor ska drivas av kommunen, skolorna ska vara privata, och de skall betalas av skattepengar (d.v.s våra pengar). Det skall även vara ok att ta ut vinster från dessa skattepengar, allt enligt borgerlig ideologi - det gemensamma är skit, det privata är gud.

Inför valet skröt högern givetvis om hur bra Väsbys skolor var. De sa inte ett skit om att vi redan då låg på en otroligt usel plats (248). De höll inne med den informationen tills valet var avgjort...

DET borde vara brottsligt. Snacka om att undanhålla relevant fakta, information som bara går ut till makthavarna... Rallyjanne, din jävla åsna. Verkligheten kommer att komma ikapp dig och bita dig i röven. Vid närmare eftertanke är det nog därför fanskapet har avgått... De värsta skurkarna klarar sig alltid undan.

Nu är skolornas resultat ÄNNU sämre. Debatten är våldtagen. Om man konstaterar att de som suttit vid makten under denna nedgång var alliansen, får man höra borgarkramarnas argument: men det var dåligt under sossarna också.

Fast inte lika dåligt va... Det här med grader i helvetet verkar vara något som jag måste reda ut för er.

Sen kommer argumentet: alla politiker är korrumperade. Ja... Kanske inte alla. Men de som tagit sig längst är nog till viss del det. Min fråga brukar vara: har det med saken att göra? Det var liksom inte det vi pratade om. Det är lite bingo-bingo-bingovarning, med händerna för öronen, på det argumentet.

Nåja. Det borde inte vara något annat att klaga på dårå?

HAH

Givetvis finns det mer att klaga på. Dagen innan valet skickade de moderatledda allianspacket ut "information" till folket på andra sidan motorvägen, där de lite mer förmögna bor, om hur sossarna skulle stjäla pengar från förskolan. Eller något annat. Jag har inte kvar pappret, man jag kan ta fram det vid behov.

Det var en lögn rakt av. Dagen innan valet. Är det hederligt valarbete? Givetvis inte. Det är borgerlig förljugen propaganda. Tänk om borgarna var tvungna att hålla sig till sanningen? Då skulle de aldrig ha haft makten. Folk klickar inte gilla på förtryck.

Gha. Min aversion mot högerns förtryck... Det är fan i mig gigantiskt.

Sen har vi katastrofen som heter Väsby Sjöstad. Det är ett makthaveri. Det handlar om, som moderatledaren Jan Holmberg sa: att få hit annat skatteunderlag. Allt snack om att det skulle vara bra för underklass och så vidare är bara ren och skär poesi. Det som komemr att hända är att all mark vid Mälaren här i Väsby kommer att bli privat mark.

Argumenten som att vi måste ha mer bostäder köper jag inte eftersom att man inte måste bygga just där; det vore snarare ett miljömässigt magplask eftersom att det inte finns några naturliga vägar dit. Man måste i så fall göra oöverskådliga ingrepp i känslig och vacker natur. SAMTIDIGT SOM DET FINNS MARK ATT BYGGA PÅ ALLDELES BREDVID SJÄLVA PENDELSTATIONEN. Hur mycket mark som helst, i princip. Runt marabou och bredvid smedby. Mark som INTE används som rekreationsområde för de som inte äger segelbåtar eller har herrgårdar... Värt att ha i åtanke.

Det går att bygga på området ovanför Hemköp. Riv ungdomsbarackerna. De tjänar ändå bara som evakueringslägenheter under stambyten som stjälper mer än de hjälper (inlägget om Väsbyhem är på g). Bygg några stjärnhus, de har en egen Runby-identitet, det skulle platsa in i områdets utseende. Jag behöver inte säga att man ger fan i Zamoras kulle va?

Ge fan i att bygga på marken vid allén. Det är Väsbys vackraste utsikt, om man står vid Edsby slott och spanar mot Edssjön.Eds allé. Edssjön ligger åt höger på den här bilden. Bilden är tagen av sambon. Jag hittade ingen bättre bildJa. Jag har åsikter om den här byn. Det är ta mig fan tragiskt att se hur den förfaller. Jag har ändå bara bott här i sex år.

Med andra ord, det kommer mera. Jag tänkte bland annat ge mig på en presentation av byns borgerliga haverister. Johan Hjelmstrand känns närmast. Denna haverist skyller allt på kommunismen, även tsunamin, och han var med och MUTADE FOLK under valet. Med kaffe och bullar. Skit samma säger ni? Dra åt helvete säger jag. DET ÄR OLAGLIGT. Till skillnad från det Juholt gjorde. Dags att vakna?

10 kommentarer:

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

För att min tjej vill bo här...

Jag är inte emottaglig idag. 8) Fick mycket kärlek igår. aaaah :D Livet. Det ljuva!

Petri sa...

Jag HAR bott i väsby, har varit på rymmen därifrån i tio år snart.

Fredrik sa...

aaah

Jag har alltså med andra ord INGA läsare från byn. 8)

En bal på slottet... hehe

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

På vilken då? 8)

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hurrah! In the end I got a web site from where I
can actually get useful facts concerning my study and knowledge.


My web site ... nazarenos

Anonym sa...

Marvelous, what a blog it is! This blog presents helpful data
to us, keep it up.

My blog post; buy instagram likes