fredag 7 oktober 2011

Fredag i maktens brunöga.

Det är fredag! Alla knegares lilla julafton, en dag av glädje över att veckan är avslutad, en dag av sorg eftersom att man inser att det bara är två dagar kvar till nästa måndag. Man hinner aldrig återhämta sig.

Jag undrar vad alliansjävlarna anser vara bra vila? En timme? Alla rättigheter som facket förhandlat fram - betald semester, rätt till skyddskläder - vad det än är, så är det något som alliansen klickat hata på. De har även en bunt av forskare som mot betalning berättar att man inte behöver semester. Almega brukar köra en liknande drive varje sommar. Tankesmedjorna som klickar hata på jämlikhet lägger ner mycket krut på att förlöjliga allt sunt och gott. För att de har pengar, och för att de som beställer deras åsikter VILL att det ska vara så.

Men. Trots allt. Det är fredag.

Och jag kan inte låta bli att känna mig lite gladare än vanligt.

Men... så kommer jag att tänka på sambon. Hon jobbar natt på ett demensboende. Ett privat demensboende.

Det för mig in på andra närbesläktade tankar; kommer ni ihåg den där skandalen i Piteå? Jag reagerade med ett, "jag vet", då jag hörde följande mening: Vi vill inte lägga en minsta bemanningsgräns, för den kommer då att bli norm.

Alla fattar ju att en privat vårdidkare inte investerar i personal som lagen inte TVINGAR den till. Herre gud, det är ju pengar som kan hamna i egen ficka, varför lägga de på verksamheten?

Apropå socialdemokraterna. Alltså. Jag förstår att centern måste vinna ny publik, och då vänder sig till den fundamentala extremhögern. Men vad i helvete? Seriöst killar (och tjejer) ni får fan ta och läsa på lite om vad socialism ÄR för något. Det handlar om allas lika värde. Inte om vad som avgör om man är pursvensk eller inte.

(ab. ab2. ab3)

Borgarna jublar i smyg. De skulle klicka gilla på den reformen vilken dag som helst. En borgare är som en vanligt människa, de saknar bara förmågan att bry sig om andra människor om de får göra skatteavdrag på det.

Från brunögat kommer det bajs. Från alliansen också - men den skiten är farlig för alla.

Jo. Det är fredag. Och jag tar upp facklan där allas vår vårtan lämnade den. Detta inlägg tillägnas mina kamrater från dalarna. Ni vet vilka ni är!

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Du gillar Amy. jag med. Bra! 8)

På tal om bruna ögon då? :D

Selektiv sanning... sa...

Apropå socialdemokraterna... och fredag.

http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-fick-for-mycket-till-hyran

Fredrik sa...

Jag skiter fullständigt i vad politiker har för sig. Det är resultatet/konsekvenserna av deras politik som bekymrar mig.

Sossarna är det nya moderaterna.