tisdag 18 oktober 2011

En hjäte återvänder - sport

PetterJag trodde att den här dagen skulle bli likadan som gårdagen. Dvs: Fredrik är helt slut efter jobbet på grund av sjukdom.

Den här dagen fick mig att... Minnas.

Jag minns Petter. Petter Sandström. Han var målvakt i Björklöven senast laget gick upp i elitserien. Bara det är stort.

Men mina minnen av den killen börjar tidigare än så.

Björklöven hade ett gäng trassliga år innan nr #9 kom till laget. Då nian kom började laget bli riktigt stabilt. Säsongen 93-94... eller om det var säsongen 92-93, tog sig laget genom dåtidens motsvarighet till Allsvenskan obesegrade, till den sista matchen. Det var första gången jag hörde och lade Petter Sandström på minnet. Det roliga i kråksången var att tv 4 hade ett reportage om laget, där de berättade att Björklöven, som sagt, gått obesegrat genom serien.

RÄTTNING: det var nog säsongen 96-97. Tack Jonk.

Teg vann den sista matchen.

Det blev en komisk anekdot.

Petter kom sedan till laget, och sen blev det elitserien. I elitserien tyckte jag att han blev lite misshandlad av John Slettvoll, man lånade bland annat in Petter Rönnqvist, för att avlasta honom. Rönnqvist spelade då i Davos. Han blev en injektion i laget, och då han återvände till Davos började P. Sandström att leverera det spel som han har i sig, men ibland har svårt att få ut. Löven var på g. Rönnqvist återvände, och sen dog allt. ALLT. Jag kommer inte ihåg något mer från den säsongen. Kanske hade vi en transa i målet på slutet, kanske inte.

P. Sandström drog till Anchorage i Alaska, och spelade där ett tag.Länge sen. Petter och Mats Lavander - Mats var ung här!


Han kom tillbaka en vända till. Sen dess har han huserat i Troja Ljungby.

Nu är han tillbaka.

Jag har bara en sak att säga. Det är helt rätt. Daniel Wälitalo är nr 1, men han behöver någon som kan täcka upp om han skadas, och Sandström KAN spela hur bra som helst om han vill. Att han har rötterna i Umeå gör det bara som en naturlig fortsättning på den Umeåförankrade satsningen.

(vf. vk)

Jag är ändå helt slut. Och nu även lite nostalgisk.

2 kommentarer:

Kim sa...

Hallå Fredrik, fick du mitt mejl för ett tag sedan ang. dina inlogg-uppgifter på WeRock mm? Jag skickade till alla mejladresser jag hittade :) Om inte - vart ska jag mejla dig?

Fredrik sa...

Jag fick dem. Jag har tänkt ta tag i det. Men sjukdom har hindrat mig. Först jag, sen resten av familjen. Det är alltid något. 8)