onsdag 19 oktober 2011

Blod, friskolor och vansinne. Japp. Vi pratar mest om vår kriminella utrikesminister

VidrighetenVärlden, världen, världen.

Idag har vi en intervju med vår utrikesminister i expressen. Jag avksyr den mannen. Men det är ingen nyhet.

Expressen är ju lite av alliansens egna partiorgan - pravda om man så vill, tänker på den ohemult hyllande och okritiska texterna om statsministern, senast igår hyllades han för att ha räddat en nallebjörn.

Kritisk journalistik. My ass.

Nå. Det jag ställer mig undrande till är följande:

"Du lämnade styrelsen en månad innan verksamheten inleddes i Etiopien?
- Något sådant, ja.
Men vad visste du som styrelseledamot om verksamheten som skulle komma?
- Det visste jag väl ingenting om för den var ju inte… kontraktet fanns ju inte då. Däremot var det så att man ju tittar på alla länder i hela världen kontinuerligt. Det gör man i oljebolagen.
Men du kan ha haft information om att de skulle in i Etiopien?
- Dom hade en koncession, det kommer jag ihåg. Jag vet inte om man har den kvar, men det har man väl inte…
Som styrelseledamot då, hur involverad var du i den här verksamheten?
- Styrelsen har ju ett övergripande ansvar men det är bara övergripande. Styrelsen fattar strategiska beslut när så krävs, men svarar inte för den operativa skötseln av företaget.
Men var du med och fattade beslutet om att Lundin skulle gå in i Etiopien?
- Jag får inte kommentera det där, visar det sig. eftersom du har kollektivt ansvar som styrelse."


Det där med att styrelsen har övergripande ansvar, vilket borde innebära att de känner till vilka beslut de tar... Och att han slutade EN månad innan de gick in i Etiopien. Jag tänker typ, det måste ha varit ett snabbt beslut. Men så är det ju inte. Alltså ljuger killen. Föga förvånande.

I samma intervju klämmer han dessutom till med vansinnet:
"Populära påståenden blir inte sanna bara för att de upprepas."

Med tanke på att han tillhör ett parti som kallar sig arbetarparti, men som anstränger sig å det grövsta för att ta bort alla rättigheter för arbetarna... Och då han kallar Jonas Sjösted för gammal kommunistledare. Killen som arbetar hårdast för att få bort den stämpeln från partiet. Är du lite desperat gubben?

Bildt. Avgå. NU! Du är en skam för mänskligheten. Du är en skam för sverige. Och, du är ta mig fan till och med en skam för moderaterna.

Jag visste redan att Bildt är mordisk. Betänk att han var med och lade planerna för det olagliga kriget i Irak.

Jag läste i en annan borgartidning. En artikel om hur friskolor utarmar både utbildning och demokrati. Inget nytt alltså. Men det är ju intressant att det står om det i dn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar rubriken. Den är väldigt hösten 2011 :)

Önskar jag kunde kommentera på själva inlägget, men jag kan bekänna att jag är väldigt dåligt insatt, i det mesta.

Jag mailade btw. Tror jag blev lite sur/sårad/förvirrad över en mening. Men replikerade på det som sagt var.

Godnatt.

Fredrik sa...

Oj. Om jag har retat dig. Sorry.

Jag fick just en epitet. Internettaliban. :D

Anonym sa...

Hallandssonen och energiknippet Carl Bildt är tamejtusan en av de mest kompletta och kompetenta politiker vi har i det här landet. Av nu levande svenskar är det bara Borg och Reinfält som röner samma uppskattning. I de internationella diplomatkretsar jag själv minglar i då och då säger alla: "Ni svenskar ska vara förbannat stolta över att ha en sån som Carl i er regering". Personligen hoppas jag han är sitter kvar länge som hövding för utrikesdepartementet. Dessvärre tror jag Bildt har tröttnat på den svenska småsintheten och söker sig ut mot det internationella strålkastarljuset, förhoppningsvis som FN's generalsekreterare. Det är förvisso en värdig scen för denne statsman.

Steen Haeger

Simsalablunder sa...

Att Steen Haeger, som inte förstår begreppet statsskuld, skulle röra sig i diplomatkretsar, är lika troligt som att Steen Haeger skulle förstå begreppet statsskuld. Och det vet vi ju att Steen Haeger inte gör.

Bildt skall man sätta i fängelse, tillsammans med andra krigsförbrytare.

Anders Borg skall man sätta att spika pall eller bättre -gräva grop. Pallspikning kanske han inte duger till men att gräva grop bör han väl kunna, klåparen.

Reinfeldt bör vi exportera till Påskön. Där finns det figurer lika känsliga för sin omgivning som Reinfeldt.

I övrigt är nog Steen Haeger samme dräng som den figur som en gång i tiden häckade på Alliansfritt och kallade sig George. Pladdret är identiskt.
Är de olika personer, ja då visar det ju hur befriade från unikum dessa drängar från höger är.

Fredrik sa...

Steen är jävligt rolig. Hans ohämmade vurm för det tre snubbarna han nämnt, låter beklämmande mycket som naiv idolisering. Inget som F R, A B, eller C B har gjort skall befläckas med fakta eller kritik. Eller? Det får mig att tänka på hjärntvättade människor.

Det är underhållande. Men det är samtidigt obehagligt. Jag menar, hur mycket skit kan man få i sina ögon utan att synen förstörs?

Steen, du säger det så dumt att det blir direkt pinsamt.

Simsala: du säger det så bra att jag bara klickar "hålla med". 8)

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Bildt är unik i svensk politik. Har vi tidigare haft en svensk politiker som har ansvar i brott mot mänskligheten? Varför får han sitta kvar? Höger-monopolets makt och hans egna hållhakar på personer i maktens korridorer.