tisdag 4 oktober 2011

Borgerlighet vs konsekvensanalys... WO

Jag fick en kommentar på en av mina fantastiska bloggposter. Posten - inlägget - som mest var en bild stulen från Knapsu, var givetvis en bild av verkligheten, genom tecknade, vakna ögon.

Det är väl ingen som på fullt allvar INTE påstår att regeringen som dåren Reinfeldt leder, försöker sälja ut vår välfärd?Det är tragiskt, men sant. Det gör det komiskt. Men, jag skrattar med gråten nära till hands...


Nu spelar det förvisso ingen roll vilken ideologi man hänger sig åt, fakta kvarstår: borgarna tycker att det är ett ideologiskt gissel att staten äger företag - oavsett vad det handlar om för företag. Det klickar hata på skiten. Libertarianerna anser ju för fan att vi bara ska ha polis och militär, samt minimal statsapparat.

Det finns ett sådan land. De som reser till det landet för att jobba blir av med sina pass, för att de inte ska kunna vända hem - statare för 2000-talet. Kapitalism deluxe. Det är landet där BARA rika trivs. Vilket landet är? Det ska ni skita i, för jag tror att somliga (borgare och rasister) skulle ha olika åsikter om ni hörde USA eller Dubai. Det säger mer om dem än något jag skulle kunna beskriva fiffigt, därför skippar jag det.

Närhetsprincipen. Då det händer i Norge, då skriker vi. Då det händer i Libanon känns det som att många bara rycker på axlarna. Det är på tiden att folk lär sig lite om empati. För helvete. De som inte kan känna den kommer gladeligen att skövla denna planet samt plundra dess fattiga invånare, tills allt är slut. De var ju fria!

Det är den friheten som stureplanspartiets nya ledare Lööf pratar om.

Nåja. Kommentaren...

När både du och jag är borta från denna jord och historikerna ska summera 2000-talet så kommer det att stå tämligen klart att landsfader Reinfält, bördig från Täby i Stockholm, har rattat den svenska skutan på ett alldeles förträffligt sätt. Enligt mitt förmenande den kanske största insatsen från en svensk regeringschef någonsin. Jag vill även ge det största hedersomnämnande till styrman Borg, den glade östgöten med hästsvans. Vilka killar!
/Steen HaegerJag ska bena ut lite, jag gjorde det i svaret. Men jag gör det här också:

Den regeringschef som så ohemult hyllas här är alltså Reinfeldt. Mannen bakom Försäkringskassans haveri; ni vet, de (i legio) enskilda fall, som alla ignoreras för att de är "enskilda". Det är kul med retorik. Om man får ljuga... Eller hur, Reinfeldt?

Ja. Reinfeldt sa nu senast att han inte tänker ta lån för att sänka skatterna. Han harde inga problem med det tidigare. Sänk skatterna med över 100 miljarder, och kalla de som vill reformera samhället oansvariga. Ja. Det är som sagt kul då man får ljuga.

Reinfeldt har under sin tid som landsfader ökat barnfattigdomen. Han har ökat klyftorna mellan män och kvinnor.

Allt i enlighet med borgerlig politik och konsekvenserna av densamma. Att han sen SÄGER att han vill motverka alla orättvisor han skapar, ja... Tror någon att han skulle bli vald till något om han berättade om konsekvenserna av sin politik?

Nej just det.

Och denne man klickar alltså folk gilla på.

Min fråga: är det pur dumhet, eller saknar de helt enkelt information?

Nej du Steen. Jag tror att historikerna kommer att garva åt vansinnet som borgerligheten spred under slutet av 1900-talet och början av 2000. För det är skrattretande att skåda hur dum ni borgare är.

Känn näthatet.

21 kommentarer:

Anonym sa...

När det gäller frågan om privatiseringar förmodar jag att du syftar på Vin & Sprit. Du verkar nämligen berusad, lille vän.
Åren med Reinfält bakom rodret har givit oss lägre inflation, lägre arbetslöshet, mindre statsskuld, högre budgetunderskott, minskad barnfattigdom och utanförskap samt en avsevärt högre levnadsstandard. Detta är samtliga historiker och samhällsanalytiker ense om. Varför ska ni såssar hålla på och envisas med så banala saker som Försäkringskassan? Oansvarig och haveri, ja det var två bra epitet på dig.
Med hopp om förbättring,
Steen Haeger

Fredrik sa...

Oh. Du försöker göra dig lustog på min bekostnad, samtidigt som du raljer och ljuger så ta mig fan grekerna undrar hur de kunde missa den detaljen då de skrev sina tragedier.

Dina lögner äro: lägre arbetslöshet. Endast en moderat skulle slå sig för bröstet och skryta om sänkt ökad arbetslöshet. För ni är medvetna om att man räknar den arbetsföra befolkningen, och räknar med den, då ljuger du. Som vi redan vet, förvisso.

Mindre statsskuld? Till priset av hur många statliga företag då? Att killen TOG NYA LÅN för att sänka skatterna. Låt höra på din fördjävliga förklaring för varför det går ihop. Jag behöver skratta.

Minskad barnfattigdom? Under borgarna? Nu har du nog varit på flugsvampen igen. Lägg av med det, Idiot.

Håll dig till verkligheten. Och: SLUTA FÖR HELVETE LJUGA. DEN GENERELLA FATTIGDOMEN HAR GIVETVIS ÖKAT UNDER ALLIANSENS EGOISTISKA POLITIK. Lär dig för helvete att sluta håna sanningen.

Och i och med att fattigdomen ökat, bland de som hade det dåligt, så blev även ditt nästa angrepp av verkligheten överbevisat. Alltså... Näthatet mot dig...

Och så då det sista: banala saker som försäkringskassan?

Banala saker? Då människor lider? Då människor DÖR?

Banala saker är att kräva skattelättnader samtidigt som människor svälter.

Men det kommer du aldrig att förstå, eftersom att du lider av en hjärnskada.

Jag ska googla Steen Haeger. Jag misstänker att han inte finns.

Anonym sa...

Nu är du väl ändå ute och cyklar på riktigt djupt vatten? Det märks att du är synnerligen dåligt uppsjungen på de nationella räkenskaperna. Vilka bolag har sålts förutom ditt älskvärda Vin & Sprit? Alldeles för dumt att överhuvudtaget kommentera.
Jag nöjer mig med att konstatera att du inte vill sitta på Reinfälts och Borgs framtidsskepp utan sitt du där med försvarspolitikern Juholt och medelmåttan Wajdelich och dröm er tillbaka till Östtyskland. Och något Google blir det inte.
Fromma förhoppningar
Steen Haeger

Fredrik sa...

Herre gud...

Nej, alliansen har absolut inte sålt ut 90% av apoteket. Eller fastighetsbolag som typ Vasakronan. Hm de har tydligen inte sålt varken skolor eller vård heller...

Ja. Det är inte lönt att förklara för de som inget begriper.

Jag noterar att solidariteten med våra svagare är frånvarande. Föga förvånande då vi har med socialdarwinister att göra.

Simsalablunder sa...

Jaja, Steen Haeger är en historierevisionist och tydligen totalt okunnig om hur ett lands ekonomi fungerar, ty annars kan man ju inte lyfta fram statsskulden isolerat såsom Steen Haeger gör, eller pladdra om "högre budgetunderskott".

Vidare tycks inte Steen Haeger förstå att arbetslösheten inte mäts i absoluta tal.

Vad den låga inflationen givit oss vet vi. Den har har i huvudsak gynnat ägarna till exportindustrin och bank- och finanssektorn, och framförallt spätt på den alltjämt ökade jämviktsarbetslösheten som idag bör kallas för massiv massarbetslöshet.


Att samtliga historiker och samhällsanalytiker skulle vara ense om att vi skulle ha lägre arbetslöshet, minskad barnfattigdom och utanförskap samt en avsevärt högre levnadsstandard är förstås bara nonsens, alltså dumhögerns variant på barnrumpans trotsande.

Det enda korrekta som Steen Haeger lyckas kläcka ur sig är att Wajdelich kan betecknas som en medelmåtta. Men att i samma andetag lyfta Anders Borg till att vara något mer kunnig, ja det visar förstås att Steen Haeger är totalt okunnig.

Anonym sa...

Det märks med all önskvärd tydlighet att ingen av er pojkar har studerat nationalekonomi. Och att kalla Borg för okunnig, ja det är okunnigt. Det börjar bli dags för er att ta fram personliga haverikommissioner över era liv.

Med ett oerhört litet hopp om förbättring,
Steen Haeger

Fredrik sa...

Argumenten tröt. Då försöker Haeger en annan väg. Det gick åt helvetet.

Borg är en sopa. Vi har aldrig haft en sämre finansminister. De Han tävlar med var föga förvånande borgare de med.

Fredrik sa...

Som om att det skulle vara meriterande att vara nationalekonom.

Du har fortfarande inget att komma med förutom beundran för Borg och renjävulen. Du onanerar till deras bilder? Retorisk fråga. Klart du gör.

Nationalekonomer är de som gett oss denna kris.

Jag förstår att du VILL skylla på sossarna. Men, det vore fan för mycket, till och med för din hjärndödhet. Tror jag...

Simsalablunder sa...

Inte räcker det med att rapa upp orden statsskuld och budgetunderskott, såsom Steen Haeger gör, för att Steen Haeger skall framstå som något litet insatt i hur en nations ekonomi fungerar.

Steen Haeger har förstås rätt i att det inte räcker att kalla Borg för okunnig, Borg är _totalt_ okunnig i hur makroekonomi fungerar.

Med vetskap om Steen Haegers hyllande av denne totalt okunnige Borg, en Borg som numer även sågats av sina egna inom näringslivets producerande del, ja då är vi bortom ord för att kunna benämna den låga kunskapsnivå Steen Haeger besitter.

Kvar har Steen Haeger bara sitt tomma pompösa poserande, och det är sannerligen inte något att yvas över. Gott så.

Anonym sa...

pojkar är som pastillerna i en tablettask, gott att tugga lite på men består mest av luft och färg och ger inget bestående intryck.
Anders Borg har blivit utsedd till världens bäste finansmininster av Financial Times och den svenska ekonomin till den mest konkurrenskraftiga och innovativa i hela världen. Hur känns det för er som håller ekobrottslingar som Bosse Ringholm och Håkan Juholt bakom ryggen?
Steen Haeger

Fredrik sa...

Mm och George bush var tänkt som fredspristagare.

Att du inte har något att säga har framgått med pinsam klarhet. Håll dig till din hemska facebooksida. Här blir du bara bortgjord.

Simsalablunder sa...

Ingenting plus ingenting blir ingenting, och det är vad den fuskande pompöse Steen Haeger levererar.

Att Financial Times rankar Borg till något, ja det ligger ju på Se & Hör-nivå. Förståeligt att just en lazy brain som Steen Haeger tycker det räcker som underlag. Men i den verkliga världen duger det icke.

Bättre då att förlita sig på de vad t.ex. ekonomerna Lars Calmfors och Georg Marthin säger, som bl.a. påpekar att Borg lutar sig mot ofullständiga teoretiska modeller.

Och det är Anders Borg i ett nötskal, ofullständiga kunskaper i hur ett lands ekonomi fungerar till den milda grad att han tror att det går att applicera privathushållets budgettänk på landets ekonomi.

Man sätter inte en pajas som Borg, med så grunda kunskaper om ett lands ekonomi i posten som finansminister, om man inte är en mycket dålig ledare, och det är ju Reinfeldt. Men han är inte bara dålig, Reinfeldt är dessutom rädd och feg, en synnerligen usel kombination.

Anonym sa...

Jag ser två möjligheter för dig, Simsalablunder; antingen kandiderar du som borgmästare i Bullshit City eller har du redan börjat smutta på fredagsgroggen.
Calmfors den gamle såssepolitruken är en odugling, en sopa samt en lögnhals. Det är bara en tidsfråga innan han får sparken för sin inkompetens.
FT rankas som en av världens mest seriösa publikationer men att du skulle begripa något av detta verkar högst osannolikt. Håll dig du till dina Liza Marklund-deckare.

Fredrik sa...

Hörru Steen, du har redan visat att du helt saknar förankring i världen. Det du klänger di fast vid är en patetisk rankning av en tidning AV libertarianer FÖR libertarianer. Den är bara respekterad av de som gillar IMF, och du, IMF är skit. Det är nyliberalismens stora sopmaskin.

Du har ingenting att komma med. Du kan inte ens förolämpa begåvat.

Nu säger jag det bara en gång till: dra åt helvete. Obegåvade, hjärntvättade dårar (borgare) tröttar ut mig med sina verbala spyor.

Att hylla Borg, ja, det säger ta mig fan oändligt om din mentala kompetens.

Simsalablunder sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Simsalablunder sa...

Jag ser inga möjligheter för dig Steen Haeger. Världen har nog med klåpare och ytterligare en som du finns det inte och har det aldrig funnits behov av.

Calmfors är en av högerns ekonomer, att du inte visste det understryker att du vet noll och därmed begriper noll.

FT rankas av vem/vilka? Den pompösa låtsasexperten Steen Haeger, förmodar jag och det vet vi duger till nada.

Den nöjesartikel som du hänvisar till i FT är lika insiktsfull som idoljuryns utlåtande om kidsens sångförsök, samma kaliber.
Att du försöker dig på en djupdykning i den är förståeligt, du är ju blott en grund, ytlig halvfigur som tror dig kunna något om nationalekonomi och det för att du lyckats stava till statsskuld. Det krävs mer än så, serru.

Håll dig du till din Camilla Läckbergsbarnbok. Det är max vad klarar av utan att din hjärna totalt koksar igen.

Fredrik sa...

Simsala: 8) Han ska nog hålla sig till Max-böckerna. De kanske han förstår.

Steen. En övertygad högerapa.

Fredrik sa...

Och: var är vårtan!??!??!!

Simsalablunder sa...

Vårtan bestämde sig att logga ut och låta hjärnan ta mer intryck från annat än från nätet. Jag förstår hans beslut, det är så lätt att fastna i den sega dryga smet som mortelstötta nötter likt Steen Haeger reproducerar på nätet. Vår tid på klotet är begränsad, det insåg Vårtan.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Dåren som gör bort sig i var enda mening han säger - alltså han som skriver här ovan och går under alias Sten Häger - är utvisad. Jag orkar inte med att förklara hur många fel han har, för honom. Läs hur han beskriver moderater som inkompetenta sossar, och se ironin i det hela. Nu är han skadeglad på grund av någon skandal - men det är inte det massmord som vår inkompetenta utrikesminister står för. Då kan ha få vara skadeglad. Med sin familj. Tillsammans med sin fru, som han gladeligen gör bort offentligt. Nej jag skojar bara. Han har nog ingen fru.

Dra åt helvete. Slösa inte bort min tid med vansinne.