lördag 29 oktober 2011

kvinnan; feministen; horan

Ständigt denna debatt. Ständigt dessa argument. Nedslående är vad det är.

För, det krävs ju typ en sekunds tankeverksamhet innan man ser att kvinnan är förfördelad i samhället, en sekund; där nyliberala dårar försöker föra över kvinnans kamp för jämlikhet på ett individuellt plan, så att de kan peka på alla orättvisor de själva minsann råkat ut för, som bevis på att kvinnan snarare måste motarbetas än hjälpas, där finns det politiska vansinnet.

För vad är det annat än vansinne att inte se hur vår värld förväntar sig att kvinnan ska vara, hur hon ska bete sig, och när hon ska skänka sin oskuld - och till vem. Till och med ordet, oskuld... Hur kan man inte se att det placerar henne i en slags konkubinroll som avkräver ett kall: föd barn, ta hand om barnen - och håll käften?

En gång i tiden var våldtäkt ett brott mot maken, om någon sådan fanns.

Offergör jag henne, kvinnan, nu? Placerar jag kvinnan på korset som en jesusymbol? Absolut. Men jag väljer inte bort mannen. Orättvisor har nämligen en ful ovana att finnas överallt där en maktstruktur är utformad enligt någon religiös eller fundamental ordning. Borgare drar gärna upp att det minsann har funnits orättvisor i sverige också. Det är klart att det har. Vi har en ryggsäck av förtryck att ta av från tidigare århundraden. Men, det finns grader i helvetet. I sverige har människor blivit tvångskastrerade. Det är fruktansvärt. Vi har stora skandaler inom ungdomsomhändertaganden. Det har varit pengar som bytt händer, och så vidare.

Inget skall förtigas. Ut med skiten.

Men, att jämföra det, med folkmord i tillexempel USA, England, Israel (jag vet, klichévarning på mina inledande länder - men rätt ska vara rätt), Kina, Nord Korea, Iran, Irak... Och så vidare in absurdum - att jämföra dessa vansinnesdåd, med vad som skett i sverige...

Det finns grader i helvetet. För helvete.

Och så var det kvinnan.

Då boken Jämlikhetsanden kom, fick det svenska näringslivet panik. Forskning som visade att det svenska, socialistiska alternativet, hade skapat ett av de mest fungerande och jämlika land - och att denna jämlikhet avspeglade sig på hela samhället, alla tjänade på det, även de i toppen - den forskningen skrämde livet ur näringslivet. Underhuggaren Fölster (har jag för mig att det var - han med finlandssvenskan...) skrev indignerat från skattebetalarnas förening, en lobbyorganisation ägt av näringslivet, att allt i boken var fel.

Varför denna önskan att förminska en så vacker och solidarisk skapelse som våran välfärd? En av bokens författare utbrast i en liknande formulering, men med mindre romantik, sin förvåning över högerns attacker. Var fanns patriotismen då den behövdes som mest, sd? Det är jobbigt med solidaritet, det gäller ju oavsett kön, färg, eller religion.

Nej. Högern gillar inte jämlikhet, för att den kostar, och för att det i slutändan leder till ett rättvisare samhälle. Hur bekämpar man jämlikheten då?

Med politik. Med propaganda.

Ett av svaren är Per Ström och hans märkliga "genusnytt". Det är inte så lite pinsamt. Likt historikern Edwardsson, som gjort bort sig nu senast i affären om moderaternas historieomskrivning, är Per Ström en haverist som fått ge ut en bok genom en (näringslivsägd) tankesmedja. Båda tar sig, med böckerna som sina meriter, an galna titlar - givetvis helt meningslösa sådana. Här finns ingen vetenskap. Här finns sponsrade åsikter som ska tvinga kvinnan att tiga i församlingen.

Vårat minne är kort. Kvinnan är underordnad en roll som bakare, föderska och god mor. Avvik från den vägen och du hånas, lika ofta av medsystrar som av reaktionära män.

Vi vet detta.

Och ändå.

De kvinnor som säljer sex är alltid de kvinnor som flytt längst - må det vara från fattigdom, krig eller förtryck. Att sälja sex är inte en frihet för kvinnan, det är en boja från sexköparen; vad kan det annars kallas än boja då mannen får sin största lust uppfylld av den kvinnan som står längst nere på den sociala rangordningen?

Förtryck går alltid nedåt. Det är en stor fråga. En fråga om rasism. En fråga om feminism. En fråga om klass - det är framförallt en fråga om klass. Det är egentligen bara en fråga om klass, klassförtryck. Färre rättigheter, lägre lön.

Den som hamnar längst ner är den invandrade kvinnan.

Hon som ibland blir hora.

Hon kommer aldrig från Östermalm.

En låt som bonus...

18 kommentarer:

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Det är ju en extrem version av det jag skriver. Den svenska flickan flyttar med fittan som enda godtagbara betalningsmedel; hon blir den som flyttar för pengarna, för lyckan. Men jag läste den däringa aftonbladetreportern som skriver från Hollywood, Magnus nåting, om hur svinigt det livet tenderar att bli. Fittan är som sagt enda godtagbara valutan.

Så är det.

Det går bakåt, eftersom att de som köper reklam inte köper reklam då fel program visas.

Fredrik sa...

Tack förresten. 8) Jag blev glad.

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pål Eggert sa...

Fölster pratar väl inte finlandsvenska. Han låter bara fånig och ser fånigare ut. (jag vet, man ska inte fästa sig vid utseende på det här viset, men jag retar mig för mycket... )

Pål Eggert sa...

Första regeln om klassamhället. Man pratar inte om klassamhället... Andra regeln...

Fredrik sa...

Pål: då var det den där vars namn jag glömt. 8) höhö

Men jag förstår vad du menar, å det grövsta. höh

Charlotte: Ja. Om jag verkar förvirrad så är det för att jag är förvirrad. 8)

Men den iaktagelsen stärker ju bara våran tes. Eller hur? 8)

Fredrik sa...

Pål: hahaha Klockrent!

Vilket piller väljer du? Det där du sover vidare lugnt i din säng, eller det där du ser världen som den verkligen ser ut?

För att spinna vidare på den filmen. :D

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Där har du en jävla fet poäng. Ingen pratar om klassamhället. Upp till prat. :D

Pål Eggert sa...

Det är ren töntstämpel på att prata om klass. Och det är ju en jättebra härksarteknik, att förlöjliga.

Fredrik sa...

Ja. Det är lysande. Se till så att sossarna börjar skämmas för sin fantastiska skapelse. Sen hånar vi skiten ur det som är bra.

8)

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Suckarna är min favorit. Hur fan kan man sucka åt något som hjälper människor? Det är fan en masspsykos. Mass mass psykos.

Laleh är störst. :D

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Fölster är en tysk av den gamla skolan och är bara en i raden som förtjänar ett nackskott. Måste säga att Herr Fredrik D är i strålande form! Kanonbra.

Fredrik sa...

Mr tankesmedjan: Man ska aldrig skriva nackskott. För då åker den stora martyrmasken fram. Tårar, tandgnissel och ett fett: jag visste väl det, alla kommunister är vill döda sina meningsmotståndare, stalin, pol pot och så vidare.

Alla till vänster om KD är kommunister va?

Att våran önskan att begrava en kula i deras värdelösa skallar beror på att de representerar ondskan själv nämner de dock aldrig. Föga förvånande. Läser man vad de tar åt sig äran av... Ja. Snart var de nya moderaterna, våra gamla sossar. 8)

hahaha

Huvva.

Tack för snälla ord. Det behövs alltid. :D

Och för alla borgerliga haverister som befläckar jorden med sin idioti: känn näthatet. Men ni kommer inte att bli mördade av oss. Så håll käften.