lördag 29 oktober 2011

Lördag - ohemult. Mitt i vansinnet.

Om man vill veta vad furiren egentligen tycker om välfärdssamhället - det egentliga partiprogrammet.En ny dag. En ny lördag. Ganska uppenbart. Jag säger inget mer om det.

Moderaternas haveri kring deras historiska lögner rullar vidare. Juholt får åka på landsturné för att be om ursäkt. Moderaterna bah:

”Nya Moderaterna är Nya Moderaterna. Vi har omvärderat väldigt mycket av tidigare ståndpunkter. Inte så att man har tagit avstånd från dem, men ansett att de betyder något annat”.

Ok. Vad betyder det där då? Man har inte tagit avstånd från sin rasism, men det betyder något annat... Är det ännu en så kallad Orwelsiansk pudel? Man säger att man inte menade det, men man lägger till ett: inte så att man tagit avstånd från det...

Det är fan i mig hysteriskt. Haveri en masse. Men allianskramarna blundar för vansinnet, som sig bör - man får förmoda att de nog håller med att det var bra med lite härligt förtryck med monumentala rasistiska inslag. Annars skulle de väl för fan ta avstånd från skiten?

Det får mig att tänka på Bo Lundgrens moderata era, och hur den slutade med katastrof då partiets rasism drogs ut i öppen dager av Janne Josefsson. Jag undrar om hatet mot honom cementerades där, i det dolda kamerainslaget...

(ab)

Den roligaste - mest absurda debatten pågår dock på SvDs debattforum, brännpunkt. Där håller en tomte från Timbro på med tvättäkta historieförfalskning - av någon märklig anledning blev även hans sista inlägg i debatten, det sista inlägget... Vilket parti är det nu SvD håller på? V? Nej... m? Just det.

(svd)

Timbroskämtet, det senaste i redan av galenskaper alltså, är fan bedårande, ur ett bredvinkelsperspektiv; Edwarssson ljög ihop att m var FÖR rösträtten. Han fick mothugg. Ordentligt sådant. Hans svar är:
"Holmberg väljer enkom att fokusera på den svenska högern från början var odemokratiskt."

Ja. Det var liksom det som allt handlade om.

Han får givetvis med lite om "extremvänstern". Ni vet, alla som står till vänster om moderaterna. Resonemanget runt det: Episkt korkat. Men, det visste vi ju redan om timbro. Klicka undvika på fakta, sen ljuger man av bara helvetet.

Man kan ha i åtanke att killen även säger att man inte ska politisera debatten. Lustigt att alla borgare säger dylika saker. Man skall alltså inte politisera politik? hm Fråga på den? Det är ganska magstarka ord från en kille vars enda funktion är att politisera och förvrida fakta - och som dessutom är anställd av näringslivet för att göra just det. propaganda är således bara propaganda då högern bestämmer det.

Ridå.

(SvD)

Ja, Edwarsson... Det är det vi diskuterar, att högern var, och fortfarande ÄR odemokratiskt. Galning. Men så funkar politik, då borgare hanterar den - en lögn är bra tills någon avslöjat den. Men man ber ALDRIG om ursäkt. Se bara på vår katastrof till utrikesminister.

Turerna är många runt detta hysteriskt fåniga debackel. Furir Reinfeldt talade som en äkta diktator om att gå in och ändra de fåniga detaljer som slank igenom kontrollen - det var dock bara tomma ord. Igen. Moderaternas stackars partisekreterare blir bortgjord gång på gång. Det kan inte vara lätt att ha det jobbet med så inkompetenta arbetsgivare...

(dn. ex. dn2)

Jag försöker att ignorera det. Det är OMÖJLIGT.

Det enda jag dock stör mig på är att jag inte hör någon snacka om det här någonstans. Visst, på jobbet hör jag röster. Men de flesta är närda av SvD och tv. De har inte ifrågasatt någonting som regeringen har gjort. DN har varit ganska tysta. Det är ju trots allt i deras intresse att alliansregeringen ska sitta kvar.

Aftonbladet har sagt något, men efter deras klåpaktiga drev mot Juholt, som de inte rett ut, tycker jag inte att de har någon större trovärdighet. Kultursidorna undantaget.

Bästa texten har givetvis Åsa skrivit. Här. Och här.

Det är inte utan att man bara vill gå och lägga sig igen.

4 kommentarer:

JonteRoyal sa...

Genuin undran: Har du läst Reinfledts bok? Har någon läst den?

Jag vill liksom läsa vansinnet men känns fel att köpa skiten och stödja dåren med pengar.

Fredrik sa...

Om jag inte har helt fel finns den att ladda ner som pdf-fil från alliansfritt. Jag har den på någon av datorerna... Vet ej vilken.

Den är _HORRIBEL_ men ändå underhållande. Speciellt där han i sann Orweliansk andra jämför välfärden med något som är värre än cancer. Välfärdsdöden...

Läs, på egen risk. Det är liksom inte kul. Men viktigt.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Jävla bra skrivet! Jag sitter här i mörkret och känner precis likadant. Folket har tillsatt fullständiga dårar att regera Sverige. Landsfaderns bok "Det sovande folket" går inte att köpa och inte att låna på biblioteket. Den försvann spårlöst ur det offentliga Sverige dagen efter valet 2006. Finns att ladda ner via Alliansfritt.

Fredrik sa...

Tankesmedjan: Ja... Den försvann. Föga förvånande. Men det jag inte fattar är att ingen löst högt ur den i någon tv-sänd debatt. Det blir liksom kejsaren utan kläder, om man verkligen kollar vad fan idioten ljuger ihop.

Det känns ju lite som att det är de där välfärdsduvorna, som du skrev om någon gång, han snackar om. Vansinnet...