fredag 22 juli 2011

Hur visar sig rasismen?

Nu är det inte klart vem som ligger bakom vansinnet - för det här är verkligen vansinne - i Norge. Men det mesta tycks peka på kopplingar till högerextremismen.

Nu kan man ju tänka att, ja. Dårar är de allihopa.

Men så enkelt är det inte. Dårar är de förvisso. Men om vi ska jämföra reaktionerna från självmordsbombaren i sverige, fick vi höra att jävlar i min låda, de är onda, de där terroristerna! Alla muslimer är terrorister, och fan är hans morsa. Typ.

Nu låter det: ensam galning. Inte terrorist.

Ska vi kolla vad som definierar en terrorist? Nej men håll käften då.

Rasistsvin. Ni göder strukturellt vansinne. Och NI VET OM DET.

Jag hoppas att dock att det bara är en dålig dröm som snart är slut. Jag hoppas att det bara är Lefsan som slagit stort, och lett till rubriker.

Men jag har fel. Tyvärr. De är sjuka allihopa. De är fundamentalister allihopa. Vård. De behöver vård.

SvD. DN. DN2.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ute vem det är.. Ingen "rasist/nazist/fascist".

Det är en galen nyliberal frimurare som älskar Max Manus och Israel.. och hatar staten.

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karpstryparn sa...

Tydligen så är det en vit muslim som har begått de båda terrordåden, skrev nyss ett inlägg om det. Inlägget heter "När tar Hamas på sig ansvaret för Israels terror emot det palestinska folket?".

Anonym sa...

Tror nog att du projecerar dina egna underliggande förtryckta rasistiska tankar och känslor när du anklagar andra för att inte anse att en ensam galen norrman kan vara en ond terrorist. Själv anser jag att islamister som utför terrorattacker är avskum precis som om en ensam svenne/norrman är ett avskum om han utför en terrorattack som dödar oskyldiga. Skillnade är väl att vi svennar och norrmän oftare betraktar terroroffer som oskyldiga, medan alltför många muslimer runt om i världen betraktar islamisternas terroroffer som "otrogna hundar" som förtjänar det. Om du inte tror mig så lyft på rumpan och res runt lite i världen, i muslimska länder, och nej jag menar inte en 2 veckors charter till Turkiet, utan Afghanistan, Pakistan, Iran och umgås med lite islamister och kom sen tillbaks och tala om ifall det stämmer eller ej.

Anonym sa...

Bra skrivet, och skönt att det finns folk som har mer än en möglig amöba innanför pannbenet. Rasisterna försöker nu desperat skylla allt på muslimerna och avsäga sig allt ansvar (i vanlig Hitlermaner). Men är man högextremist och sverigedemokrat så har man väl redan i förväg bestämt vad sanningen är, och sen får verkligheten anpassa sig.

Mecki sa...

Har suttit här och undrat när det ska börja säga att det inte är terrorattentat bara för att det inte var en muslim som utförde det. Jag har även suttit och funderat på hur det hade låtit om det varit en skandinav med sin systers makes fasters pappas kusins halvbrors systers make som råkade vara muslim. ja då jävlar, då hade den personen haft anknytning till terrorister och al-qaida och gud vet vad.

Nu... nu när det uppdagats att det inte är en muslim, då skylls att på muslimerna ändå. Det är deras fel att muslimer spränger sig själva och det är deras fel att dom får andra att göra samma sak... det är muslimernas fel alltihop! Global uppvärmning, illegal handel med djur/växter, arbetslöshet, svält... ja allt.

Ska inte folk ta och vakna upp snart och se att dessa anti-muslim personer faktiskt är rasister och drägg och inte bara frihetskämpar som slåss mot ett faktiskt hot. Har folk inte läst historieböckerna?

Fredrik sa...

Anonym 1: Högerextremist är fortfarande budet. Högerextremister är ganska nära släktingar med nyliberaler. Även om nyliberalerna vägrar erkänna att deras politik är förtryckande. Det är frihet. Men det är också en lögn.

Jag vet inte än vad fanskapet var. Jag bara vet att jag önskar honom munnherpes på ollonet. I all evighet.

Charlotte: Du är inte ensam om att inget förstå.

Karpstryparen: Jag ska läsa. Jag är dock inte imponerad av det du skrivit här... Vit muslim? Jag antar att du är ironisk. Jag hatar sverigedemokrater.

Anonym 2: Jag tror nog att du inte förstår vad jag menar. Vilket är hur uppenbart som helst då man läser det jag skrev och din kommentar.

De länder du nämner, seriöst, vad fan tror du folk ska tycka om andra människor när de blir mördade, hatade och stympade av människor med luft som hjärna - dina gelikar. Det är människor med lika obefintliga slutledningsförmågor som du som skapar krig hat.

Skjut ifrån dig ansvaret, för du behöver inte ta nåt - du är inte rasist för att du anser att alla muslimer är terrorister, du demoniserar inte alls. Du är klartänkt som ett gyttjebad.

Om någon sparkar och sparkar och sparkar på dig. Om den personen gör det i "frihetens namn", vet du, att då finns risken att du börjar hata frihet. Men det är en slutsatts du aldrig kommer att klara av att dra. Så dra åt helvete.

Anonym 3: Japp. Tackar! 8)

Mecki: Japp. Vansinnet är totalt. Bra skrivet! Jag tänker ungefär likadant.

Jag har jävulskt svårt för de tomtar som skrivit här ovanför. Jag har så svårt för dem att jag funderar på vad man kan göra.

Jag kan ge dem en plats här på nätet. En lekhage där de kan sitta och jämföra hjärnor - det lär bli intressant. Jag är ganska säker på att de flesta lider av grava mentala blockeringsstörningar. Seriöst.

Om vi VILL ta våldet på allvar, bör man inte inleda med att skylla ifrån sig.

När allt kommer omkring är detta en tragedi av monumentala mått. Fy fan för våld!

Wonder Warthog sa...

En högerextrem rasse med vapenfetischism som har tillgång till handelsgödsel, kan det gå annat än åt helvete?

Håller med dig Fredrik, hade det varit en muslim hade det varit annat ljud i mediaskällan.. ingen frågar hur våldsbenägna högern är! Istället ska vänstern göra våldsavbön för att AFA kastar sten på poliser...

Nu kallar reportern på TV4 händelsen för "terrordåd" dock..

Anonym sa...

"De länder du nämner, seriöst, vad fan tror du folk ska tycka om andra människor när de blir mördade, hatade och stympade av människor med luft som hjärna - dina gelikar. Det är människor med lika obefintliga slutledningsförmågor som du som skapar krig hat".

Jag är från Iran, vet inte varför du anser att mina "gelikar" har "luft som hjärna"?

Var har jag skrivit att en svenns/norrman som utför terroristdåd inte är terrorist? Är du sämre läskunnig än mig fast mitt mitt modersmål inte är svenska?? Du har överhuvudtaget inte läst vad jag skrivit, utan utgick direkt ifrån att jag var en svennerasist då jag antydde att det är vanligare att islamister utför terror än en svenne/norrman. Det är du som är fördomsfull och rasistisk!

Fredrik sa...

Anonym: Som om svenskar skulle vara de enda rasisterna i pölen... Du kan vara en idiot oavsett vilket land du kommer ifrån. Jag är helt fördomsfri: idioter finns överallt. Uppenbarligen.

Hur somhelst: all fundamentalism, oavsett om den kommer från höger, vänster eller från religion är åt helvete. Mer vill jag inte ha sagt. Missuppfattade jag dig? Nej. I så fall var du otydlig. För det du skrev om offer kräver en förklaring. Du bara fiser dig förbi sådana skyldigheter och drar ett löjeväckande skimmer över verkligheten.

Dina fördomar är lika dåliga som alla andra - även mina, då jag har dem. Oavsett vilket land vi kommer från. Fatta!

Men. Jag kan ha läst fel. Enlighten me. Jag är alltid villig att ta del av annat än vansinne. Men då du skriver att jag projeserar mina egna rasistiska (underliggande) tankar... Nej du. Dra åt helvete med sådan idioti.

För faktum kvarstår: de länder du nämnde är under konstant terror. Hade du läst historia hade du klarat av att dra paralleller till Nya Kampuchea.

Att du är från Iran gör dock inte mer skillnad än att du kanske har sett den muslimska fundamentalismen. Jag har många nära vänner från Iran. En del hatar Islam och håller på äckel som Palestinahataren Demirbag-Steen. En del är inte ens religiösa.

Sluta vara anonym.

Vårtan: Ja. Vi har rätt. High five!

8)

Man måste kunna skämta även idag.

Anonym sa...

Varför är jag en idiot som anser att det är lika hemskt om en svenne/norrman begår ett terrorattentat som om en islamist som begår ett terrorattentat? Det är väl likla hemskt oavsett vilka som är offer för terrorattentatet?! Det går dock inte att komma ifrån att många terrorattentat mot oskyldiga hyllas av hundratusentals, ja kanske miljontals, islamister i världen. Förresten, en svensk kompis sa direkt att det måste vara en galen norrman som begick terrorattentatet i Norge, medans en invandrad kompis direkt sa att det är islamister. Vem av dom är rasist??
/Sina

Anonym sa...

Enligt en undersökning så är högerextremism den fundamentalism som är farligast för demokratin.

Och ja det är märkligt om det är en icke muslim som utför galenskaperna så är det en galning som han i Malmö eller nu den misstänkte i Norge.
Men är det en muslim så är det terrorism....

Kan inte låta bli att undra över partier som SDs roll i sådana här händelser. Partier som är enögda och sprider propaganda om olika folkgrupper ska nog rannsaka sin del i galenskaperna.

All form av terrorism är galenskap, vilken fundamentalistisk grupp/människa som än utför den.

Är det någon som funderat på om inte Bush platsar under terrorism?
Gydvan

Fredrik sa...

Sina: Läs om, läs rätt.

Dina kompisar var fördomsfulla - oavsett deras härkomst. De skulle ha väntat tills mer fakta fanns tillgängligt.

Jag gissade på en norrman. Men jag sa ingenting, för att det skulle vara så korkat att göra det. Om dina kompisar vet jag ingenting. Mer än att de hade lite bråttom att uttala sig. Å andra sidan måste man kunna gissa. Det är dock helt meningslöst. Nu vet vi vad det handlade om. Tjafsar vi om luft?

Gydvan: Jag är helt säker på att SD, och den inkompetenta fundamentalism de stödjer har en stor skuld i detta. De sprider hat. Hatat får fäste.

Det har hänt förr. på 1930-talet. Efter en ekonomisk kris av monumentala mått... Obehagligt så det förslår.

Anonym sa...

@ Wonder Warthog
Det är ingen högerextrem rasse. Det är en nyliberal galning. Vi kan göra det bekvämt för oss och skylla på någon av de tre vanliga: Islamister, nazister, eller kommunister.. Eller så kan vi erkänna att det finns fler galningar därute.

"For meg blir det svært hyklersk å behandle Muslimer, Nazister og
Marxister forskjellig. De er alle tilhengere av hat-ideologier."

hans facebook:
http://i54.tinypic.com/f1e9lt.png

Som sagt - nyliberal!

Fredrik sa...

@ anonym: dra något ruttet över dig. Killen var rasist.

Du har hört att han lade upp sina facebook och twittersidor dagarna innan dådet, för att det skulle se bra ut va?

Nu är nyliberaler idioter och massmördare, eftersom att politiken kräver offer. Oftast i outvecklade länder. Rasister är bara äckligt korkade. ÄCKLIGT KORKADE.

Som sagt: högerextremist.

Anonym sa...

Ja, säger du det så måste det ju vara så.

"Man kan ikke bekjempe rasisme (multikulti) med rasisme. Etnosentrisme blir derfor det komplett motsatte av hva vi ønsker å oppnå."

Stor rasist!

Fredrik sa...

Nu fattar du. Äntligen. Att en inavlad hjärna kan förstå ger uttrycket: även en blind höna, lite kött på sina ben.

Anonym sa...

Den som vet det minsta om liberalismens historia, skulle aldrig beteckna nyliberalismen som en mördar-ideologi. Antingen är du en självgod tönt, eller har din dyslexi slagit till. Hårda ord kanske, men jag uppskattar inte att bli kallad för mördare bara för att jag vill att staten ska kontrollera mindre av våra liv (=nyliberal).

Fredrik sa...

Mördare är exakt vad en nyliberal kan kallas. Konsekvenstänkande är en läxa ni aldrig lärt er något av.

Det är inte staten, som ni verkar vara livrädda för, som är problemet. Det är att ni nyliberaler anser att det är eran rätt att göra precis vad ni vill på de svagas bekostnad. Slavarbete i Haiti är inget som Johan Norberg backar för. Oavsett HUR det drabbar människor. Människor är aldrig relevant i de nyliberala världarna. Se bara på eran utopi Dubai. Se bara på de länder där ni nyliberaler, med hjälp av IMF bland andra, utplånar natur och människor - och kallar det frihet.

Så: håll din jävla nyliberala käft. Dåre.

Wonder Warthog sa...

Nyliberalism har mördat runt om i världen, så "Anonym" knip och tänk på Chile, Vietnam och andra ställen där Chicagoskolan härjat!

Anonym sa...

"Gydvan: Jag är helt säker på att SD, och den inkompetenta fundamentalism de stödjer har en stor skuld i detta. De sprider hat. Hatat får fäste.
Det har hänt förr. på 1930-talet."

Min erfarenhet säger mig också att det har hänt förr, att inkompetent fundamentalism som sprider hat fått fäste mycket snabbt i ett land. Ett exempel, den islamiska revolutionen i Iran 1979. En mycket farlig ideologi som kan likställas på många sätt med nazismen.

Vad jag vet så för SD en politik som vill minska invandringen. Ser inget fundamentalistiskt i det.

/Sina

Fredrik sa...

Anonym: Det är bara fundametalister som påstår att en hel religion är farlig.

Det är bara fundametalister som anser att rasism inte är rasism.

Jävla dåre. Var kom alla troll från? Jag fattar att idiotin gör att ni rassar måste förneka eran egen värdelöshet. Men ni lurar ingen annan. Ni (sd-are) är fundametala rasistjävlar. Hur lite ni än gillar det.

Fredrik sa...

Jag har redan skrivit av mig om dessa ämnen. Wait för länk. Där kan du leka av dig rasistromen...

Fredrik sa...

Här.

http://fredrik-d.blogspot.com/2011/02/konsten-att-genomskada-idioti-krossa.html

Sina: du verkar inte förstå att jag är lika mycket emot det vansinne som fundamentalt troende strör omkring sig. Att lösningen skulle vara att hoppa på en hel religion, när det bevisligen finns flera hundratals miljoner människor som INTE stämmer in på det du skriver... Ja. Du får själv dra slutsatsen.

Mer bra läsning:

http://fredrik-d.blogspot.com/2011/02/kontemplera-mera.html

homosexuella pussar på alla homofober!

Anonym sa...

"Det är bara fundametalister som påstår att en hel religion är farlig".

Islam är först och främst en ideologi.

En ideologi BLIR farlig om den uppmanar till våld och förtryck, oavsett vad det är för ideoloig, och om det finns människor som föjer ideologin. Ungefär som att nazismen är en farlig ideologi om människor följer densamma. Så länge ingen följer en ideologi utan helt enkelt skiter i den kan ideologin inte utgöra något hot.

Du resonerar som så att SD följer en hatisk ideologi. Och du anser därmed att människor som har åsikter som liknar SD är fundamentalister, hatiska och rasister (dina egna ord). Borde du då inte i jämlikhetens namn anse att de människor som följer en annan ideologi (islam) som uppmanar till förtryck och våld och som anser att en hel religion är farlig (judendomen) också är att betrakta som fundamentalistiska, hatiska och rasister?

Eller är det skillnad på folk och folk? Är inte den åsikten rasistisk?

/Mulle

Anonym sa...

"Sina: du verkar inte förstå att jag är lika mycket emot det vansinne som fundamentalt troende strör omkring sig. Att lösningen skulle vara att hoppa på en hel religion, när det bevisligen finns flera hundratals miljoner människor som INTE stämmer in på det du skriver."

Men samtidigt anser du uppenbarligen att det är rätt att hoppa på alla som röstar på exempelvis SD och kalla dom idioter och rasister??


/Sina

Fredrik sa...

Sina: Ja. Är det något konstigt i att kalla rasister för rasister? Är det konstigt att jag konstaterar att de är idioter? Kliv upp ur sandlådan. Är man rasist är man en idiot per definition.

Mulle: Nej. Islam är en religion. De tror på gud och har ett gäng profeter. En av dem heter Jesus. En heter Mohamed.

Det är dock helt irrelevant. Ditt resonemang bygger på att man inte kan vara emot en sak utan att älska en annan sak. Jag har inget till övers för någon religion. Men det finns troende som inte är fundamentala. MEN... Om man som du skall vända sig mot all våldsromatik, ja, då är både Judendom, kristendom och framförallt hinduismen illa ute. Det finns inte en religion som inte uppmanar till någon form av vansinne i sin religions namn.

Det är fortfarande irrelevant. Eftersom att sd fortfarande är vidriga och inavlade människor med gigantiska komplex - och sinnessjukdom i sina kraniums vakuum.

Men det, det kommer du aldrig att förstå.

Anonym sa...

Alla religionr uppmanar till våld och förtryck på något sätt genom sina heliga skrifter. Framförallt islam. Rekommenderar dig att faktiskt läsa Koranen och Bibeln om du nu inte gjort det.

On du inte insett att islam utgör grunden för en ideoloogi, och att islamister till fullo styrs av denna ideologi, är du naiv. Precis som om en samling bokstavstroende kristna skulle följa och leva efter det som finns nedskrivet i Bibeln, till punkt och pricka, så skulle även kristendomen kunna utgöra grunden till en ideologi. Har dock inte hittat något sådant samhälle, däremot har jag själv bott i ett som styrs av ideologin islam, nämligen Iran och även många andra delar av mellanöstern.

Men du vill ändå kalla en person som av egen erfarenhet vet hur farlig ideologin/religionen islam kan vara för idiot och rasist. Och som du kanske har märkt så är det inte muslimer jag kritiserar utan ideologin/religionen islam. Jag har flytt från denna ideologis förtryck för att kunna bo i ett demokratiskt samhälle, men nu breder islam ut sig även här, precis som den gjorde i Iran med början för 32 år sedan. Ingen trodde då att tiotusentals skulle bli avrättade på grund av sina vänster/kommunistsympatier eller sin ovilja att bekänna sig till en religion av tvång. Ingen kunde tro att kvinnor på bara några veckor skulle tvingas att fullständigt föröndra sina liv och sätt att leva. Från att leva relativt fritt till att tvingas fråga sin pappa/man/bror varenda gång de skulle gå utanför dörren fullt täckta från topp till tå. Att människor började hängas och piskas offentligt på torg.

Inget av detta hade varit möjligt om människorna hade förstått att islam är en mycket kraftfull ideologi, som när den väl fått fäste bara kan breda ut sig. Detta kommer du förstå mer av när du läser Koranen och förstår de muslimska lagar och regler som finns.

Men fortsätt du att hävda att jag är rasist för att jag på grund av kunskap och erfarenhet kritiserar en ideologi/religion och att jag anser att Svergie gör bort sig, precis som Iran, om islamismen får makt i samhället.

/Sina