lördag 2 juli 2011

Tron legacy

Filmen. Jeff. The dude...Jag såg den första filmen då den var ganska ny. Jag var redan som 7-åring helt inne på det overkliga. Vid närmare eftertanke gillar nog alla barn det overkliga. Vad fan, det är det overkliga som rockar!

Nu har det ju som bekant kommit en uppföljare.

En uppföljare som faktiskt håller en ganska hög klass. Man får ha i åtanke att det är trots allt en disneyprodukt, och de bråkar aldrig med jobbiga frågor eller försöker fördjupa handlingarna bortom" kaffekoppsdjup".

Jeff Bridges är tillbaka i sin roll som han spelade i första filmen. Det är lite Matrix över början i av filmen, och givetvis lite snäll moralpredikning - det är disney, man får inte tro att de inte har ett finger med i det fördummande spelet...


Tron - i ny utstryrselHur som helst börjar det vackert. Ett vision om ett gratisprogram som kan frälsa människan. Man får till och med smaka på den kapitalistiska ruttna kakan, men det blir som sagt aldrig mer än kaffekoppsdjupt i den här filmen.

Bortser man från det, och bara koncentrerar sig på filmen, får man ta del av en mix mellan Star Wars och Matrix, med ett par andra referenser. Jeff Bridges roll är lite av en blandning mellan hans paradroll The dude, från the big Lebowski och Obi Wan Kanobi - mäktigt.

Jag blev underhållen. Handlingen var trevlig. Och en av skådisarna från dr House spelade den kvinnliga huvudrollen. Olivia. 13.

Olivia WildeNå. Se filmen. Jag gillade den. Men förvänta er inte Fight Club, för det är det inte.

4 kommentarer:

Tom S. sa...

Disney är antisemiter och bör följaktligen bojkottas.

Wonder Warthog sa...

Bästa Thron är den i Simpsons

Fredrik sa...

Tom: Jag försöker. Jag försöker. 8) Men jag vill inte vägra mig filmerna. Men jag vägrar mig det mesta de gjort. Jag försöker.

Det är inte kul. Jag undrar bara, de som inte bryr sig, och ger sig på mig för att jag bryr mig - hur blev det så? Är världen vansinnig?

Vårtan: Nej. Bästa thron är filmerna. Och den snutt som family guy gjorde. :D

jöjj sa...

vi alla behöver nog en touch av det overkliga, lika väl som det verkliga. för att de ska piffa upp varann.

Räkna bara inte att jag är med i båda helhjärtat på ett ansvarsfullt sätt.

jag har väldigt kul i båda och mår lika illa i båda.

ungefär lika mkt.

:D