söndag 31 juli 2011

Del 5. Shadowland - i skuggan av Afterlife

Omslaget. Snyggt, men inte lika snyggt som AfterlifeJag tappade lite fart efter min text om skivan Afterlife (det fanns en äldre text även) av Nocturnal Rites. Det beror inte på att Shadowland är en dålig skiva - det hade mer att göra med att jag helt enkelt hade uppmärksamheten riktat åt ett annat håll.
Med det sagt, det finns ändå en skugga över den här skivan, och den stavas just Afterlife. Afterlife är en av det bästa skivorna som någonsin gjorts. Punkt. Att följa upp en sådan skiva är omöjligt. Shadowland är skitbra. Men den överaskar inte lika mycket som föregångaren, och den har inte lika höga toppar, även framförandet och ljudet har förbättrats, samt att Jonny blivit varm i skorna. Sången är strålande!

Det kan vara så att skivan lider av att vara en smula enformig. De tunga låtarna har fått stryka på till förmån för de snabbare. Jag älskar snabba låtar. Men det får gärna finnas lite tyngd även.

Nu känner jag att jag låter gnällig. Shadowland är en kanonskiva. Låtar som Vengeance, första spåret, Eyes of the damned. Det är bra. Det är till och med skitbra!
De kan inte hjälpa att de inte ser ut som mig.Det förändrar inte det faktum att Shadowland, tack vare att den kom efter den monumentala Afterlife, känns lite fadd. Fantastisk, men ändå...

Om man ser till att inte upptäcka Shadowland just efter Afterlife tror jag dock att den känslan kommer att vara helt bortblåst.

Omslaget ser bra ut. Det har tagit sig på den fronten.

5 kommentarer:

Allamagoosalum sa...

Ja men det är ju strålande! Alltid efter att ha läst dina inlägg om Noc så brukar jag intervjua Owe :) Det var förresten inte han som spelade trummor på den däringa Maiden covern, jag kommer inte riktigt ihåg vilken det var, Wasted Years kanske? (fast det tror jag du skrev)
Det jag har hört från den kommande skivan låter förjävla lovande.

Nu ska jag dra iväg och jobba. Och träffa Owe, jag tänker intervjua honom om Shadowland :)

Keep it up!

Fredrik sa...

hehe 8) Jasså det var inte Owe som spelade Wasted years. Tja. Det var tusen år sedan. Till och med jag glömmer saker hela tiden. Måste vara spriten.

Jag har några skivor kvar att gå igenom.

BTW...

Du får skriva ner intervjuerna. Jag vill läsa. 8)

Allamagoosalum sa...

Hahaha, nej nej Degen, nästa gång du är i Umeå får du komma och hälsa på oss istället. Då slipper jag skriva ner intervjuerna :)

Fredrik sa...

Så fördömt lat man får vara då. 8) Aja. Jag tar med mig en bandspelare.

:D

sexleksaker intimleksaker.com sa...

Köpt Kamagra utan problem på www.intimleksaker.com
Rekommenderar sexleksaker www.intimleksaker.se
SEX SHOP www.sextoyonlinestore.com