söndag 24 juli 2011

Day of the dead the beguining... Contagium... 2... Eller vad fan det nu är. En jävla massa lik är det i alla fall. Men det är inte på riktigt.

Inte det omslag som jag hade...Jag sitter och funderar på världen. Jag sitter och glor på levande döda på tv. Jag fattar ingenting. Jag har alltså... två stycken Day of the dead här. Jag har kikat på dem. Den första jag såg, Day of the dead, the beguining (fast den heter egentligen: 2, Contagium i efternamn - flummigt), var ganska bra - men flummig. Det ska vara berättelsen om var allt startade, hur zombierna kom till. Det är en bra intention, men jag tycker tyvärr att de bara lyckas halvvägs.

Vi får se en armébas som blir överrumplad av våra favoritmonster, och sen sprängd bortom det heliga riket, eller något. En del ledtrådar läggs ut, och vi får sen följa med in i en framtid som skall vara nära våran egen. Nu är armébasen ett sjukhus. Av någon anledning tycks alla smarta människor anse att det är en bra idé att bygga hus där det har varit någon katastrof. Man kan ha åsikter om det trovärdiga i det. Jag har det.

En termos innehållande en märklig liten grej hittas, och sen är vi igång.

Jag tror att det är aliens som skapat det virus som gör folk till köttätande lik.

Intentionen må vara stor, men då man har så pass stora glapp i den filmiska logiken snubblar Day of the dead, the beguining på mållinjen. Filmen är underhållande, men den är lite för dum för att vara så bra som zombiefilmer faktiskt kan vara.

28 dagar senare är en modern klassiker. Den är snyggt gjord, den är spännande och den är sjukt stämningsfull.

Den här filmen är bara rolgi, men på ett simpel sätt. Gillar man zombies måste man se den. Vill man prova genren för första gången ska man se 28 dagar senare, originalversionerna av Day, Dawn och Night of the dead. Nyinspelningarna tillför bara något om man verkligen älskar skiten. Sen ser man den underhållande parodin Shawn of the dead.

Den bästa filmen torde dock fortfarande vara den som Europebasserade Seven doors hotel på. The beyond. Men den klarar inte alla av att se.

Min fråga är varför de inte kan bestämma en titel. Jag menar: heter filmen Day of the dead the beguining, som det står på omslaget. Eller heter den Day of the dead 2, Contagium, som det står på sjävla dvdn? Jag har ofta stört mig på de dumskallar som byter en engelsk titel mot en annan, då filmen ska släppas i vårat avlånga land. Men det här tar fan priset.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
jöjj sa...

det bästa tipset nånsing jag fått, TROR jag är att man ska inte tro på saker. inte ens på det man själv säger. man skall ihärdigt kolla upp allt tills man vet.

empiri.

undersöka en sak typ 2 ggr. då kan man tro på den saken.

undersöka den 3000 ggr. well. då "vet" man.

first hand.

råbra.

som skalman; jag tror inte, jag vet.

:)=

jöjju sa...

sen om ett helt gäng kollat upp en sak 3000 ggr, var för sig och diskuterat det ingående, kan det vara objektivt.

man kommer överrens.

då har man skapat verkligheten.

det vet jag inte, men jag skall kolla upp det och forska mer i det.

puss förresten!

jag har snackat lite med våran mixkille om hur man kan gå tillväga för att få till en auberoninspelning.

det krävs väldigt mkt jobb, men jag är berädd att anta mig uppdraget. det kommer att ta tid. men förr eller senare, kan det bli så att vi kan skicka idéer och riff mellan varann och bli mer effektiva.

det är som experimentet to hell jag tänker börja på.

när jag fått till en bra version av den, kommer vi kunna fixa låtar, en i veckan eller så.

men att få till den låten så att det fungerar tror jag rimligtvis kommer hända tidigast till årsskiftet eller så.

jag har mkt åtagande här. som jag måste få till, samtidigt.

:)=

jöjj sa...

mrs nyhlen blev very excited när vi pratade om det.

:)

jag med. av hennes syrra. hahaha