tisdag 26 juli 2011

Kommer högern att förstå deras skamliga flört med hatet?

Om man ska dra någon slutsatts från det som hände i Norge får man nog se till att hålla upp sina fördömda ögon.

Denna högerextremist, som med iskall kyla mejade mer än tre fulla fotbollslag, har ju faktiskt en "agenda" och han "vet" att sverige, och europa deltar i en sammansvärjning som går ut på att införa islamska lagar i vårat land.

Det är så dumt att det måste kommenteras: det är hjärndöda människor som håller sig i närheten av dylika hjärnframfall. Det är människor som anser att alla som förnekar deras sanning är en del av sammansvärjningen.

Tänk så mycket logik som går åt till att förneka verkligheten på det sätt som dylika dårar gör. Det betyder att de antingen ÄR galna, eller bara rent jävla ondskefulla.

Världen har inga gråskalor. Det finns aldrig anledning till att stanna och göra en djupare analys. Om ett gäng kamelryttare flaxade in i några byggnader i USA för 10 år sedan är det beviset på att de - kamelryttarna - är onda. Det kan inte vara en hämnd; det kan inte vara svaret på ett fruktansvärt förtryck, utan det måste vara beviset. BEVISET!

I en diskussion jag hade med en mental våldtagen människa, fick jag höra att det inte gick att påpeka att det snarare är ekonomiska förhållanden som gör folk till brottslingar, snarare än religion. Äcklet sa: Nej. Det finns de som har bott i fattiga områden, som inte bryter mot lagen.

Ridå.

Det var beviset. Det finns de som inte följer strömmen. Då kan man ignorera all vetenskap och all forskning - man har ju beviset.

Nej. Det enda beviset som kommit fram är beviset att rasism inte kräver en enda hjärncell. Det kräver ingenting utom en stor käft och förmågan att sprida skräck.

Den som bestämmer vad som är terrorism och vad som är frihetskamp, är den som skriver samtidshistorien.

Nu kanske världen förstår att högern står för ondska. För den retoriken som flödar ur palestinahatande människor som Demirbag-Steen och andra vidriga Israelkramare som vägrar se det lidande de subventionerar, den är väldigt nära besläktad med massmördarens.

De människor (sd-are och uppenbarligen även en och annan allianskramare) som på allvar försöker skylla det här på vänstern: visst är det ni som "vet" att det är tjejens fel om hon blir våldtagen? Frågan är retorisk. Ni är hjärndöda. Ni skulle ha svarat FEL.

Men vansinnet tar aldrig slut. Vem låter sig värvas till en naziorganisation NU?

dn. SvD.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett ideologi och religion så hittar man hat hos enskilda individer. Jag tycker du själv är ett ex på en person som inte kan skriva balanserat. Börja med en genomläsning av din egen text.

Fredrik sa...

Det är en enorm skillnad på att avsky de som utnyttjar andra och sparkar på de som ligger - och på det hat som kommer från högern.

men det kräver en hjärna för att förstå...

Karl Martell sa...

Om världen inte skall vara svart-vit och om världen skall innehålla gråskalor är det väl en dum idé att efterfråga "tabu" mot kritik av just en av världsreligionerna?
Och dessutom kalla denna kritik för "fobi".

Anonym sa...

Jag hoppas Breivik är ensam om att likna Stoltenberg vid en landsförrädare och jag oppas du är ensam om att likna Demirbag-Sten vid en massmördare. Det osar hat och förakt om din blogg.

Anonym sa...

Vad jag hört så är islam inte det minsta kopplat till ras, så lägg ner ditt intellektuellt oärliga skuldbeläggande av vanlig religionskritik.

(Du som har så stor hjärna o allt borde begripa bättre.)

mvh
/Henke

Fredrik sa...

Karl: Vem efterfrågar ett tabu mot något?

All skit skall fram i ljuset. Alla religioner. Inte bara islam. Det är liksom samma skit alltihop.

Anonym 2: Du fattar verkligen inte? Jag krigar mot förtryckarna. De nämns vid namn. Då blir någon liten borgare ledsen och måste verka vara förorättad. Det är som vanligt. Flytta fokus. Dilsa är en ängel, för att hon står sida vid sida med sd och demonstrerar mot palestinier...

Henke: De som hatar islam är i princip alltid rasister. För de hatar inte en religion där utövarna är vita.

Att rasisterna har valt en religion, eller begreppet kultur, beror på att de förstår att de inte kan säga något annat. Då blir de hatade. Men, de har varit lite eftertänksamma.

Är det en slutsatts du kan dra, då förstår du vad jag menar. Annars: tänk om. Tänk rätt.

Karl Martell sa...

Eh..du kanske skall läsa den artikel du länkar till.

Anonym sa...

Vilken värdelös analys detta är. Det handlar inte om rasism. Religion är inte rasism. Sämst är väl ändå:

"De som hatar islam är i princip alltid rasister. För de hatar inte en religion där utövarna är vita."

Finns flera fel i det påståendet. Vad är jag som "hatar" all form av religion? Någon form av super-antagonist som ska förgöra hela världen?

Fredrik sa...

Eeeh

Karl: jag lägger nog kraften på att ha egna åsikter. Jag tyckte dock att den där texten hade några poänger. 8) Inget komplicerat.

Anonym: då har du en sak gemensamt med mig. Jag hatar all religion. Nu talade jag ju förvisso om det förtäckta hat som kommer från rasisterna i sd. Det förstår du nog utan att bli en ordryttare helt utan mening. Eller? Gick du också på sds lögn?

Anonym sa...

" Det är människor som anser att alla som förnekar deras sanning är en del av sammansvärjningen."

Anser du att du sitter inne med den absoluta sanningen eller? Du verkar inte tolerera någon annans åsikt än din egen, de som inte är lika "upplysta" och "kunniga" som du är hjärndöda?

"Världen har inga gråskalor. Det finns aldrig anledning till att stanna och göra en djupare analys. Om ett gäng kamelryttare flaxade in i några byggnader i USA för 10 år sedan är det beviset på att de - kamelryttarna - är onda. Det kan inte vara en hämnd; det kan inte vara svaret på ett fruktansvärt förtryck, utan det måste vara beviset. BEVISET!"

Du om någon har en total avsaknad av gråskala, din värld är svartvit, god/ond och självklart räknar du dig till de goda. Hämnd, är det okej att döda oskyldiga som hämnd? Och det verkar bara som du tycker muslimer har den rätten.....

Emelie sa...

Jaha, så religionskritik är numera "alla muslimer våldtar och mördar"? Ja, vilken KRITIK.

Anonym sa...

Om bristen på tabu mot islamofobia är farlig, lika farlig är brister på tabu mot hö extremisterna!! Islamisk radikalism och SD har samma filosofi: ABBs 1500 sidors manifet= Osama Bin Ladens Manifest.

Anonym sa...

Ska vi ha en fred demodstration i Stockholm att visa solidertitet med vår norska bröder/systrar? Kan vi organisera ett stort roståg i Stockholm på Söndag??? Detta är ett enda sätt att skrämma SD paritster. Fred för multikulti against SD.

Anonym sa...

Du är samma som de Frolle. Vägrar se gråskalor av högern. Vägrar se på fakta och argument som står emot dina.

Rassister, nazister, liberaler och konservativa är onda och måste bekämpas.

Vänstervåld ska ignoreras, det är ju för en god sak. Ostraffade Svergedemokrater ska hängas, de höll ju med massmördaren. Eller ja nästan i alla fall. Snarare att de båda hade någon enstaka gemensam faktor. Men det är irrelevant, de kan knytas tillsammans!

Du är glad, du har äntligen fått din onda högerextremist, "beviset" som du kallar det i din egen artikel.

Hyklare

Andreas sa...

Jag försökte förgäves visa vart du har fel, då jag inser- Det finns inte ens några argument att bemöta!

Du bevisar inte någon tes utan säger bara vad du tycker.

Anonym sa...

Som jag och andra påpekat, din analys är inte bara lite arrogant och hafsig...

Liksom en del andra här tycker jag rätt illa om de flesta religioner (och annat icke veteskapligt hokus pokus), även om jag just nu är mest illa berörd och rädd för islam (läs själv på "deras egen" svenska hemsida...).

Samtidigt uppskattar jag vissa aspekter av islam, särskilt sufismens vackra mystik och estetik, arkitekturen m.m. Det är inte svartvitt.

Apropå "rasism", det kan verka fånigt, men tillåt mig nämna att jag släktingar som är hälften "svarta" och kompisar och bekanta som är sk "blattar". Själv ser jag inte så pursvensk ut heller, med mitt tyska, judiska, spanska, brittiska och vallonska påbrå.

Även om ovanstående är blott anekdotiskt evidens så vågar jag säga att dina enkla generaliseringar har föga med verkligheten att göra. Du drivs av hat och aggression, inte av nyfikenhet och analytisk förmåga.

mvh
/Henke

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ursäkta min hjärndödhet men det här var nog det mest förvirrade jag läst. Det kan inte vara lätt att vara så smart som dig i en väld med hjärndöda nollor som mig. Puss och kram på dig Einstein

Anonym sa...

Läs (gärna hela om du orkar) och reflektera. http://www.truthdig.com/report/item/fundamentalism_kills_20110726/.

Joakim sa...

SD har en stor del av fd sossar som röstar på sig. Så det där pratat om höger visar bara på en total brist på insikt på din sida.
Det är sånt som göder fördomar och hjälper partier som SD.
Det handlar inte om höger eller vänster men att göra det till en sån fråga är att frångå problemet.

Se på sossarna historik med rasbiologi :)

Fredrik sa...

Oj oj oj 8)

Vad många som tycker synd om sig själv. Man kan undra varför...

Anonym: Nej. Men jag tror inte att sverige kommer att bli övertaget av muslimer på grund av en internationell psykos. Stor skillnad.

hahaha öööh Nej. Det är inte samma sak att FÖRSTÅ något, som att klicka gilla på det. Var det något annat dumt du ville ha svar på?

Emelie: öööh va?

Anonym 2 och 3: Japp. Ni har rätt. 8)

Hycklare: Jag tror att det är uppenbart, om man läst mer en 1 text här att jag vänder mig mot att konsekvenserna alltid blir vansinniga då borgerlig politik får råda. Så, med den vetskapen: ja, borgare är onda. De är genuint onda. Egoistjävlar.

Men. Man måste ju inse att politik som bara stödjer rika, slår mot de fattiga. Det är åt helvete. Om man inte förstår det.

Kliv av hästen.

Andreas: huh? Vad pratar du om? Jag vet att du har valt det blåa pillret. Du väljder bort verkligheten. Grattis. Men. Vad pratar du om?

Henke: Det är skönt då man själv får bestämma, eller hur? Jag har inget att förklara, ni är hjärndöda om ni inte förstår.

Jag drivs av det faktum att någon måste våga säga ifrån, och visa att de blir förbannade då folk är idioter. Den rätten har alla. ÄVen jag. 8)

Nu hinner jag inte svara mer. Jag måste jobba. Ni kan läsa en bok så länge. Ni skulle behöva det. 8)

Fredrik sa...

Fan. jag hade tänk att besvara alla på ett seriöst otrevligt sätt. Men det slog mig att ni verkligen inte är värda ansträngningen. Ni fattade ju inte. Den skamliga flörten med hatet; hur högerpolitik är så genomsyrat av förtryck att ni vägrar se verkligheten.

Rasism är klassförtryck av det vidrigaste slaget. Rasism finns för att människor tillåter, ofta i den fria marknadens namn, att människor exploateras för ökad vinst.

Alla förtryck kommer från högersidan.

Att ni inte förstår är en sak. Ingen kan begära att JAG ska öppna era ögon. Ni måste själva sluta blunda för det som sker runt omkring er. Då folkpartiet börjar prata om språktester, då har de lånat skamliga inslag från rasismen - oavsett om den rasismen riktas mot en religion eller mot en hudfärg.

Att ni sedan sätter er på förnärmade hästryggar, det var så förväntat att ingen trodde att något annat var möjligt. Kanske är ni jurister. Men jag betvivlar det. Hur som helst är det ni angriper ett hat MOT vansinnet. Ett hat som riktas mot rasismen. Och ni bah: mäh, du hatar ju också.

Ni kan dra åt helvete. Inte för att jag tror att det finns ett helvete, men om det fanns ett, då KOMMER ni att hamna där. Tror ni mig inte? Läs bibeln. Läs bergspredikan.

Sen kan ni passa på att läsa koranen. Bara för att. Jag har den i min bokhylla. Den står jämte bibeln. Det är bra att veta vad man avskyr, och religion är ett redskap med vilket världen och människan förtryckts en masse.

Charlotte: Jag älskar det. 8)

Johan sa...

Jag röstade på Folkpartiet senast så jag antar att jag är ond och så småningom hamnar i helvetet med resten av alliansröstarna.


Hur som helst. Jag blev faktiskt lite rädd av att se hur dina inlägg blir sjukare och extremare ju mer vatten du får på ditt hjul.

Din sjuka polariserade syn på människor påminner inte så lite om fundamentalisten Anders Breiviks. Jag uppmanar dig vänligen att inte gå på ett heligt korståg mot den onda högern i de rödgrönas namn, du rättvisans och godhetens riddare.

Mvh
Johan

Fredrik sa...

Det sjukaste är ändå att du inte förstår vad jag menar.

Du har, som jag påpekat att alla borgare gör, satt sig på en fisförnäm häst, och försöker göra dig lustig med hjälp av språket.

Grattis. Du bevisade att läsförståelse inte existerar på din sida av verkligheten.

Jag förklarar det inte en gång till. Jag säger bara: att avsky rasister, att till och med hata dem, är inte samma sak som att vara rasist.

Idiot.