måndag 18 april 2011

Avskaffa nyliberalismen - ta bort Johan Norberg samtidigt.

Det bästa med Johan Norberg!Johan Norberg. Ett återkommande tema.

Finns han på riktigt? Jag är helt plötsligt inte helt säker…

Dagens Norbergska bidrag till att göra sverige till ett allt sämre land, är att ta bort betald semester. Ja… Hur han tänker är inte särskilt svårt att greppa – han är anställd av näringslivet för att framföra deras propaganda, och näringslivet gillar inte att dela med sig. Norbergs motto torde vara: har facket förhandlat fram det, då är det dåligt. Då ska det bort. Så han slänger sig med en närningslivsfavorit: arbetstagarna skall själva förhandla. Ensamma är vi ju skitstarka... Specielt då det finns hur mycket jobb som helst att välja mellan... Eller hur var det nu egentligen?

Så långt är allt klart.

Det som dock får mig att undra är hur de sossar resonerar, som faktiskt går på hans verbala bajs, då han klär in sitt hat mot arbetarnas framförhandlade rättigheter (samt det fack som förhandlat fram rättigheterna) i sin lena honung – är ni hjärndöda? Har ni ingen slutledningsförmåga?

En kille från Peab kommenterade här i bloggen senast jag skrev om Norberg, och den ännu dummare Johan Ingerö. Var det en månad sen? Mindre? Förmodligen. Han kallade mig för demokratifientlig, eller något annat kul, samt obegåvat. Han var less på vänsterextremisterna som förstörde för honom… Hjärndöd alltså.

Ja. Om man tycker att jag är en extremist för att jag svär och lever jävul då jag är upprörd, då har man helt tappat respekten för det svenska ordet.

Men det är där den onde herr Norberg vinner sina strider. Han är så len, han är så ”verbal” - att han ljuger spelar tydligen ingen roll.

En annan dag i Norbergs onskefulla hjärna: Norberg förfasades över att sverige inte valde att lägga produktion av något klädesplagg i Haiti – att anledningen till att produktionen inte hamnade där var att arbetarnas förhållanden var slavliknande, sket han givetvis i att berätta. Hur tror ni att det lät, just efter katastrofen, då han kunde lägga skuld på svensken för sin egoism?

I verkligheten står han för total utsugning av de länder som har naturresurser eller arbetskraft, eftersom att han är emot staten och älskar den yberfria marknaden: ”allt ska vara privat”, men det säger han inte. Inte till dig och mig. För oss dödliga plebejer ljuger han. De personer han inte håller med sprider ”propaganda”, trots att den ende som är avlönad för sina åsikter är han. Avlönad av de som hatar lagar och regler. Fri marknad. Årtusendets runkobjekt.

Vi avslutar med ett citat från honom: ”Vi måste lära oss att älska finanskrisen”.

Idiot.

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Johan Norgberg ska vara mycket glad att han fortfarande lever.

Fredrik sa...

hahaha 8) Han är dock galen.