måndag 19 juli 2010

The song of Jätten Jorm

Världens bästa barnprogram är svenska och de har ett socialt patos.

Ni kan dra något gammalt över er.





Det blåser en storm över Jorm.

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Tittar man tillbaka så är det en otrolig skillnad på barnprogram från förr. Den stora skillnaden är att man förr ofta hade en ambition att lära barn något vettigt med programmen. Det är svårt att hitta idag.

Fredrik sa...

Precis. Nu skall allt vara så tillrättalagt att ingen skulle kunna göra en sådan film som tillexempel Dunderklumpen eller Resan till Melonia. Två underbara filmer som jag sett båda som barn och vuxen. Och älskar lika mycket nu som förr. Kanske mer nu. 8)

Nu får man lära barn att inte slåss, vilket är bra. Men förr kungda man även förklara VARFÖR man skulle vara snäll. Och så klart var alla emot egoismen (alliansen). Jag fattar inte hur de tvärpsykopaterna klarar av att existera.

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Jag är så gammal att jag såg Ville, Valle och Viktor, högersmedjornas hatobjekt nummer 1 när det gäller barnprogram. Detta barnprogram uppmuntrade barn till att ta reda på hur samhället fungerar, att undersöka, söka sanning. Nu har väl förhoppningsvis tillräckligt många sett att sanningen är vår tids makthavares värsta fiende?

Fredrik sa...

I dag finns det så många allternativ att de kommersiella kanalerna inte tävlar om att berätta saningen, de tävlar om tittare. Punkt. Då får innehållet stryka på foten, allt handlar om "testpublik" och sådan skit.

Jag har ju numera en värdelös kanal som heter star, där en massa hollywoodprogram går. Det är fruktansvärd tittning. Kollade på: about the movies, tv om film. Jag tror att jag blev av med många viktiga hjärnceller som av ren och skär skräck för indolensen självdog.