tisdag 24 april 2012

Det finns ingen idélöshet

Ingen har väl undgått att jag inte orkar skriva om politik för tillfället. Det är inte så att jag har slutat ha åsikter, eller att jag ändrat mig - jag är bara spyless på att upprepa mig - samt att jag har ett nytt tv-spel.

Det underlätta inte heller lusten att skriva då man i diskussion gång efter gång påpekar att det som är viktigt för mig är att vi har en fungerande demokrati, och min meningsmotståndare har bestämt sig för att det betyder att jag är emot demokrati.

Den som säger en sådan sak framför mitt ansikte ska inte vara helt säker på att ansiktet sitter kvar då jag är klar. Så jävla irriterad blir jag på den självvalda dumheten som verkar följa den borgerliga ideologin.

Nu är det en sak jag har retat mig på rätt länge som jag måste räta ut, igen.

Då jag läser i olika medier om sossarnas eller moderaternas idélöshet, undrar jag vad fan de menar. Är de så dumma att de tror att den borgerliga politiken är idélös, då är det illa. Den är inte det minsta idélös. Den går ut på att ta bort arbetarnas trygghet, försvaga facklig verksamhet och ge sig på de som är sjuka. Det är inte idélöshet. Det är borgerlig ideologi, rätt och slätt. Alla förslag, som kanske låter bra, är i längden en försvagning av de skyddsnät som hjälper de mindre bemedlade.

Sjuka ska inte ha en statlig försäkring, de ska ha en privat försäkring. Eller så ska deras familjer ta hand om dem. Det är en av de vidriga grundbultarna i högerns tänk. De kan låtsas att det är nåt annat, för givetvis vinner ingen några val på att säga att man vill sänka lönerna. Då tar de till nyspråket som de använt sig av - och bedragit hela den mental efterblivna medelklassen med. Att tala om ansvar, då man samtidigt skänker bort skattepengar till rikskapitalister, det är en lögn och ett förment sätt att använda sig av språket på. Att gå på den retoriken - efterblivet.
Det här är potatisar. Man kan göra hur mycket som helst med dem.Sänk skatterna, sen säger vi att vi inte har råd... Alltså. Lägg ner dumheterna.

Det gäller även sossarna. Båda sidorna står fast på en ideologisk grund, även om sossarna just nu tar stora kliv mot högersidan av mittsträcket på den politiska kompassen. De VILL inte stäng ute folk. Men de vill också charma skattehatarna. Det blir lite snurrigt då. Det är dock deras problem. Då det gäller borgarna är det inget velande det handlar, det är den borgerliga socialdarwinismen - den rikes överlevnad ska betalas av de lågavlönade arbetarna.

Tjatar ni vidare om idélöshet är ni fan i mig bara korkade.

5 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Huvudet på spiken!

C sa...

ANAL KVARTAL. WHERE THA FUCK ARE YOU?! bAJS PÅ DIG

Fredrik sa...

Caps lock? 8)

C sa...

MONGO

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.