lördag 18 juni 2011

Listor är hemska. Här har ni ännu en...

Listor, detta mänskliga mögel, har blivit en allt mer plågsam företeelse i och med att internet ger alla möjlighet till att ha åsikter. Alla ska inte ha åsikter. En del ska bara hålla käften. Speciellt om man väljer att INTE ha med Machine Heads The blackening på listan över de bästa metalskivorna som släppts sen 2001.

Här kör vi alltså en bättre variant än den som sweden rock bjussar på.

Bland de skivor som måste vara med på denna lista återfinns helt klart Iced Earth som 2004 passade på att släppa karriärens starkaste skiva på senare år, The glorius burden. Mitt problem med den skivan var bandledarens tokiga USA-patriotism. Den var mest bara osmaklig. Nu har han dock ändrat sig helt. Skivan är i vilket fall som helst fantastisk. En av de absolut bästa heavy metalskivorna som kommit de senaste tio åren. Punkt! Jo, det var så sant, jag anser att Ripper är en bättre sångare än Mat Barlow Den nya snubben heter Stu. Och han kommer från Into eternity. Bra skit!

Att Nevermore inte fick med varken This godless endeavor eller Enemies of reality är inget annat än en praktskandal. Jag har verkligen inget gemensamt med de som lyssna på metal OCH HÄRJAR PÅ NÄTET idag (i sweden rock gäller det även skribenterna). Både this godless, och Enemies är skivor som lätt kvalar in på all time high listor. Dessa två skivor skall givetvis få vara med på min lista över de bästa skivorna från 2000-talet.

Dark Tranqillity fick med en skiva på den där undermåliga listan. Men inte den bästa. De skulle dock ha kunnat vara minst tre skivor av detta band med på vilken lista som helst som nämner bästa skivan sen 2000.

Opeth likaså. Och bäst är givetvis Ghost reveries. Punkt. Igen. Punkt.

Listor...

Visst ska Meshuggah ha med Obzen. Visst fan ska Testament få med en fot tack vare First strike still deadly samt the formation of damnation. Kanske diskas First strike... för att det är en nyinspelning av gamla låtar, men bra är det!

Machine heads the blackening behöver jag inte nämna igen. Men jag gör det ändå.

Klarar Helloween och Gamma Ray att få med någon skiva? Jodå. Land of the free pt 2 kvalar lätt in. Helloween har både senaste starka 7 sinners samt förra skivan Gambling with the devil som klara potententer till den här listan.

Det har givetvis kommit fler skivor, och jag har glömt i princip alla, men dessa band är en bra början. Det finns ingen inbördes rangordning. Jag har alla skivor som favoriter vid olika tillfällen.

Bästa skivan?
Bästa skivan!Ha. Auberons Crossworld. Ingen fick höra den tack vare Black Mark, men den slår alla andra skivor på fingrarna. Så det så. Vi avslutar med ett citat från Robb flynn: Fuck you all.

Done.

Jag är tuff.

1 kommentar:

Fredrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.