fredag 3 juni 2011

Politik, ett sätt att göra logik ologisk. Varför borgare antingen är 1: korkade eller 2: ondskan personifierad.

Har ni läst Dumskallarnas sammansvärjning? Det är en skitbra bok om den högst vansinnige snubben Ignatius J Reilly. Jag vet att i alla fall min finländska kamrat från Dalarna har läst boken.
Läs nuVad vill jag idag då? Mycket. Som vanligt. Men det jag tänker försöka här och nu är att förstå/förklara (för mig själv) hur det kommer sig att folk är så satans jävla korkade att de köper högerlögnerna rakt av...

Jag kommer att kunna visa var, exakt, vansinnet befinner sig, men jag kommer aldrig att förstå exakt vad det är som får folk att bli onda.

Onda? Ja. Jag har ju dragit den teorin tidigare. På ett par ställen. Men, seriöst, om man anser att man har rätt att exploatera andra människor på ett sätt som utarmar och dödar dem, kan man försvara det utan att tvingas till namnbyte (Hitler är ledigt)? Kan man, seriöst, stå och proklamera det fantastiska i förtrycket? Om man inte heter Roland och sitter i sekten Timbros inre krets, då skiter man i fakta och allt vad humanism och utveckling heter och klöser sig fast vid homo erectus ideologi.

Fredrik gör en pudel. FÖRLÅT alla homo erectussaker. Ni förtjänade inte detta.

Är det ansvarsfullt att låta sjuka människor straffas för att man tror att det finns fuskare? Fanns det möjligtvis någon smartare väg att gå? Givetvis. Men de valde denna fascistiska reform, och de valde att INTE göra något åt det då möjligheten fanns.

Försvaret för detta vansinne på nätet är: det var en bra reform. Punkt.

öööh. Nej? Då dödssjuka människor tvingas till arbetsförmedlingen - efter att ha arbetat ett helt liv - då är det inte fråga om att det var "en bra reform". Med det resonemanget kan man tillspetsat säga att ovannämnda Hitler hade en bra politik för handikappade.

Hitler hade inte en bra politik för handikappade. Punkt! De som inte håller med mig om att Hitler var ond kan sluta läsa här. Nu. Jag hatar er.

Så.

Fortsättning följer.

Nu.

Varför anser man att det är ok att försvåra/försämra livet för de som har det dåligt? Hur kommer det sig att borgare är de enda som försvarar Israels rasistiska mördarpolitik? De skriker ju om att alla socialister är Stalinister. Vad fan gör det borgarna till då? Finns det ens ord för sådan dårskap?

Frihet. Borgarnas ständiga mantra. Jag har en idé, skärskåda meningen med det de säger. Friheten innebär att vi blir friare att få sparken. Vi blir friare att välja mellan varor som väljs ut av multinationella företag.

Det sista låter ganska fint, eller? Ja. Om man bortser från det faktum att de som väljer ut vad du ska få se är samma människor som anser att våld är bättre än sex för människan att beskåda. Hey, sex is not the enemy, fucker. Men våld, det är en fiende. Jag lovar, man kan dö. Det är till och med mycket större chans att du blir ihjälslagen än ihjälknullad. Bara en sådan sak.

Samma personer bestämmer även vilken musik som är ok. Fine. Frihet. Men det är fan inte din eller min frihet. Det är ett tomt jävla gapande som upprepats så pass mycket att det finns de som går på det. Och de som anser att det är bra. Tro inget annat.

...och där ligger hunden *pekar*.

Då man anser att det är ok att låta slavar tillverka ens kläder, bara för att man ska få skiten till ett billigt pris - hade de personerna sagt samma sak om dem själva hade tvingats stå och stampa på jeans, utan skydd, i ett syrabad? Ingen tänker på det... Ingen bryr sig. Ingen ser problemet. Alltså kan man ignorera det. Grattis. Frihet att vara korkad är helt ok, men om din frihet ska kränka och skada andra människor, då är det inte en frihet för alla människor. Då är det inte en frihet. Då är det förtryck.

Borgarjävel.

7 kommentarer:

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Du får tycka vad du vill. Det är det som är grejen. 8) Men, du får inte skada någon annan. Det är det jag säger.

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Charlie sa...

Jag har skrivit en dikt. hahaha. I mitt kommentatorsfält :)

jöjj sa...

jag vet att du var den förste någonsin som beskrev politik för mig. det hade tidigare vart helt ovesäntligt.

nu kan man ju förstå i efterhand att det kan vara bra att veta vad det ordet betyder och att vi står på samma sida.

eller det visste jag ju ändå redan.

jöjj sa...

bra bok om en svettig och äcklig gubbe!

:D

jag kan bli fetare än han, bara jag lägger manken till!

Fredrik sa...

Charlotte: den där dikten var ... det vackraste jag någonsin läst. :D

Jöjj: Ja. Jag kommer (inte) ihåg. :D hahaha blixtar och skräck plus fantasy, så introducerar man en människa till politiken :D