söndag 19 juni 2011

Vuxen människa som ljuger så att hästar tar cyanid.

DårenDenne Fredrik Reinfeldt.

En dålig människa i sina sämsta år.

Han säger en massa saker som folk med hjärna genomskådar. Tyvärr finns i det här landet rätt många människor som inte är begåvade nog för att tänka längre än näsan - och så finns de som faktiskt gillar den socialdarwinism som den sinnessjuka alliansen står för.

Tänk på det. Tänk. Vad har hänt sen de fick makten? Sjukförsäkringen har havererat. Vården överlag faller ihop i fattiga områden. Skolan likaså. Killen pratar om ansvar om våra skattemedel samtidigt som han öser just skattemedel över företag som varken investerar i sverige eller skattar här - han öser helt enkelt, ansvarsfullt, pengar från vård, skola och omsorg över riskkapitalister. Att en moderat står för dylik politik, det är knappast förvånande. Att inte genomskåda skiten, det är rent jävla vansinne från de som röstat blått.

Den fundamentala idiotin som kommer från högerhållet. Mantrat: jobblinjen.

Failure...

Den senaste given som de ska köra, efter den både genomskådade och idiotiska (lögnaktiga) arbetslinjen - det är väl bara Lena Melin på aftonbladet som faktiskt tror på den numera... Den senaste given är att låginkomsttagare ska få:

LÄGRE LÖN.

Hur hjälper det dem? Hur ska det få bort den fattigdom som drabbar hundratusentals barn? Jo, de kan skaffa två jobb. Arbetslinjen the american way. Skapa samhället efter hamburgarjättens linje - ta ut vinsterna på arbetstagarnas bekostnad - utarma samhället.

Resultatet av sådan ojämställd politik blir ökad segregation. Som alltid då högern är i farten. Är det inte dags att vakna nu, lilla Svensson? Det land som solidaritet gjorde till ett världsledande land, är numera bara ett i raden av länder där orättvisor ökar i samma hastighet som fattigdomen.

Och det är inte ens kris nu... Tänk då sverige faktiskt kommer att drabbas av en kris - högerpolitik leder alltid till sådant, facit finns runtomkring er, i era historieböcker. Dags att läsa en av dem? Tänk då den krisen drabbas oss, då vi inte har ett arv från sossarna som landet tryggt kan vila på, DÅ kommer katastrofen. Och jag måste säga: är ni hjärndöda?

All skit som hänt, sjukförsäkringen, privatiseringar, allt som hände i dess kölvatten, förutsåg människor som kunde tänka längre än halsmadeln. Vad kallades jag då? Jo, jag fick höra att jag var en vänsterhaverist. Ok. Kalla mig det. Men jag hade rätt. Vad säger det om de som inte trodde mig? Ljög ni eller var ni bara hjärndöda?

Reinfeldt, vuxna människor kan ta ansvar för sina handlingar - du har inte tagit ansvar för någonting som ni faktiskt genomfört, du har skyllt på sossarna, då har bortförklaringarna haglat. Slutsatsen herr Renjävel, är att du inte är vuxen. Eller så är du en psykopat. Det är antingen eller.

5 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Mycket bra skrivet! Reinfeldts ideologi (om man nu kan kalla den det?) bygger på egoism och människoförakt. Han anser ju att folket är mentalt handikappade. Det retar mig att han faktiskt till viss del har rätt då det faktiskt är över 30% som går på lögnerna varje dag. Vi får fortsätta likt "flitiga bävrar" att försöka få fram sanningen!

Wonder Warthog sa...

Tungt skrivet ditt hårdrockskvalster! Reinflöjt är psyko och ska bort!

Fredrik sa...

Kamrater! Tackar!

8)

Tanken: Reinfeldt bygger nog en av sina äckliga teser på att alla fuskar. Men, det är ok om de som fuskar är höginkomsttagare - alla minns väl att "fusket" inom sjukförsäkringen kostade staten ca: 20 miljarder. Då var även fel inräknade, alltså misstag och så vidare. Dessutom visade sig siffran vara i överkant.

Däremot fuskas det för 120 miljarder då det gäller skatter. Hur ofta nämns det?

Svensken är lättlurad. Men det är inte bara svenskens fel. Jag menar, med den information som finns tillgänglig krävs det att man gräver för att hitta fakta.

Vårtan: 8)

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

20 miljarder i överkant? Det är det minsta man kan säga! Det visade sig vara nära 1/20 del av denna siffra. (om man räknar bort fusket med personliga assistenter, som har visat sig vara en miljardhärva av privata företag.)

Fredrik sa...

Jag vet att siffran var lägre. Men jag kunde den inte på rak arm. Då får man ta den högsta kända siffran istället för lögnen.

Ändå ganska tydligt. Det blir ju som ännu tydligare nu. 8) Vilka ger vi oss på? De fattiga eller de som fuskar med den skatt som vi moderater hatar? 8)