fredag 3 juni 2011

Nu ska knarket bli lagligt

Säger bland andra Kofi Annan.

Jag säger ingenting. Jag läser.

15 kommentarer:

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

För sent. 8)

Det är numera lagligt. Att säga upp sig. :D

Wonder Warthog sa...

Äh vafan, har man läst Aldos Huxley hajar man planen....

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Läs Aldos Huxley.

:D

O sköna nya värld, har jag för mig att den heter. Brave new world på anglosaxiska. :D

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Det är en jävligt bra bok. 8) Om du ORKAR så kommer du att ÄLSKA. Typ. 8) Och sen läser du 1984. De fyller varandras hål, så att säga. Ja, det där lät inte bra.... :D

Calyptratus sa...

Skönt att se att även folk på höga pidestaler börjar ta sitt förnuft till fånga. Förbud är aldrig en bra lösning.

Fredrik sa...

Pengar. Om rätt personer tjänar på det, då händer det saker.

Eller: om världen misslyckas kapitalt (tänk los angeles). 8) men, ja, jag håller med nästan helt.

Anonym sa...

Att tro att man kan förbjuda människor att göra sådant de uppenbarligen tycker om att göra med sig själva är endast helt orealistisk verklighetsfrånvänd moralism. Det har aldrig och kommer aldrig att fungera. Det skapar endast kriminalitet, maffia, våld och an kriminalisering och marginalisering av sjuka människor. (som borde får vård i stället)

Tror det ligger ett grundläggande missförstånd i den här debatten. Det verkar som att de som är mot en liberalare politik automatiskt tror att de liberalare inte ser missbruk och problemen lika allvarligt. Likaså verkar de nära ogrundade synsätt som säger att repressiv politik = mindre missbruk och lidande. OM så vore fallet så vore ju det inget att diskutera. Självklart. Men verkligheten talar en helt annan historia. Vi i Sverige har kanske färre som testar rusmedel än länder med en liberal politik. Men vi har fler missbrukare och framförallt fler dödsfall och andra problem i den här gruppen. Medelåldern på en heroinist i Holland är ca 42 år, medan den är runt 19 i Storbritannien. (Har ingen siffra på Sverige, men säkerligen långt under Holland då jag vet att dödligheten i den här gruppen är långt högre hos oss)

Vänligen

Fredrik sa...

Anonym: Om jag hade orkat skriva ordentligt om ämnet, då hade jag skrivit det du skrev. Typ. Bra sammanfattat!

Tack för en awsome kommentar! 8)

Charlie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Alvedon is the shit. 8) Det hjälper. Tro mig!

Anonym sa...

Mulla Krekar tackar å al-qaedas vägnar för förbudspolitiken, "Vi hade aldrig kunnat arbeta med så stora ekonomiska resurser om vi inte hade haft eran hjälp" låter han hälsa från Afganistan.

Ledarna för OG, Bandidos, Hells Angels, Albanligan m fl står även de i kö för att framföra sin tacksamhet för förbudspolitiken.

Missbrukarna som får HIV/Hepatit pga avsaknaden sprututbytesprogram står däremot i ett hörn och surar. De som får betala räkningen för deras ganska dyra sjukhusvård ser inte heller så nöjda ut.

De 15 000 människor som dog pga drogrelaterat våld i Mexico förra året har tyvärr ingen möjlighet att framföra sin åsikt i frågan, min gissning är att de inte är nöjda.

Vi har fört krig mot i snart 40 år, med större resurser varje år, hårdare tag, strängare straff och jag tycker inte att det ser ut som vi är på väg att vinna?

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results
- Albert Einstein

Fredrik sa...

Anonym: Nej. De få inlägg om jag har skrivit i ämnet snuddar vid det du pratar om. Just Mexiko och den förmodat förestående legaliseringen i Los Angeles har diskuterat ihärdigt. Inte just här dock. 8)

Kanske dags att ändra på det...

bra skrivet i vilket fall som helst!