torsdag 29 december 2011

Transformers 3

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen.

Jag gillar tecknat. Just nu, 2011, har det gått inflation i filmer baserad på gamla barnprogram - och jag har älskat det. Varken de två tidigare filmerna i den här serien, eller GI Joe, var några episka mästerverk.

De var däremot gemytlig underhållning för stunden. Varken mer eller mindre.

Transformers 3 är en lite mörkare film än de två tidigare i serien. Bortsett från det är väl det enda nya den här gången att Megan Fox inte fick vara med. Ersättaren ser ut som en docka.

Nej. Transformers, the dark side of the moon, är inte något annat än en fantastisk science fiction då den är som fånigast. Precis som med alla andra filmer som kommer från superhjältaras och robotarnas värld, är mycket ändrat här. Jag vet inte ens om Ultra Magnus existerar här. Men det är klart, för att de ska köra den delen måste de ta livet av Optimus Prime. Det kommer aldrig att ske. Folk (robotar) eller vad som helst, dör väldigt sällan i Hollywoodproduktioner.

Handlingen då? Jo. Den underhåller. Säger jag en sak måste jag säga allt. Jag håller käften.

En sak som faktiskt överaskar med den här filmen är... skådespelarna. Vilka ess! Frances Mcdormand, John Malcovich är med. Flera andra BRA skådisar är med även. Jag undrar varför. Pengarna?

Aja. Kul är det.

Vill ni läsa mer ingående? Toppraffel har skrivit om den.

3 kommentarer:

Tom S. sa...

Tvåan var väl ingen höjdare men ettan var rolig. Har dock inte sett denna ännu. Som ett gammalt Transformersfan vill jag helst inte spräcka min barndom i analen.

Tom S. sa...

Åkte inte Megan Räv ut för att hon var nazi? DÄR har du nåt att skriva om, Talibane! :P

Fredrik sa...

Hon var inte nazizt. Hon hade jämförde Michael Bay med ett nazi, det ogillade tydligen Steven Spielberg. Sen hade hon tydligen klagat på den där kroppskrämen som hon tvingades ha i tvåan. Som fick henne att ha samma hudfärg som en morot.

Så var det med det. :D

Transformers är sköna filmer. Den i vanlig ordning fuskar det så mycket med historierna att det inte går att hänga med.

Bajs. 8)