söndag 4 december 2011

Låt er inte luras av den borgerliga självkritiken - de har inte lärt sig någonting om någonting.

Hur fan blev det så här?

Sveriges knäppaste högertidning är den som kritiserar kapitalismen mest just nu. Aftonbladet beter sig som sossar och vågar varken säga bu eller bä - så länge det inte handlar om deras ordförande, då hugger de med kraft kniven i ryggen på denne.

Hur i helvetet blev världen så galen?

Alltså. Nu ska jag vara upprörd på den monumentala dumheten ett tag.

Visst förstår alla att man kan kritisera kapitalismen utan att vara Stalin? Bra. Den frågan lämnar vi alltså åt liken. Förstår alla att man kan hata de orättvisor som skapas av en oreglerad, nyliberal kapitalism? Bra. Då skiter vi i den frågan också.

Jag närmar mig den heta kärnan; de som tror att kapitalister är de bästa att handha kapitalism, har ni någonsin reflekterat över det faktum att alla kriser, alla problem som kapitalism skapat, förnekats ända in i kaklet, av just kapitalisten? Det är människor som är UTBILDADE i kvasiämnet ekonomi, de som bör vara experter, som misslyckats.

Samtidigt påstår dessa oansvariga människor att de som vill reglera kapitalismen är de onda. De är Stalin. Vi lämnade ju den idiotin på sophögen, men fundera lite på det. Skulle en ekonom, som är beroende av DINA pengar för att kunna investera, komma med rådet: ta det lugnt ett tag på börsen.

Skulle en chipstillverkare råda folk att sluta äta chips?

Det är lite ridå på den, eller hur?

Debatten är dock i vanlig ordning skruvad så det förslår; min kritik behöver ingen ta på allvar, för att jag röstar rött, tydligen. Då tar man inget ansvar... Om vi bortser från att det är en lögn och helt åt helvetet fel, vilka är det som tar ansvar? De som tvingar dödssjuka människor att gå till arbetsförmedlingen för att ha rätt till pengarna de ska ha, eller de som vill att vinst inte ska få tas från vård, skola och omsorg?

Tänk efter jävligt ordentligt innan ni svarar. Jag är nämligen jävligt less på den borgerliga hjärndödheten i den här debatten; det är inte min ideologi som pratar, det är sunt förnuft. Man behandlar inte människor på det sätt som alliansen gör. Hör jag någon säga att det är ansvarsfullt att tillåta en riskkapitalist att råna oss på skattepengar, samtidigt som de indignerat fnyser åt reformidéer som skulle föra landet tillbaka till den föregångsposition vi hade innan nyliberalismen blev det nya svart, då skriker jag.

Reformer kostar. Men vet ni vad, vi betalar även pengar för att de som byggde detta land ska få sitta i sin egen avföring. Vad betalar ni helst?

Vad klickar ni gilla på?

(Linderborg om varför mediahusen suger purjo)

9 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Ha ha, Cervenka förstås. Han är verkligen bra. Förmodligen ser han sig inte ens som vänster, ändå leverarar han kritik som verkligen biter, just för att det kommer från insidan.

Fredrik sa...

Så är det. Att jag och hela vänstervärlden redan påpekat dessa fakta i evinnerlig tid sopas under mattan - känns det som.

Frustrerande. 8)

Anonym sa...

Vad i cervenkas resonemang är vänster?

Fredrik sa...

Jadu.

Jag vet inte om det är jag eller du, förmodligen är det du, men du verkar ha missat själva poängen - kritiken mot kvartalskapitalismen.

Sen när har sådan kritik inte kommit från vänstern?

Det handlar alltså inte om hans ÅSIKTER, utom om det HAN SÄGER.

Poängen var, som jag försökte förklara, men som du inte greppade, att man inte lyssnar på innehållet, man tittar på vilken ideologi man erkänner sig till.

Det är inte "vänster" att kritisera vansinnet. Jag tror inte att någon här har sagt det. Det handlar om att våga kritisera VANSINNET.

Är du med nu? Var jag tydlig nog?

Anonym sa...

Artikeln du länkar till sågar ju BaselI. Läs den gärna!

Fredrik sa...

Jag har läst båda artiklarna jag länkar till. 8) läste du det här inlägget?

Pål Eggert sa...

Artikeln kritiserar Basell och jaha? Vänstern brukar kritisera det kapitalistiska systemet, det är väl ingen nyhet. Och artikeln är en kritik av det globala finanssystemet, något som jag inte tror att vänstern någonsin talat väl om, snarare tvärtom. Cervenka skriver till exempel: "Statsobligationer är det viktigaste byggmaterialet i den extremt komplexa konstruktion som brukar kallas det globala finanssystemet."

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Håller med. Det räcker med att hävda det sunda förnuftet!

Fredrik sa...

Pål säger det jag försöker säga. Är det jag, eller är det den jag säger det till? :D

Tankesmedjan: tyvärr är sunt förnuft inte en vetenskaplig term, rasister anser säkert att de är förnuftiga, trots att allt pekar på att de är allt utom förnuftiga.

Bajs.

8)