måndag 19 december 2011

Måndag - bättring i siktet.

För några veckor sen. I nynäs. Vinter my ass.Det är så många frågor som slaktas. Det är så många svar som ignoreras.

Jag vet. Bara tonåringar - och människor med empati - skriver lika svulstigt. Men det är tyvärr så att tonåringen har jävligt många poänger.

Ta alla dessa hjärndöda argument. Monarkin. "Men kungen gör ett så bra jobb för sverige".

Jasså. Enligt vem då? "Jo, men det finns analysgrupper som visar att han ger oss jätte - jääääääättäääää - mycket gratis pr. För 120 miljoner per år."

De som har tagit fram dessa siffror är samma människor som sa att en ekonomisk kris inte alls var nära annalkande 2008.

För de där 120 miljonerna kan JAG göra ett bättre jobb.

Att stå upp för demokrati är inte riktigt samma sak som att försvara en instans som är demokratins raka motsatts.

Kungen och hans hov kan dra åt helvete. Men, det är inte personligt. Kungen i sig har jag inget emot. Han är en dåre, som jag, - men han har mer pengar, och flera barn än jag.

Vad fick mig att tänka så? Jag tänkte redan så. Men jag läste en bra text om det.

***

Saab

Saab har varit en följetong att skratta åt på jobbet. Dessa skratt har dock givetvis inte berör de som arbetar på eller åt Saab.

Jag har en lösning. Jag brukar dra upp den här varje gång idioten Johan Norberg uttalar sig om vad sverige bör och inte bör äga. Betänk att killen strävar efter en fundamentalistisk anarkistisk affärsvärld där länder är underdånig allt vad lagar och regler heter. Marknaden styr sig själv, heter det. Här vill jag bara lägga in: om alla argument mot kommunismen går ut på: det är en fin tanke, men den funkar inte - vad skiljer egentligen det från den nyliberala verkligheten, där alla marknadskrafter tar det "gudomliga ansvaret"?

Pr och pengar. Ord. Där har ni skillnaden. Utöver den klassiska: den enes bröd, den andres död, som genomsyrar nyliberalismen totalt. Johan Norberg är för övrigt varken nyliberal eller idéhistoriker nåmer. Nu är han samhällsdebattör. Ja. Det är ju inte en lögn.

Men det han säger är redan fastlaget som lögn. Lär Marknadsmyter. Jag har ännu inte hört ett enda relevant svar från J.N på den intellektuella avrättningen han utsattes för.

Mitt förslag ang Saab, är alltså att rikta in forskning och arbete mot en miljömässig föregångare. Alla tjänar på det. De som hatar det är motståndarna till staten. Alliansen. Johan Norberg. Ni vet, dårarna. De som klickar gilla på enskilda fall. - ett par ägg måste krossas, kastas och tvingas till arbetsförmedlingen, och så vidare.

Nå. Saab.

Jag tror det är kört nu. Jag har ingen speciell känsla eller så. Men Aftonblandets motorskribent Robert Collin har haft rätt under hela Saabaffären. Idag tror han att det är kört. Jag går på oddset. Alla rätt hittills, det ger Saab dåliga odds i alla fall. Jag tror att det är kört. Vi får se. jag håller tummarna för de som riskerar arbetslöshet.

***

Sport

Foppa säger en sak i en dokumentär som ska visas på svt.

Svarta rubriker!

Han sa att matchen mot Slovakien i os 2006 var en läggmatch. Han säger inte att någon sa att nu ska vi lägga oss. Eller: vi vinner inte den här matchen. Han konstaterade att de som han snackade med sa att de skulle spela smart - inget annat. Klart det ska bli svarta rubriker. Journalistik alltså.

Smart i det fallet var ett inte vinna den matchen. Sen vann vi OS. Skulle det vara fel?

De som snackar om sportsmanship, är ni helt snedknullade? Nu har tidningarna i sverige gått bananas på detta ickecitat. Till och med mutorganisaionen Sok har lagt sig i.

Snacka om felprioriteringar.

Snacka om same old, same old. IDIOTJOURNALISTER och era jävla IDIOTISKA LÄSARE.

Jag är väl en av dem...

(mer läsning: ab2, ab3, svd, dn, dn2)

***

Nordkoreas galning är död. Ska man jubla? Komme ni ihåg då det så kallade kalla kriget slutade? Man bah: jaaaaa! Mer fred! Mindre kyla.

I verkligheten: fler länder med kärnvapen. Rädslan steg.

Ridå på den.

Det är bara att hoppas att det där landet ruttnar sönder inifrån, så att det kan läkas medelst demokrati och... kärlek?

***

Jahopp. Hur avslutar man det här då?

Jag mår bara lite bättre. Hostan är inte borta. Men huvudvärken verkar vara på upphällning. Imorgon är det jobb igen. Härligt!

2 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Jag tror att åtminståne du skulle göra ett bättre jobb än kungen tom både bakfull och stupfull samtidigt. "Kära Arbogabor".

GM har tjänat stora pengar på att lägga ner SAAB. Det är vad det handlar om.

Sport-journalistik? Finns det? Jag gillar Foppa dock och Börje Salming.

I ärlighetens namn vet jag ingenting om Nord-Korea. Litar inte ett dyft på vad världspressen skriver om detta land. Men de är hemliga, nästan så man undrar om de har något att dölja!?

Fredrik sa...

Alla skulle göra ett bättre jobb än kungen. Jag undrar hur mycket skada inaveln har tagit ut sin rätt på den mannen.

Aja. Skit i honom. Det är retoriken runt skiten jag spyr på. Gustav kan inte rå för att han är ganska kass. Han hade licksom inget val. Det är ju det som är problemet. :D

Jo. GM har en massa patenter som de leasat från Saab. Nu ses de som fina killar, men de uppfinningar som de sitter på ger dem ännu reda pengar. Svårare är det inte. Så du har givetvis helt rätt. 8)

Journalistik - finns det... 8) Det är ett så kallat drev. Lite långsammare än det med Juholt. Vi får se om det leder till mindre vansinne. Eller mer. Vi får se. höhö

Nord Korea har något att dölja. Helt klart. Jävla diktaturer.

En obehaglig sak som sägs om landet är att deras tunnelbyggande är out of this world. Jag är skeptiskt.

Jag liter inte heller på vad som sägs om landet. Från någon. 8)