måndag 12 december 2011

Julstressen är död. Länge leve döden!

De som går omkring och ondgör sig på julen, jag är en av er. Men jag ondgör mig av en enkel anledning: den kommersiella. Jag gillar maten.

Ni ondgör er över julsånger och hur tidigt butikerna börjar med julteman. Ni inser att jag ser ner på er va? Skaffa er nåt vettigt att störa er på. Som att borgare anser att det är hel ok att låta de som byggt detta land leva i fullpissade blöjor. Ni som är på väg att höja händerna mot era öron, för att med bingomantrat förneka att allt lidande gick att förutse, ni kan dra åt helvete. Det finns ett hörn i ert helvete, där ni får mysa med Zytomierska, den galna horan - och ni kommer att lida i all jävla evighet.

Det åt sidan.

Nu var det julen jag skulle bjuda på.

Maten är ju det viktigaste. För mig alltså. Men det fattar ni ju, det är min text ni läser.

Jag har läst en tidning vars namn jag vägrar att berätta. Det var en typisk skittidning vars innehåll betalats av annonsörerna - vilket gett trovärdighet på moderat historiebeskrivande nivå.

En artickel var dock läsvärd. Den är skriven av en man, och behandlar mat, något som kvinnan oftast sköter. Bara det är värt en egen utsvävning. Men, den tar vi sen. Kvinnan är mannens jämlike. De som är av annan åsikt är så järnålders att ni inte förtjänar syre. Alls. Oj. I och med den meningen blev de så högfärdiga att de trodde att deras dumhet blev godkänd... Dra åt samma helvete som Zytomierska.

Ojdå. Jag tog det visst på en gång.

Maten var det. På mitt julbord, och ert, är följande maträtter från och med i år, förbjudna.

Prinskorv. Köttbullar. Varför? Jo, dessa okulinariska rätter kom till julbordet så sent som på 1970-talet. Förmodligen för att barn är bortskämda. Men för fan. Korv och köttbullar? Nog kan ni bättre åt barnen.

Ni FÅR använda korv. Om korven är av tarmar. Leverkorv? Do it. Men syltor är att föredra. Japp.
Leverkorv


Sill. TA BORT! Det är inte det att jag inte gillar sill. Jag gillar sill. Men, sill var fattigmat en gång i tiden. Julmaten ska vara fest. Ska sillen vara med måste den få en gyllene plats med tillbehörlig historialektion till. Sillsallad är ett alternativ.

Julost har vi använt sen medeltiden. Den är alltså ok. Ju äldre anor, desto större chans att jag gillar det, och låter er äta det.Röding är ett måsteSkinka är sen 1700-tal. Alltså just på gränsen. Revbensspjäll har tydligen ätits sen "urminnes tider". Det är ok. Samma med fårkött, och vilt. Urminnes tider på den skiten med.

Kålrätter. Men det här ju till revbenen. Surkål är the shit.

Nymodigheter som ändå får plats på mitt julbord? Jo. Min sambo har en jävulskt god sallad. Med spenat, saffran, vita bönor/kidneybönor. Äpple. Valnötter?

Mitt bidrag är hemgjord räksallad. Och ägg.

Jo. Jag tror att jag kommer att be om ursäkt för min nazistiska matnäve. Men. Idag är jag hungrig då jag skriver.

11 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Den var bra! Blev mätt bara av att läsa. Bäst var "den galna horan"!

Fredrik sa...

HOn är galen. Och en hora. Jag vill minnas att jag läste att hon erbjöd Bingo, eller vad fan han är, att föda ett till barn åt honom. För tio miljoner. Bara horor säljer sin kropp så.

Men det är tydligen det nya svart.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
JonteRoyal sa...

Jag HATAR julmusik. Jag HATAR att julen startar i typ september. Jag HATAR advent, lucia och annat trams med. Förvisso hatar jag Z också, samt Carema-idioterna. Och jag hatar att julfan är kommersiell till den sjukaste grad.

Jag gillar julmat dock - en del av det i alla fall. Och glögg!

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Kommentatorerna gillar inte julmaten tydligen? Jag gillar det mesta av julmaten men om någon nämner Carema så kräks jag i ögat på denne!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Ja. Charlotte. Det handlar ju om att uthärda. Jag gillar maten. Du gillar myset. Det är precis som det ska vara. Eller hur?

Jag gillar laxen. Och potatisen. Och syltan. Och skinkan.

Mest kött...

Jag skiter faktiskt i vad andra gillar, jag försöker göra det så bra som möjligt för mig - utan att för den sakens skull sabba era julkänslor.

Så var det sagt.

Jag älskar min dotter, och hon gillar skiten. Det var det om det. :D

jöjj sa...

i våran familj var det alltid farsan som städade och lagade mat. och jag ville naturligtvis måla om min första cykel till rosa. och ha långt hår. vilket naturligtvis bejakades.

:D

pengar var någonting fult. varje gång jag sparade ochsnålade med sparade veckopengen blängde morsan alltid skeptiskt på en med *kapitalstsvin* i ögonen.

:D

min bardom var bäst!

huvudsaken man gör tvärtom vad det är tänkt så går det svinbra för en i livet!

man ska föregå med gott exempel och inte göra fel som normen i regel gör.

normen blir alltid den samlade lägstanivån av hur människor är.

för att citera thåström; det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal.

julmat rules! jag vill ha större och större julbord varje år.

fast jag gillar inte att köpa julklappar. det är mkt bättre att få julklappar!

haaaej

jöjj sa...

trevligt med julmusik live även här på skolan. luciamorgonen var magisk med stråkar och shit!

dessutom extra underhållningsvärde i att ljus efter ljus, allt som allt 11 blåstes ut eftersom tjejjerna svimmade.

:D

luft är underskattat!

2000aldrig sa...

Zytomierska önskar God Jul...

http://bit.ly/sncsS9