tisdag 16 augusti 2011

Tisdag i vansinnets tecken...

Välkommen till vansinnet.

Jag har funderat lite på att det smäller i stan lite här och där. Det känns ganska osmakligt, med tanke på Norge.

Men jag kan inte låta bli att fantisera om det. Tänk om det är ett gäng förvirrade muslimer som spelar rasisterna rakt i händerna? Oavsett anledning alltså, kan man vara så infantilt korkad?

Svaret är givetvis ja.

Men jag hoppas att det är något annat. Jag hoppas att det är idiotiska pojkstreck, och en lätt förvirrad människa kanske. För alternativen är ganska läskiga.

Men jag fantiserar vidare. Tänk om det är förvirrade rasister, som blivit påverkade av den norske självutnämnde tempelriddaren, och försöker starta någon slags märklig, vidrig revolt. Jag har svårt att se vad de skulle tjäna på det, men kanske om de lyckas skylla ifrån sig på rätt grej, som i en deckare, då kan de mycket väl vara ett försök till att ta borta allt som är svenskt med sverige - friheten att vara vem du vill.

Det skulle bli en bra plott till en film: "Extremhögern försöker starta inbördeskrig med hjälp av terrorism". Hjälten spelas av Sam Neill. Jag älskar den filmen! När kommer den?

Filosofen i mig kommer att tänka på möjligheterna i alla infallsvinklar, för man kan höra mycket om en händelse; trots att de som bevittnat det, fått samma bild framför sig, kan de tolka händelsen på oändligt olika vis.

Det rapporteras om att israels är inblandade i upplopp i flera av länderna där oro nu råder. Jag är skeptisk. Min egen tes är att vi får Marxismen bevisad rätt ännu en gång, på bästa sändningstid.

Den mordiska snubben i iran, han som fördömer andras mord, men stoltserar med båda tortyr mord på sin egen meritlista, slängde ur sig en massa dumheter om förintelsen. Helt befängt. Idiot.

Men. Varför säger man en sådan dum sak, som man vet kommer att reta upp hela den västra hemisfären, typ? Pur idioti eller pragmatiskt tänk i landets omedelbara omkrets, samt hela mellanöstern? Det slog mig att dåren måste ha sagt det för att bygga på det hat mot israel som pyr i mellanöstern. Det är en utmaning, en offentlig käftsmäll. På en förvriden nivå. Iran muckar gräl. Varför är nästa fråga.

Och varför säger alla, utom nyheterna, att det finns kärnvapen i hela mellanöstern? Jag tror er fan inte. Ännu.

Vansinnet. Rakt i ansiktet.

Välkommen.

7 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Det var ju ett gäng nazzar som åkte fast för några år sedan som tänkte krossa samhället genom att förstöra välfärden, typ krossa rutor på dagis och liknande idiotgrejor.

Fredrik sa...

Verkligheten överträffar ideligen... Tragiskt. Komiskt på ett bedrövligt sätt.

Ja. 8) Åt helvete med sånt.

Pål Eggert sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article256988.ab?service=print
"Kvartetten greps den 11 september i fjol sedan den krossat över 100 fönster på Tillbergaskolan utanför Västerås.
Polisen kunde snabbt konstatera att gruppen i stor skala har krossat fönsterglas på offentliga lokaler i hela mellersta Sverige. Från augusti och fram till gripandet förstördes fönsterrutor för drygt 1,4 miljoner kronor."

martin sa...

Han talar till det egna folket. För han vet att det inte finns någon som skulle ha råd att bekriga honom och då bröstar man sig för att framstå som tuff inför sina egna. En ilsken liten pappilon som skäller på den kopplade bulldoggen, noga att hålla sig utanför kopplets räckvidd.

Internationell politik är tydligen bara sedvanligt kuk-mätande bland ledarskapet.

jöjj sa...

hej vansinneslover!

jag har bra och bra nyheter! :)

Kommer förhoppningsvis inom kort ha inspelningsprogram på laptopen.

när det är igång tänkte jag komma ned och hälsa på. vad vi kan göra är dels att spela in B-trummer och jam i repan. sen lägga ordentliga gitarrer på det hemma hos dig.

vi kan även sitta och pula på och programmera så att trummerna blir så ibbe som möjligt. kan även göra det hemma det vi inte hinner, sen bara jag har inspelat låtarna om ibbe kör dom själv i repan.

:D

sen om vi bara har trumgrunden så som den ska vara, så är det ju bara att spara liksom grunderna till låtarna, och sedan lägga på riktiga trummer när vi hittat en ordentlig studio.

efter det kan jag spela in riktiga gitarrer som låter skiva här hemma. så kan vi pula på med det i maklig takt framöver tills vi har promon.

du kan ju ha slasken hos dig och jobba på sången samtidigt, även!

så börjar det rulla på litet snabbare framöver!

:D :D :D

jöjj sa...

kan även säkert övertala choffe att mixa när han har tid. han kan det så att det blir "riktigskiva ljud" så sen är det ju bara att tvinga nån att släppa skiten.

:D

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.