söndag 21 augusti 2011

Ragnar och Kalle, de gamla gardet. Forfarande bland det bästa som gjorts.

Söndag. Jag har inte ens lust att tänka på veckan som var. Hända nåt? Jag har förträngt allt.

Dottern och jag har tittat lite på ett nytt dvd-inköp. Vi hamstrar filmer. Eller, vi gjorde det till utrymmet tog slut... Numera väljer vi våra inköp med finnes: jag köper allt med monster i, och ingen annan vill kolla - det plus Family Guy, som jag alltid har plats för. Och för tillfället SoA. OZ står redan där. The wire. Så klart. Ja. Skit samma. Där finna bara bra skit, om man frågar mig. De andra två tittarna i hushållet är inte helt övertygade misstänker jag - även om deras behov givetvis är tillfredsställt.

Dottern och jag kikar i alla fall på Farbrorn som inte vill va' stor.

Vad säger det om en samtid då man känner att det barnprogrammet, släppt 1979, är mer realistiskt än nyheterna som vi dagligen serveras och matas med?

Ragnar. Farbrorn som inte vill va' stor. Klassiskt svensk barnprogram. Tillsammans med Kalles klätterträd (plus mycket annat) är de givna inslag i min, min sambos, och numera även min dotters kulturintag. Musiken i de båda serierna är magnifik. Teckningsstilen är störtskön. (Peter Cohen, Olof Landström ligger bakom båda filmerna)

Ja. Njut. Jojje Wadenius.


10 kommentarer:

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Japp. :D

C sa...

Tjockis, jag saknar dina ord. Vad gör du?

Fredrik sa...

Jag är tjock. Jag har en dipp. Dessutom har jag en pappa på besök. Snart en mamma även. Vem fan har tid med sånt? :D

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fredrik sa...

Jag är tuff. :D

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
jöjj sa...

jag gillar linus på linjen! det var det första jag minns från TV. nu i efterhand har jag förstått att han var så rolig eftersom han var full hela tiden!

:D

jag ska käka kräftor idag, men inte silltårta.

bara veckans två längsta timmar i världshistorien kvar först som det alltid är (fast längre och längre varje gång) sista arbetstimmarna innan helg. jag har kommit på att det enda som egentligen är bra med att jobba är att man uppskattar helgen med. det skulle kanske vara värt det om man fick betalt oxå. men det kanske man aldrig får veta.

hoppas jag avancerar går upp till fas3 nästa år!

ändå bättre! eller sämre.

:D

ja. HAEEEJ

Fredrik sa...

Jag vet vad du snackar om. Att förstå vad du snackar om är för krävande. Idag. :D Jag spelade tekken igår. Jag krossade allt motstånd. :D Motståndaren var knäckt, beeten and dead. hahahahahahahahahahahahahahaha

ha

Värst tiden på dagen är mellan 10 och 11:30 på morgonen. Sen är det bara glas och vin. 8)