torsdag 11 augusti 2011

Hanne Kjöler - inte helt hundra

Alla vet att borgare hatar verkligheten. Den visar aldrig det de önskar - där forskningsrapport efter forskningsrapport visar att en bra välfärd genererar en högre arbetsmoral hos det berörda folket, gör borgarna allt för att motbevisa detta. Oftast med hjälp forskningsrön från högst oseriösa "tankesmedjor" som timbro, eller något annat människofientligt vansinne.

Högern inser att de måste ha kött på sina ben då de skall underminera den grund som svensken står på - ingen gillar att det blir sämre, men om man kan motivera försämringen med ett par väl valda lögner, då kan de klicka gilla och skrikonanera i högan sky.

Hanne Kjöller är ännu en av de skrivbordsriddare som försvarar vansinnet med hjälp av hederlig verklighetsvåldtäkt. Igår skrev hon att en kille som genomgått tre njuroperationer, egentligen inte är sjuk. Han är mest bara gnällig. (här)

Inget är nytt. Alliansens paladiner är både läkare och domare. Om människan som de straffar tar livet av sig skiter de fullständigt i med argument som: "det var en bra reform". Eller: det fanns människor som hade det dåligt under sossarna", eftersom att de är så ansvarsfulla kan de nämligen inte ta eget ansvar för sin politik.

Min sambo krossar Kjöllers dårskap med enkel retorik.

Samtidigt i en annan gratistidning försöker en annan våldtäktsman, Johan Norberg att skylla svälten på att folk inte är fria. Kontentan är givetvis att frihet är lika med frihet för näringsidkare att göra vad de vill, var de vill - och svälten är någon stats fel. Det är faktiskt helt ovidkommande vilken stat eller vilken svält, det som spelar någon roll är att det recept som aldrig funkat tidigare för att öka ett lands välstånd återigen skall hyllas av vansinnets försvarare.

Jag har ont i skallen. Det är inte så konstigt.

10 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Både Kjöller och Norberg är sällsynt vidriga människor!

Anonym sa...

Jag tycker det är fruktansvärt att du och folk som kommenterar på din sida använder ord som "våldtäktsman" och "vidriga människor" om personer vars åsikter ni inte delar. Detta händer bara några veckor efter de fruktansvärda händelserna i Norge. Jag trodde den tragedin skulle bära det goda med sig att tonen i debatt och bloggar hyfsades men det var tydligen fel.... Debattera och kritiser gärna men använd ett rimligt och vårdat språk!

Med vänlig hälsning
Dr Christina

Wonder Warthog sa...

Så man får inte kalla en vidrig människa för vidrig för att det hänt något i Norge? Var det okej när en miljon civila slaktades i Irak? Eller nu när civila slaktas i Afghanistan?

Hursomhelst är Köllers och Norbergs människosyn vidrig - dom gör skillnad på folk och folk uppenbarligen och sätter alltid sig själva i första rummet - och eftersom dom vidhåller den är dom sällsynt vidriga människor...

Fredrik sa...

Det handlar inte om att vi inte delar åsikter. Det handlar om att den politik som de jag nämner står för, leder till långt värre vansinne än vad mina futtiga ord kan beskriva. Nämn en oroshärd de senaste tjugo åren, och jag kan peka ut skyldig borgare. Jag är ledsen, för jag hatar det, men så är det.

Norge ska du inte ens nämna.

Det som måste försvinna är högerns skamlösa flört med det ondskefulla hatet. Att HATA de som sprider ondska, att reagera på det, det är fan det viktigaste man kan göra idag.

Kliv av din höga häst. Skaffa lite skit under naglarna och inse fakta: det var inte jag som förde en politik som drev folk till självmord. Det var högern. Det var inte jag som förde en politik som ledde till rasism - det var, just det, högern. sd är inte ens värda att nämnas. Måtte de få en hjärna så världen kan andas ut. Tills dess är jag förbannad - och ful i munnen - där det passar.

Här passar det. Alltid. De som vill bli populära smörar slickar uppåt. Jag sparkar uppåt.

Fredrik sa...

Vårtan: jag behövde inte ha skrivit nåt ser jag. 8) Härligt rutet!

stewe sa...

Dr c;
Arbetarklassens kängor och nävar mot överhet och etablissemang har alltid varit och kommer alltid att vara oborstad och oförsonlig. Hur mycket än olika fraktioner försöker mjölka norgetragedin på skenhelig hippieretorik.

Fredrik sa...

Som Stewe säger. 8)

Pål Eggert sa...

Följde en av länkarna. Är din sambo skribent på Alliansfritt? Jävligt coolt i såfall.

Fredrik sa...

Sen idag är hon det. 8) Japp. Det är coolt. :D hehe

Charlotte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.