söndag 7 augusti 2011

London. Rasisterna. Borgarna. Vansinnet! Japp, det är söndag.

Vansinnet - snart nära dig?God jävla haschmorgon på er!

Ja. Jag säger då det.

Jag visste inte att man kunde på pårökt av vad som sker runt omkring en, men efter att ha tagit del av dagens frukostläsning, är jag helt övertygad om att jag har haft fel.

Nog är jag stenad alltid - jag menar, vad händer i London? En fyrabarnspappa har blivit skjuten. But why? Gamarna passar på att rensa affärer, eftersom att det går, eller? England håller på att skapa ett tryck som ingen tekanna kan hantera. Deras nedskärningar är för stora, det drabbar fel människor (de fattiga) och det leder till - vansinnet.

Det är ingen slump att rasismen/främlingsfientlighet växer sig stark i ekonomiskt svaga tider. Man tappar hoppet. Man MÅSTE ha någon att skylla på. Se på tyskland. Och, ett förslag: LÄR ER NÅGOT AV HISTORIEN.

ab. svd. dn. dn2.

**

Sen då? Det har varit lite väl lite anonyma kommentarer här på bloggen. Inga förolämpningar har utväxlats, inget hat har puttrat.

Men jag fick en kommentar som gav mig känslan av ett thc-rus. Det en anonym människa - givetvis - som försökte klappa mig på skallen - så klart - och tycka synd om mig för att jag ser en massa borgerliga konspirationer.

Jag ser inga borgerliga konspirationer. Borgarna gör alltid allt för de som har pengar, och förstör för de som inget har. Det är ingen hemlighet.

Skicka pipan?

**

Norrmannen är ständigt aktuell, på ett eller annat sätt. Just nu är det skitkul att följa sd, de kvider som barn utan pengar i en godisbutik. Det är SYND om dem. Att de blir sammanlänkade med norrmannen, de kan inte hantera det. Att likheterna inte bara är uppenbara är skitsamma. Det gäller att leva i förnekelse. Och, så klart, tycka synd om sig själv.

Vad trodde de? Att de kunde mana till krig mot muslimer utan att någon dåre skulle ta dem på allvar? Deras retorik är barnsligt naiv - men så bygger de ju hela sin världsbild på en fet jävla lögn. Euroarabia...

ab. ab2. dn. dn2. svd.

**

Det roligaste - eller mest irriterande - har dock varit att läsa den otroligt söte, men störtkorkade politiske skribenten i dn, Peter Wolodarski. Han skriver en text som går ut på att idiotförklara den amerikanska tea-partyrörelsen, en rörelse som nyliberalismen står otroligt nära. Jag klickar gilla, men:

Hans argument låter sig överföras på... Vi kommer dit.

Det är en omskrivning av den politiska kollaps som framför allt högerflygeln i det republikanska partiet orsakat. I en tid då USA mer än på länge behöver nationell samling och kompromisser har teapartyaktivister och andra delar av den amerikanska tokhögern spelat rysk roulett med landets ekonomi.


Tänk sverige. Tänk Saab. Det handlar om något helt annat än att ta ansvar.

Det republikanska partiet har förvandlat skattefrågan till en religiös trossats. Du skall aldrig någonsin höja en enda skatt, lyder deras motto. Samtidigt är skatternas andel av BNP i dag lägre än på Ronald Reagans tid och bland de lägsta i den rika världen, enligt beräkningar som Financial Times kolumnist Martin Wolf nyligen redovisade.

När USA behöver pragmatism drabbas landet i stället av rabiata ideologer, som redan åsamkat världens supermakt stor skada.


Ja. Tänk Maud. Tänk korkad tjurskallighet. Tänk Johan Norberg: vi kan tacka Maud för att sverige inte äger Saab.

Blind ideologi.

Om vi ägde Saab hade vi kunnat utveckla Saab. Vi hade kunnat skapa en helt ny miljöbil. Men ideologin kom i vägen.

Tänk om Peter Wolodarski bytt ut Tea-partyrörelsen mot borgarna, i sin analys... Tänk om det handlat om den svenska krisen...

Tänk om jag verkligen var drogad. Då hade allt detta kunna förklaras av stark jävla tobak.

Nu vet jag inte vad fan de ska skylla på. Psykos?

Återigen är det brist på politiskt ledarskap som förvärrar problemen.
No shit, Sherlock.

Tillägg: Om man letar ordentligt hittar man information om vad som sker i Israel just nu. Men då måste man skippa de stora mediekanalerna...

28 kommentarer:

Anonym sa...

Du bör nog hålla dig till att röka på det verkar vara det ända du har koll på....

Fredrik sa...

Äntligen!

Du, det är ingen dålig idé, med tanke på hur världen ser ut. Då kanske man slipper må dåligt över alla ideologiska övertramp. 8)

Wonder Warthog sa...

Japp, så fick du ett anonymt inlägg i alla fall... men bara med en kos åsikt... typ "muu"... slående hur jävla korkade borgarna och deras proselyter är!

Fredrik sa...

Det var väntat, vårtan. 8) och efterlängtat. Vad ska jag annars ägna min tid åt? Familjen? Det vore ju barockt. :D

Jag var tvungen att slå upp ordet proselyt. Kul ord! :D Tack för den!

Anonym sa...

Polisen har en arrestorder på en känd brottsling. Personen de ska gripa börjar då skjuta på poliserna vilka självklart försvarar sig. Detta slutar i att brottslingen dör.

Tyvärr tar hans gäng detta som en ursäkt att plundra och bränna.

hur kan du få detta till att vara rasistiskt från polisens sida?

Anonym sa...

Till anonym: Vänster ser allt våld mot minoriteter som en ursäkt att gnälla på borgarna och rasisterna.

Vänstervåldet är det därimot ingen fel på, vänstern har "rätt" att använda våld för att få sin vilja igenom.

Saklighet är heller inte deras starka sidan, deras starka sida är att förneka sanningar för att spegla deras världsbild där alla i alla fall har det lika dåligt...

Fredrik sa...

Jag tror att anonym ett missade att läsa vad jag skrev. Ska jag bevärdiga det med en kommentar? Givetvis. Jag konstaterar endast att recessionen i england leder till vansinne. Jag skrev inte att skjutningen i sig var rasistisk. Det är inte så lätt alltid. 8)

Läs igen. Det kommer, snart, att klarna för dig.

anonym 2: Allt våld är dåligt. Jag påstår inget annat. Men för att din världsbild skall få fortgå måste du intala dig själv att jag skrev det, i din fantasi? 8) Kul!

Vänsterns våld... Vilket våld?

Jag gnäller på borgarna för att de för en förtryckarpolitik. Bara därför. Det hade du upptäckt om du läst. Ciao! ;D

Anonym sa...

Vilket våld? Öhh AFA kanske?

Jag hoppas att du gnäller på alla förtryckarideoligier då, tex Islam, Kommunism.

Konsekvens?

Anonym sa...

Varför gnälla på Borgarna i Sverige? De är lika stora socialister som resten av partierna.
Att välja mellan blocken är som att välja mellan pest och kolera.

Och anonymt också:)

Fredrik sa...

Du menar Antifascistisk aktion? Ja. Våld är inte bra. Alla mord som de begått alltså. Eller vänta nu... De spöar rasister. Finns nog inte som förtjänar spö lika mycket - trots att våld är dåligt. 8)

Kommunism? Förtryck? Du pratar om diktaturer. Stalin var inte socialist. Inte Potan heller. Med det är ju era starkaste argument. hahaha

Anonym 2: Nej. Nu är du förvirrad.

Fredrik sa...

Om afa är era starkaste argument... Grattis!

Om ni förväxlar sovjet/vansinnet med: åt envar efter behov... Ja. Då är det bara att sätta sig i skolbänken igen. Se så! Marsch pannkaka!!

Anonym sa...

Man behöver inte begå mord för att kväva en demokrati.

Att kalla sig antifacist och sedan med våld förtrycka oliktänkande visar en viss dubbelmoral. Men det är ju rättfärdigat en vänsterpartist/rättvisesocialist att göra detta eftersom ni vet bättre. Eller vad var det den där Kristoffer i "rättvise"partiet socialisterna sa. Diktaturvibbar någon?

Så eftersom Islam inte är en diktatur så tar du avstånd till den religionen då den uppenbart inte bara verkar förtryckande på kvinnor men också på troende av andra religioner och tex homosexuella?

Fredrik sa...

Jag tar avstånd från all religion. Men jag är inte så hjärndöda som ni rasister så att jag skyller allt ont i världen på EN religion. Det finns flera att skylle på. Kristendomen är näst värst.

Ja. Afa kväver ju verkligen den svenska demokratin. Japp! Välkommen till verkligheten...

Stora, tomma ord. Typiskt rasister. 8) Jag underhålls. Keep 'em coming!

Våld är aldrig bra. Men att ställa afa bredvid de högerorganisationer som begått minst 12 mordförsök (där i alla fall två var "lyckade") mot rasistsmisk... Nej nej nej.

Knarket kan hjälpa dig. Du blir mer passiv. Världen behöver dig passiv.

Anonym sa...

Tolv mordförsök, oj, hur många människor dog pga Kommunism? Några hundratals miljoner fler än två?

Nu blev jag visst rasist också, så ovanligt att vänstern tar fram det kortet. Vad var det som avslöjade mig?

Min fråga om du tar avstånd till Islam? Är Islam en ras? Kommuniseter, är de en ras?
Afa, en ras månne?

Sedan vinner du ingenting på att skriva: "hahaha", bara ett bevis på att dina argument är slut.

Apro på rasims, kan du peka ut vad som i tex SD's politik är rasistiskt?

Fredrik sa...

hahahaha

Jag har läst siffran 20 miljoner, under stalin. Men han var inte kommunist. Få in det i skallen. 2,5 miljoner i Kampuchea - en mindre siffra än antalet döda i Vietnam, som du vet var ju de röda khmererna ett resultat av amerikansk krigspolitik. Hur som helst. Fruktasvärda brott mot mänskligheten som jag tar avstånd ifrån - och som inte har det minsta med solidaritet eller socialism att göra.

Men hitta gärna på fler siffror. varför inte 2000 0000 000 000 000 000 döda?

Jag tänkte att vi skulle hålla oss i sverige, i vår tid. Hur blev resultatet då? Inte så bra för dig va? hahahahahahahahahaha Du gillade skratt va? 8)

Dina frågor, är de retoriska? Ska jag svara på dem? Jag är inte helt säker.

Om du inte hittar rasismen i sds program, då är det dig det är fel på. Vi börjar med islamhatet - det är same same som judehatet en gång. Exakt samma sak. Men det är klart, att du ska förneka det. Hur skulle du annars klara av verkligheten? :D

Keep it coming!

Anonym sa...

Islamhatet? Att vilja ha kvar traditioner och seder som vårt samhälle är uppbyggt på, är det att hata något annat?

Man kan vända på det också, Islams hat mot alla andra. Vad hände tex innan korstågen?

Vad hände efter WW2? Eliten i väst så måna om att det aldrig skulle få ske igen raderar sammanhållning och predikar tolerans. Vi är så toleranta att vi numera accepterar tolerans.

Vissa av oss tom förespråkar intoleras för att verkligen bevisa att rasistkortet, det är det jag som sitter på och kan ta fram när någon utmanar min självbild som världens bästa medborgare.

Resultatet kan visa sig bli något helt annat.

Jag vill gärna knyta tillbaka till min rasim. Vad av det jag skrivit är rasistiskt?

Sedan är det kanske fel på mig, men jag har svårt att hitta rasims i SD's partiprogrom, hjälp mig gärna!

Apro på att "gamarna rensar", kan du se någon skillnad på London och tex Tokyo där man efter jordbävningarna lugnt och stilla gick tillbaka till jobbet när skalven var över. Trots att det rådde kaos som så många gången förr lett till plundringar. Men varför inte i Japan?

Fredrik sa...

Sverige är byggt på öppenhet - och socialism. Hur känns det? ahhahahahahaha

En historia lektion från en sdare? hahahahahahahahahahaha

Ja jävlar. Alla religioner är likadana: är du inte med dem, då är du emot dem. Att bara protestera mot Islam visar på inkonsekvens och det är där rasismen kommer in. Jag väntar på att polletten skall trilla ner. Det går långsamt...

Efter andra världskriget var rasism något som folk spottade åt. Det blev lite bättre, tills närminnet försvann. Men du har en egen version va? Och: vad menar du med att vi tolerant och vi accepterar tolerans?????

aaah Intolerans skulle det vara. Ok. Fine. Jag är dyslektiker, det är inte så lätt alltid. 8)

Rasistkortet kommer fram då människor försöker skapa en vansinnes bild av verkligheten och förfalska den. Som sd. Typsikt rasister. 8)

Om du inte förstår vad som är rasism, då kan inte jag förklara det för dig. Du begriper uppenbarligen inte bättre. Men, jag upprepar mig: vi börjar med hatet mot islam. Polletten har fastnat? hehehehe

Japan? Vill du verkligen bli motbevisad igen? Ok. Det råder inte samma slags recession i japan. Det som händer i GB är en liten version av vad som hände i tyskland på 20-talet. Men i gb har det pågått jävligt länge. Senast för 15 år sedan konstaterades det att fattigdomen i det landet ligger mellan 30 och 40%. Fattigdom leder väldigt ofta till agg mot resten av världen - eller en viss religion...

Rasism är starkast i gamla bruksorter. Kan det bero på bitterhet? Just det. 8) Snart kanske även du förstår.

Kanske. :D

Bengt sa...

På tal om religion och politik (och att Islam inte har monopol på det..):

http://www.youtube.com/watch?v=jetla5RBAHA&feature=player_embedded

Fredrik sa...

haha Frisk kille. 8)

Anonym sa...

Japan har levt i recession under många år pga av deras åldrande befolkning. De har dock accepterat det och kämpat för att motverka det på sitt sätt. Inte genom att öppna sina gränser som tex UK, Sverige osv gjort. Vilket har visat sig vara förödande för samhällsekonomin då grupperna som komer in inte är anpassade till kunskapssamhället och kan därmed inte betala sin egen räkning i välfärdsstaten. Det var lättare för finlänadare att komma och bidra till det svenska industrisamhället än vad det är för tex en somalier att utveckla något på tex Ericsson. Innan jordskalvet i Japan var dock ekonomin påväg att vända. Japan är ett homogent samhälle där människor känner tillhörighet och gemenskap med varandra. Därför plundrar man inte butiken på hörnan trots att man kan.

Samma situation som vi hade i Sverige och som du skriver Sverige är uppbyggt på. Solidaritet och medmänsklighet. Varför känner inte jag någon solidaritet med människor som bränner bilar, kastar sten på polisen/brandkåren. Lurar till sig bidrag, ljuger om sin ålder, ljuger om sitt medborgarskap. Trakasserar svenskar för att de är svenskar, rånar åldringar, våldtar tjejer för att de anser att svenska tjejer ändå är horor. Varför?

Jo för att solidariteten försvinner när man tar bort samhörigheten och därmed faller socialismen när man enbart tycker att nationalism är något dåligt. Nationalism har blivit ett skällsord och något dåligt när det förr var något bra.

Mångkultur och går alltså inte ihop, vilket politikerna vet. Men eftersom det inte drabbar dem, snarare gynnar dem eftersom ett splittrat samhälle är lättare att "lura" så görs inget åt det hela.

Sedan så har man ju såklart vänstersidan att ta hänsyn till. En liten grupp som inte lyckats anpassa sig till kapitalismen (i många fall på grund av brist på talang) som istället vill att alla ska ha det lite lika dåligt som dem själva.

Ett experiment, säg att varje person som arbetar och betalar skatt i Sverige bidrar med ca 5000 kr i månaden till denna mångkultur. Skulle du vara för eller imot en frivillighet att betala detta? Ponera att 50% skulle välja att inte betala, då skulle de 50% som betalar få betala 10 000 kr i månaden osv. Om man väljer att inte betala så skulle man givetvis få avstå från tex kebab och couscous. Haka inte upp dig på siffror nu tack, principiell fråga...

Tolerans som accepterar intolerans: Läste senaste i förra veckan om ett fall där en manlig släktning våldtagit en muslisk minderårig under ett flertal tillfällen. Tingsrätten skrev i sin dom något lknande, att pga att flickan är uppfostrad i en sträng miljö där flickor förväntas vara medgörliga så är det svårare för mannen att förstå att det är fel. Precis det menar jag med att vär tolerans leder till att vi accepterar intolerans, sedan när är vi inte lika för lagen? Sedan vi började ta hänsyn till tex Islam, ja!

Vad tycker du om att den judiskabefolknignen i Malmö känner för förtryckta och i många fall väljer att flytta för att den muslimska befolkningen förtrycker dem?

Du påstod tidigare att jag förnekar förintelsen, vad tycker du om att Koranskolor förnekar förintelsen?

Vad tycker du om att i riksdagsledamötens Abderiska Waberis (stavning?) muslimska friskola så måste flickor med mens säga ifrån till läraren eftersom de inte får vistas i moskeen när de har mens. Bakom kvinnogallret i moskeen kanske ska tilläggas eftersom kvinnor och män inte är vidare jämlika. Tolerans accepterar intolerans?

Tillbaka till ämnet, så du menar att en recession i GB har skapat en gangster som skjuter mot polisen, blir dödad varpå hans gäng löper upplopp? Vad hände med individens egna ansvar? Känner du med personerna för att du själv känner dig vilsen i kapitalismen?

Ja, det var ni själva som skapade den. Samhörighet och solidaritet vs Mångkultur, du har gjort ditt val, deal with it!

En vänsterpartists logik kommer jag aldrig förstå mig på...

HAHAHAHA, det handlar ju inte om logik, endast att framställa sig själv som den bästa och mest förstående människan på jorden.

Kosta vad det kosta vill!

Anonym sa...

En viss skillnad på att inte vilja att de ska "hold office" och att kräva att de ska kastas ut för ett stup, eller?

http://www.youtube.com/watch?v=3tYBlyIhGaE&feature=player_embedded#at=3518

Sekularisering!

Fredrik sa...

Oj. Nu jävlar har rasisterna kopierat varandras texter för att få fram lögner en masse. Imponerande. 8)

Jo. Som expert på Japan, en fråga: den kultur som du hyllar som förstående: hur kunde de kriga med Kina och USA? Svara inte. Dina hittepåfakta är lite tröttsamma. 8)

Alltså: struntprat givetvis. Det är en jväla skillnad på den nedgång som pågått sedan 80-talet i england, och det som hända i japan på 90-talet. Japan har kommit tillbaka. Det har inte england.

Nå. Mer? Du känner ingen solidaritet med underklassen för att du inte vill erkänna att det handlar om en underklass - du förnekar fakta som visar att de fattigaste är de som begår brott, och att det inte har något med ursprung att göra. Det beror på att du är rasist och inte klarar av att få dina rasistiska åsikter motbevisade. Då måste du hitta på. Fakta är att de som blir illa behandlade alltid reser sig tillslut, och underklassen blir alltid illa behandlad. Mer?

När var nationalism någonsin bra? Det är en uppfinning av monarkin från - var det 17 eller 1800-talet, för att kunna kriga. Den används för propaganda. Som du sväljer. 8) Underhållande för mig. Pinsamt för dig. hahaha

Mångkultur är en ursäkt för rasisterna att få hata främmande människor. Ni behöver någon att vara arga på. För att ni inte förstår bättre. 8) Ni är hjälplöst obegåvade och intoleranta. Det här är samma dumheter som redan dragits fram och tillbaka i andra poster här. Var det kanske du som kom på att jag var en så kallad pk-rambo? Årets roligaste skämt btw.

Din principiella fråga... Den är bara dum. 8) Vad vore vi utan influenser från andra? Inavlade rasister? Nej. Rasismen är något som exploateras av svagsinta och dumma människor.

Exakt VAD är mångkultur? Inte är det pizzor, eller annan mat. Inte är det musik eller annan underhållning. Inte är det vetenskap eller vad det nu skulle kunna vara. Inget av detta är svenskt. Men vi har tagit till oss av det. Så, mångkultur är alltså andra människor - inte finnar uppenbarligen... Är du förvånad över att slutsatsen rasist alltid kommer upp i ditt ansikte? hahahaha

Jag tyckte att jag kände igen resonemanget. :D Det ÄR du. hahahahaha haha hahahaha haha hah haahhah hehe

Hej igen! Judar i malmö? Är det något du hittat på politiskt inkorrekt? Hur mycket tankeenergi lägger du på Irans ledare? Slutledningsfömåga på hans uttalande om förnekelse av förintelsen? Obefintlig. Dravel. Helt enkelt. 8) Det har inte med saken att göra. Inte då DU visar din ignorans och inkompetens i dina märkliga slutsatser. Nåja, det är en annan fråga, för en annan post. Den kommer. Snart. 8)

Men du, jag gillar att läsa ditt vansinne. Jag får något att skratta åt, och regniga dagar blir helt plötsligt fylld av rogivande skriverier. :D

Ingen religion är tolerant. Därför är jag emot alla religioner. Att du bara vänder dig emot en religion, det säger som sagt spaltmil om dig. Som sagt. Måste jag säga det i varje post jag skriver?

Dina avslutande stycken är bara korkade. Jag sa ingenting om fyrabarnspappan. Jag konstaterade endast att det blev det som fick bägaren att rinna över. Du vet, startskottet... pun intended.

Solidaritet är alltid att föredra framför hjärndödhet. 8) Du borde börja knarka. Jag tror att det skulle ge dig en befrielse från din egen dumhet. För det du gör funkar uppenbarligen jävligt dåligt. Typ. 8) Läs vad du har skrivit. Lögner, blandad med skitsnack - allt färgat med intolerans. Voila! Rasist.

Fredrik sa...

Att hitta fel i religion är som att söka efter vatten i ett hav. 8)

Anonym sa...

På Spiegel On Line finns en TV-sekvens av upploppen. Strax i början av den när flammorna lyser upp i bakgrunden kan man se ett antal storskrattande långskäggiga herrar skutta omkring av förtjusning.

Mycket berikande med dessa skratt, inte sant!

Anonym sa...

Japans nationalism har fungerat alldeles utmärkt för dem genom deras, inte alls så lilla, recession. De har bevisat att det Sveriges "lösnig" på samma problem, att ta hit massa människor som överhuvudtaget inte verkar vilja bidra eller anpassa sig till samhället är betydligt sämre än Japans.

Många påhopp blir det. Bara för att jag inte anser att det är svenska skattebetalares ansvar att bekosta hela världens välfärd så betyder inte det att jag är intresserad av att börja knarka. Men det hade kanske varit skönt att slippa uppleva samhälletsförfall. Man kan ta fighten eller sakta dö ut och sedan försvinna i en liten puff?

Intressant att du tar upp inavel som något negativt, läste eller om det var ett nyhetsinlag, att 75% av Pakistanierna i Bradford är gifta med sin kusin. Man kan bara fantisera om vilka komplikationer och fördyrningar som det medför samhället på en grupp som redan långt ifrån ens täcker sina egna kostnader. Det är konstigt det där att västerländskultur inte duger, bidragen verkar vara det enda som är gott nog.

Mångkultur har tyvärr visat sig vara segregerande, barriär skapande, enklav bildande och jag har svårt att se något positivt med det. Innan Palme fick skuldkänslor så praktiserade Sverige en mer assimilerande invandringspolitik som dessutom drevs av brist på arbetskraft. Då gick det alldeles lysande både för Sverige och de som kom hit. Långt ifrån situationen idag alltså.
Det hänger väl ihop med vår tolerans och i vissa fall förakt för vårt eget land/kultur att det helt enkelt inte ställs krav på människor.

Frihet och självständighet kanske måste prövas med jämna mellanrum för att uppskattas?

Fredrik sa...

Det är som Norman Mailer sa: Det är inte lönt att förklara något för en idiot. Det kommer inget att förstå. Det är ju en idiot du pratar med.

Sluta nu förvanska verkligheten. Det finns ingen bäring alls i dina lögner. Det är bara patetiskt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Du kanske kan bli av med dina läs- och skrivsvårigheter om du använder simglasögon istället för vanliga glasögon. Måste väl komma sand i ögonen så ofta som du måste "strutsat" för att undvika att se att Sverige förändrats till det sämre.