tisdag 14 oktober 2008

Varför, vampyrtjejer, varför?

En sak jag undrat över om de som leker vampyr i 30-årsåldern, är varför de gör det? Jag hänvisar till en sak jag tidigare skrivit och citerat:


(citat början) Det är dock en sak jag verkligen inte håller med alla vampyrälskare (oftast tjejer) om, och det är att det skulle finns något erotiskt med dem: återigen använder jag mig av Jules Verne Magasinet, numer 461 från oktober 1993 för att göra min åsikt hörd: Kathi Maio sa:


” …En gång i tiden var en vampyr ett monster som fyllde åskådarens hjärta med fasa. Nu är han en heroisk gestalt och dessutom en sexsymbol… Vampyrer är inte bara våldsamma dråpare, de är mentalsjuka. Deras största njutning – deras enda njutning – finner de i andras lidande. De förslavar och mördar och ändå kan de sova sin goda dagssömn.


Och depraverade? De där pojkarna och flickorna är praktiskt taget definitioner av begreppet. Förfall är deras naturliga element. De är ickedöda men ändå inte levande sluskar som sover i jordfyllda kistor men slår runt på nätterna i mycket eleganta (mirakulöst rena) kläder.


Vampyrer är rövarbaroner. Deras rikedomar och makt har betalats dyrt… av andra.” (citat slut).


Med det i åtanke undrar jag nu varför man leker? Är det bara för lekandets skull, skiter man i det vampyrismen står för? Har man tråkigt och vill krydda tillvaron med lite fräck fetisch? Eller är man svårt psykiskt sjuk och söker sig till förnedring för att smärta är den enda känslan man förstår?


Vad svaret än är blir det ju intressant. Jag vill veta. Jag är nyfiken på riktigt. Det är ett mysterium för mig.

2 kommentarer:

MELISENDE sa...

Jag tackar för gratulationen och passar på att göra det i detta inlägg med spännande rubrik. ;) Då kan jag också passa på att svara på frågan, jag diggar tanken på en god själ i en annars ur traditionellt synsätt ond varelse. Lite som en bra moderat. ;) Haha.

Men nej, jag leker inte vampyr, inte normalt. Undantaget bilden till bloggen och min finfina tatuering. Lajv har aldrig och kommer aldrig att vara min grej.

Fredrik sa...

Men lijv måste ju vara kungen. Jag ser hur en hel orgie av kön sammanförs i någon fantastiskt. 8) hahaha

Jag kan gillar vampyrböcker. man jag har svårt att njuta av det tantsnusk som följer i dess spår. Jag gillar inte heller pojksnusk, alltså filmer där småtjejer får vara våp. Det är i och för sig alla filmer... Men jag gillar dem inte. Oftast. 8)