lördag 1 september 2012

DVD: Black Swan, och lite skitsnack.

Helt plötsligt är det svårt för mig att skriva regelbundet. Aaaa. Det har med sjukdom att göra. Jag blev förkyld, sen på det fick jag influensan. Tack för den. Nåja. Jag försöker, det är det som räknas.

Jag tänkte, min vana trogen, bjuda på lite tips åt er. Tips som låter er spara in tid, tid som ni ska använda åt revolutionen. Revolutionen närs med kunskap, så passa på att läsa de bloggar jag har länkade, alla är en del av den kritik mot samhället och mot vansinnet. Det är väl bara Nimas blogg som står på fel sida - och med fel sida menar jag: står man på Israels sida har man fel fel fel fel fel, det är en VIDRIG rasistisk MORDISK förtryckarstat, åt helvete med den politiken.

Våld kan dra åt helvete. Det kan Israel och alliansen också. Jävla förtryckare.

Men jag, jag bjuder på tips.

Man skulle kunna säga att jag är raka motsatsen till borgerlighet. De är giriga as. Jag är mest bara snygg.Portman.Och, ska ni titta på nåt annat än mitt vackra anlete, då kan ni låna era ögon åt Black Swan. Det tog rätt lång tid för mig att se filmen. Jag hade den här hemma i flera månader, och jag VILLE se den. Men jag tog för givet att filmen skulle vara jobbig. Den var riktigt jobbig.

Men Mila Kunis, Meg från Family guy, och Natalie Portman är lysande i sina roller. Jag var lite skeptisk till Kunis, men då jag väl slutade se Meg framför mig var hon fantastisk. Även Winona Ryder var bra. Alla äts dock upp av Portman. Hon ägde. Den mentalt förvirrade Nina Sayers (Portman) är en fantastisk danserska, hon har fått rollen i Svansjön, och handlingen kretsar runt förberedelserna. Handlingen ska tydligen vara väldigt influerad av Svansjön, men det vet jag ingenting om. Är den det?Me... Mila Kunis. Jag gillar henne!Utan att avslöja något mer om handlingen kan jag säga att filmen är stark. Urstark! Skådespelet är obehagligt trovärdigt. Det är snyggt filmat, inte stilrent och vackert, utan ganska mörkt och kornigt. Det passar filmen perfekt. Man heller vet aldrig hur dåligt Portmans rollfigur mår, vilket är en väl avvägd krydda i handlingen; är det vi ser Ninas (mar)dröm eller det som händer? Mycket bra!
Min bästa människa i Auberon (och Crowdbrun), Jonathan, beskrev filmen som en äkta skräckfilm. Jag förstår vad han menar. Det är det psykologiska som är otäckt. Han ansåg också att filmen var bra. Så, det sista ni ska göra är att kolla vad Toppraffel säger. Jag menar, den här beskrivningen säger egentligen allt jag inte klarar av att säga, i en enda mening: "BLACK SWAN känns ungefär som om Roman Polanski-berg-film som sedan Dario Argento filmatiserat." Klickar ni på länken får ni även lite skvaller om Portmans ligg. Do it.

**

Sen såg jag en annan film.

Den har jag redan skrivit om. Ghost Rider: spirit of vengeance. Jag upprepar mig kanske nu, men se inte den filmen. Den är allt en film inte ska vara.

Dock. Russell Crowe som Robin Hood, var inte helt dåligt.

Nu är det lördag. Jag ska läsa lite bok. Fantisera om den spin-off till Battlestar Galactica jag har i skallen.

Sen är det väl läge att fortsätta min efterforskning angående Star Trek. Är det så dåligt som jag har för mig? Jag tittar på: the next generation. Tre avnsitt, men jag är inte det minsta imponerad.

8 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Black Swan är en sådan där film jag inte kan förlika mig med omslaget. Många säger att den är sevärd, men omslaget säger annat. Vilket förstås understryker att man aldrig skall gå på omslaget när man hyr film eller köper skivor. Huga vilka sketna filmer och skivor det blivit ibland…

Fredrik sa...

Ja. Omslag har lett till båda fynd och katastrofer. Men den här filmen är bra. 8) Jag rekommenderar Toppraffels recension, eftersom att han kan det här med att skriva om film.

Jag trodde att det skulle vara en gullig film, men den har mer gemensamt med Argento och Polanski än Disney. 8)

Pål Eggert sa...

En fin film som bygger på en fantastisk balett - som jag sett i ett par uppföranden, en mer traditionell och en mer experimentell. Här har du en - ganska medioker - sammanfattning av handlingen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Svansj%C3%B6n

Charlotte sa...

Jo, du är ju mest bara snygg. Självklart, annars hade jag inte läst den här bloggen.

joynattan sa...

MEG?! haha det visste jag inte. fattar inte heller hur jag missade att winona var med, såg det först i eftertexten. :) och jo bra människor beskriver alltid psykologisk thriller (?) som skräck. skräck (splatter och läskiga monster) som komedi. och komedi som? öh jah. bah: haaej. nu blev jag sugen på posession igen! tja

joy sa...

har du sett prometheus? den tyckte jag var ganska bra. för övrigt; tur att jag alltid går tillbaka och ser vad svaren på mina frågar bli. not :D haeej (måste fortfarande bevisa att jag inte är en robot typ 4 ggr). *kan snart spela totalt mänsklig* :D

jöjj sa...

har för övrigt åxå försökt gilla star trek i alla dess former. kult? för att kai hansen gillar det? har du hört att dan zimmerman hoppat av förresten? ändå stabilaste lineupen typ nånsin. ett tag.

Fredrik sa...

Zimmerman? Hoppat av? aaah Han var jävligt osvängig. Gamma Ray kan få bättre. Ändå synd.