torsdag 20 september 2012

DVD: Casa de mi Padre

Ni vet hur det är, man får en favoritartist, eller favoritskådis, och så köper/ser man allt som prånglas ut av dem.

En gång hyrde jag på riktigt filmer av och med Adam Sandler - nu, not so much - och jag brukade köpa skivor av och med Metallica. Det var inte igår, kan jag ärligt säga.

En skådis som jag ännu inte hunnit ledsna på är svenskbekantingen Will Ferrell (svensk fru, sägs det). Jag gillade inte Anchorman (en film som får en uppföljare snart) så mycket. Jag hade även svårt för Elf (älskar rapen!), men filmer som Step brothers, Talladega nights, Blades of glory och The other guys är filmer som jag nästan skrattkrampat till. Speciellt Step brothers, som nog är en av 2000-talets roligaste filmer. Så det så.Will. WILL WILL WILL!


Det jag med dessa härliga utsvävningar försöker säga är att jag fortfarande alltså hyr de filmer som Will Ferrell är med i. Nu senast kände jag lite av höstens svårmod och ville dämpa den med en komedi. En film med Will Ferrell således.

Casa de mi Padre är dock inte en vanlig Ferrell film. Det är inte ens en vanlig film. Sambon gissade på en pastisch på Mexikansk film, och efter lite forskande visade det ju sig att hon hade rätt, till en viss del. Det är även pastisch på westernfilmer och Mexikanska såpor. Som om inte det vore nog så är filmen även på spanska - vilket kanske inte är konstigt om det handlar om mexikansk film. Men här heter huvudkaraktären Will Ferrell, och enligt min största informationskälla efter IMDB, Toppraffel, lärde killen sig språket på en månad. Det är också något som tagits med som rekvisita. mr Ferrells spanska.

Och det är väl här jag bör sätta ner foten och förklara vad som är roligt med filmen, för det är inte den sjuka, hysteriskt lama och underbara humor vi är vana vid från Ferrells andra filmer. Här är det detaljerna i klippningen som är roliga. Märkliga effekter och musiken... En knasig grej de använder sig av är ridscenerna, antingen ser man bara skådisarnas överkroppar, och då är det övertydligt att de filmats i en studio, där bakgrunden rör sig. Eller så ser man bara deras ben... Gael Garcia Bernal - här då han spelar Che Guevara i filmen Dagbok från en motorcyckel.Det är svårt att säga nåt vettigt om filmen. Jag känner väl bara igen skådisarna Ferrell och den gamla Che Guevarabekantingen Gael Garcia Bernal (som var med i Lukas Moodyssons Mammut). De andra ser vagt bekant ut, men jag har rätt dåligt ansiktsminne, vilket lett till vissa besvär. Genesis Rodriguez heter den kvinnliga stjärnan. Aldrig hört talas om... Men hon är vacker att titta på.Genesis.Vill ni veta vad en riktig recensent tycker? Toppraffel.8 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Ett allt för jävla dåligt manus kan kanske inte Will Ferrell rädda till sevärdighet. Adam Sandlers hakgrimaser och försök till rolig röst kan sabba vilken gott försök till humor som helst.

Den där Casa de mi Padre får man väl ta och spana in.

Charlotte sa...

Vad är det för fel med Elf?

Tom S. sa...

Nu är det ju så att Will Ferrell är ett geni som oftast tabbar sig. Eller tvärtom, en efterbliven skådespelare som ibland lyckas. Casa De Mi Padre har sina stunder men även riktigt dåliga och så är det väl hans karriär igenom. Blades Of Glory kan väl sägas vara den som är mest stabil av filmerna.

Simsalablunder sa...

Svårt att få till helgjutna komedier, i synnerhet om man har ett antal olika filmproducenter över sig som man vill eller måste vara till lags. Verkar vara ett bra recept till blaskig soppa.

Fredrik sa...

Tom: det är en åldersfråga. Du kommer snart att mogna. ;) Alla som inte gillar Step Brothers är galna. Casa de mi padre är smart på er korkat sätt. Sånt gillar vi. 8)

Charlotte: Har du sett filmen?

Simsala: Adam Sandler har ändå gjort saker jag har skrattat åt. Men... Ja. Typ Little Nicky är nästan fruktansvärd pga av Sandler.

Men... Alla som är inblandade i en produktion ska ha nåt att säga till - det är faktiskt det här som är det stora problemet med av privata intressens fula jävla fingrar, då de hamnar i degen.

Step Brothers är bäst! 8)

Iron sky är det inte.

Charlotte sa...

Många ggr

Fredrik sa...

C: Den är ju... rätt lam så att säga. Den har sina poänger. Och jag älskar scenen där han rapar. 8) Men... Nja. Den är lite för mesig.

Charlotte sa...

Ja, den är rätt så lam. Lite som en barnfilm. Men vadå, den är rolig. Jag skrattar. Alltså är jag nöjd.