fredag 14 september 2012

Det är i alla fall fredag!

Jag hade tänkt att skriva om politik, och det fanns en vag tanke om att nämna de nyligen fristläppta journalisterna som pratade inför press i sverige idag. Men, det är svårt att veta var man ska börja.

Allt hänger ju ihop. Jag klagar ju inte bara på borgarnas enskilda förslag, jag säger nej till deras människosyn. Jag skriver för att jag ser hur människor drabbas av orättvisor, dessa orättvisor beror så gott som alltid på pengar. Men att diskutera sakligt för en socialist idag går inte. Alla vet ju ändå var det slutar om en borgare ger sig in i diskussionen: Nord Korea - Stalin - Pol Pot...

Så var börjar man? Tja, till min förskräckelse ser jag att Carl "oljebaronen" Bildt tar åt sig av äran för journalisternas vunna frihet. Va? Det är som att Tommy Salo skulle ställa sig och jublat åt det fördömda nickmålet. Det. Ska. Bara. Inte. Hända.

Jag vet inte ens vad man ska nämna med fallet med de två journalisterna. De undersökte ovannämnda utrikesministerns trovärdighet samt om fördrivning och eller folkmord förekommit. Alltså, det har väl aldrig varit en större jävsituation, någonsin?

Borgarna vinner på att de förvrider sina argument. De säger att de är för frihet, men den friheten kostar väldigt ofta arbetaren eller andra lågavlönade grupper, rättigheter och inkomst. Ingen verkar protestera. De som borde reagera, de som har det socialistiska arvet att tacka för hög levnadsstandard, de verkar mer rädda för att bensinpriset ska gå upp eller om räntan är hög, än utifall att ännu en gamling får sova i sin egen avföring. Ett sista ovärdigt tack till de som gav oss dessa förutsättningar.

Då motargumenten som sagt besvaras med Kina eller någon annan referens till historiskt vansinne, blir det svårt att visa att alternativet faktiskt fungerar. Jag svär och har mig för att jag är less på det hyckleri som gör debatten som korkad, om någon läser och inte håller med kan de därför med indignerad lätthet ignorera skiten. Alternativet hade som sagt var varit Sovjet, Pol Pot eller Nord Korea.

Pratar man om miljö är det samma sak. Jag kommer aldrig att glömma då någon förvirrad borgare försökte ta poäng av miljöpartiet på grund av de flygstillestånd som blev till följd av vulkanutbrotten på Island. Nivån?

Nämner man det faktum att kött är en större miljöbov än... biltrafiken, då skriker en köttslukande minoritet i falsett. Vad är problemet? Man måste inte äta kött varje dag. Faktiskt! Sluta bete er som ungar!

Så var i helvete börjar man?

Fredag. Det är i alla fall fredag!

Skål kamrater!

(dn. dn2. svd. svd2. ex. ab. ab2. ab3)

6 kommentarer:

Spader Ess sa...

Att Bildt får fortsätta halka omkring hal som en ål är förvånansvärt. Jag säger inta att han inte har gjort bra saker i sitt liv, men det finns lite för mycket som pekar mot motsatsen för att det skall kännas bekvämt.

Dessutom så är oftast den enda fakta den som Bild lägger fram själv och med hänvisningar till sin tysta diplomati.

Särskilt nu med journalisterna, sättet han utmålar sig som frälsare liknar mer hur Al-Qaida tar på sig varenda bombdåd som sker. Eller för att göra en mer förlöjligande liknelse, Bild håller på att bli lite som Nordkorea i filmen Iron Sky.

Med det säger jag inte att han inte har varit en faktor i frisläppandet, men med det ständiga mörkandet med hänvisning till den tysta diplomatin gör att vi inte vet. Korten på bordet, vi lever i en öppen Demokrati.

Och utred Bilds affärer en gång för alla.

Simsalablunder sa...

Ja, var börjar man? Man får väl låta bli den frågan och hoppa rakt in i klungan av otyg och veva runt en stund med olika slag. Uppercuttar funkar bra på borgerlighetens glaskäkar.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Marxisterna ska vara glada att de får komma hem till landet med den storsinta borgerligheten! Maria Abrahamsson anser att om det varit Marxistisk regering och journalisterna höger-kristna så hade de blivit fänglsade när de kommit "hem" eller fått nackskott. Hur många tankefel begår Abrahamsson här? Svar: många! Den mest uppenbara är väl att höger-journalister inte har något intresse av att granska svenska företag tex. Sedan kan man fråga sig om det finns höger-kristna journalister i Sverige. Jag är skeptisk.

Simsalablunder sa...

Höger-kristna som Göran Schytte då.
Vem vill slösa kulor på honom? Ingen.

Fredrik sa...

Spader: Ja. Då det gäller Bildt förstår jag inte varför ingen har tagit honom i nacken, och skakat om. Mycket. Större snorunge har jag aldrig varit med om.

Och, trots allt du skriver om att han. Bildt, skulle ha något med frisläppande att göra... Killen är indirekt anledning till att journalisterna reste dit. 8) Det är barockt!

Simsala: Borgerliga INDIGNERADE glaskäkar. :D

Tankesmedjan: Maria Abrahamsson verkar blunda för det faktum att vänstern är för rättvisa och demokrati, och att det inte är rättvisa att låsa in någon på obefintliga grunder. Folk har rätt att vara korkade. Kolla bara på sd. 8)

Simsalablunder sa...

Rak vänster funkar också, även mot mesig högerjabb.

"Folk har rätt att vara korkade."
Kolla bara på Maria Abrahamsson. Tanten verkar ha blivit ännu mer korkad än tidigare, hur nu det är möjligt, genom sitt kliv in i riksdagen.

Är det det softa giget som får hennes tankeverksamhet till bli som Marsmallows?