måndag 13 augusti 2012

Vad jag sa? Jag sa: vad var det jag sa!

Rasisterna sitter på höga stolar, men de saknar helt grund för deras skitsnack. Snubblat fortfarande på dessa hjärndöda varelser som väljer att lyda till en hittepå-version av verkligheten, som tar avstånd från fakta och vetenskap. Men hey, de har ju Affe.

Jag säger det bara en gång - alla brott som begås, begås enligt den gamla hederliga klasskalan. Fattiga är mer benägna att begå brott än rika. Och de begår olika brott.

Det är fastställt så många gånger om att det borde vara cementerat även i de dummaste människornas hjärnor.

*

Vi går vidare.

*

Dagens twittertrend var komisk. En minister (ni vet han som smider ränker angående vår sjukförsäkring) skrev i en bok sponsrad av (överraskningsvarning: TIMBRO) att välfärden är som apartheid. Han ångrar sig nu. Han "tar tillbaka det".

Ah. Vad bekvämt. Man kan ju ha i åtanke att han som skrev det inte var ett barn - det var en vuxen människa. På samma sätt som man bör påminna sig om att vår statsminister har skrivit Det sovande folket. Boken där välfärden kan leda till något som beskrivs som en sjukdom värre än cancer.

Japp.

Dessa människor klickade ni gilla på i senaste valet.

Vad det säger om er?

Allt som skett under alliansregeringen, allt dåligt, varnade vi för. Vi förklarade vad vård med vinstincitament skulle leda till. Vi påpekade hur dåligt genomtänkt - och genuint ondskefullt - den reaktionära sjukförsäkrings reformen var.

Ni klappade oss på skallen och kallade det vänsterpropaganda.

Ni hade fel. Frågan är om ni visste om det, eller om ni faktiskt var så lättlurade...

*


Mitt förtroende för människan är snart förverkat. Vi säger att vi vill ha solidaritet, att vi ska ha jämlikhet - och vi får höra att vi är onda? Nej. Ni har inte företräde på verklighetsbeskrivningen.

Nu ska jag spela spelet som visar de borgerliga framtiden. Fallout New Vegas.

3 kommentarer:

Spader Ess sa...

Men att ta tillbaka verkar vara nya folksporten hos vår kära regering. Särskilt nu sedan kvitton hos Annie Lööv och hennes anhang visat sig ha hamnat helt fel och man nu väljer att återbörda dom dit egentligen skulle när journalisterna knackar på dörren.

Hörde idag Aschberg dra paralleller till Sahlins Tobleronehärva och påvisa vilken storm i ett vattenglas det var jämfört mot det här.

HA det bra i New Vegas. Dunderspel som man kanske skall se som ett virtuellt träningsläger inför framtiden. :-)

Simsalablunder sa...

När krav på besparingar, uppföljning och kvalitetskontroll och pladdret "vi har inte råd" dyker upp bör gemene man genast minnas tillväxtverkets "fortbildning och representation" och tillhörande avgångsvederlag samt Annie Löövs festfakturor till staten, ja även en del av hennes lön kan väl ingå i den minnesstunden.

Vi har uppenbarligen råd.
För annars skulle dessa affärer med tillhörande löner, där man bränner fet deg på kort tid, utan att kunna påvisa att det genererar mer än det smakar, innebära en ekonomisk katastrof för landet, eller åtminstone för den kommun eller region det hela utspelat sig i.

Någon sådan ekonomisk katastrof står förstås inte i sikte och Timbro kommer inte släppa några "rapporter" som lyfts upp i media gällande det.

Dessa affärer understryker bara det redan givna, att ekonomiska katastrofscenarier exklusivt är ämnade att användas mot sådant som kan underlätta för pöbeln.

Fredrik sa...

Det ni säger gör mina svar redundanta. 8) Ni äger, kamrater!