tisdag 8 maj 2012

Irritationen

Jag tänkte tala om begreppet klass. Jag tror att jag är någon slags medelklass. Jag har råd att gå till tandläkaren. Jag måste tänka mig för innan jag köper ett par nya glasögon, men det är självvalt - jag kunde ha skitit i mitt fantastiska playstation. Jag är inte fattig. Inte de månader som sambon har lön, då känner jag mig fan rik, då har vi råd att äta sushi tre gånger innan lönen är slut.

Jag klagar inte. Men jag sitter fan inte heller och pekar med hela handen mot de som har det sämre än mig. Det är det som gör mig irriterad. Vad fan är det för sinnesslöa människor som angriper de mindre bemedlade med argument som de inte har en aning om de stämmer, som att de visst inte är fattiga, det handlar om att de vill ha en mobiltelefon till... Alltså, vi vet vilka det är. Det är de borgerliga debattörerna på de blåa tidningarna - och det är den där hjärndöda medeklassen, de som tror att deras rikedomar har kommit som en skänk från ovan, de som inte fattar att deras rikedomar kommer från socialistisk politik. Ni gör mig hatisk. Ni gör mig spyfärdiga.

Tro inte att jag är klar. Klasshatet kommer inte att upphöra fören ni slutar pissa bensin på min flammande vrede.

6 kommentarer:

C sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
C sa...

Jag är arg. På alla. Särskilt på medelklassen.

Emelie sa...

Word.

Tom S. sa...

Bra beskrivet. Jag har råd med ett par jeans (inte för att jag behöver). Playstationet hade jag kunnat skippa men jag är långt ifrån att simma i pengar. Tandläkaren har jag råd med, men inte ett månadskort på SATS.

Fredrik F. G. Granlund sa...

Tjenare F -

Du ville att jag skall skicka Twitter till dig när jag skriver om nya Lovecraft-utgåvor och dylikt. Nu skall jag göra det ikväll eller inatt och tänkte försöka mig på det hela. Men kan du hjälpa mig med hur man gör, för jag har fan inte tid att sitta och joxa med det när det är så mycket som måste skrivas...

Du kan svara på det här till min facebook
https://www.facebook.com/marmeladkungen
eller till anson@passagen.se eller till marmeladkungen@gmail.com

De allra bästa hälsningar från det fantastiska Mariestad.

Bästa F. G.

Spader Ess sa...

Klokt skrivet.