torsdag 17 maj 2012

BSG mot resten.

Den tomhet som infinner sig då man närmar sig ett slut - då man inser att resan var målet, och att målet helt enkelt är definitivt.

Jag vet inte hur jag ska förhålla mig. Det är tur att det finns uppföljare, filmer, serier och annan bra skit. Annars hade jag lagt mig ner på täcket och surat.

Många är de serier där man bjuds på yta utan innehåll, och de serier som har djup blir aldrig längre än en eller två säsonger. Publiken klarar inte av att tänka. De vill ha en halvnaken eller skitsnygg idiot till brud som killarna kan älska, och tjejerna kan hata - tänk Maggie Siff i Sons of  anarchy. En bra serie, som tyvärr bara blir sämre och sämre. Gillar ni den serien, tyckte ni att säsong 3 var bra? Ja, då är ni lättroade. För inte är det väl så enkelt att ni bara gillar serien för att den är lite "farlig"? Den tredje säsongen är inte farlig, den är KORKAD. Oj, de har motorcycklar, dangerous...

Undrar om någon kommer att våga klämma ur sig att en HD förmodligen är den minst säkra hojen som finns? Motormässigt alltså. Förmodligen inte. Du förlorar ytan skimmer, och då finns det inget kvar.

Det som är intressant är vilka som sitter bakom styret, vad som får dem att ticka och vad som driver dem. Det är därför the Wire är bäst. Det är därför BSG är så jävla bra att man baxnar.

Gillar ni att läsa? Gillar ni fantasy? Är ni en av de dårar som klagar på Robert Jordan för att hans serie inte är självklar, och föredrar David Eddings ytliga dynga? Ja, då är det er jag pratar om. Jag läste serien Diamanttronen, och det är nog det sämsta jag har läst. Inte för att jag ogillar magiska svärd - jag älskar magiska svärd - utan för att handlingen gick spikrakt framåt utan någon som helst tanke. Lite som sex med ett träd. Korkat och meningslöst.

Nu får det vara nog med yta. Nu får det var slut på reklamsponsrad diarré.

Slut för just nu. Jag rasar snart vidare.

5 kommentarer:

joy sa...

jag såg de 3 första avsnitten av sons sisst jag var hos er ju. var inte särskilt imponerad. dawsons creek är bättre! :D

läser för övrigt american gods, med GAYman. smårolig.

köp nya metal hammer förresten, crowdburn är med på cd'n! :D

kämpar fortfarande på med fullängdaren. 3 låtar satta av 10. :)

Tom S. sa...

Du har fel. Säsong tre är riktigt bra. Likaså fyran. Varför? Jo, för att de lyckas förmedla ännu mer spänning (hur fett var inte det überbrutala slutet med FBI-agenten och hela fängelsegrejen? Både smart och bra gjort). Ok, fyran är inte lika bra som trean men upplösningen i av den säsongen vittnar om att något måste ske väldigt snart. Jag har stora förhoppningar på femman och om författarna väljer att avsluta serien med nästa säsong, ja då avslutar de på topp. Något säger mig dock att de kommer dra ut på det för att tjäna pengar och på så sätt rövknulla kvaliteten.

Fredrik sa...

Tom. Allvarligt. SoA säsong 3 var ett luftslott. Enformigheten var episk. Historien var trist. Att slutet ändå var starkt är bara det eviga beviset på att jänkarna trots allt är bra på storslagna slut. Det betyder ingenting.

Jag ska ge serien en chans till Jag gillade ju de två första säsongerna.

Men har du inte sett den här serien, Battlestar galactica - den nya, som basseras löst på 70-talsserien, då har du något underbart framför dig. Tro mig, det här är fan nästan det absolut bästa jag har sett. Någonsin. 8)

Jöjj: Gjorde vi? ah Allt brukande gör ju att man knappt vet om du varit här. 8)

Crowdburns skiva? Eller Dead ends oändliga inspelning? Ja. Jag ska ringa. Så får jag en chans att förstå.

C sa...

Grejen med Sons är att den är så hypad bland husvagnsfolket. Det hela bär mig emot, men visst, jag skulle kunna tänka mig att ligga med den blonda killen. Om han envisades.

Fredrik sa...

C:a Jax? Nej fan. Vi föredrar andra typer. Han lite väl mycket mammas pojke. 8) Tacka vet jag R. Perlman. Höhö