tisdag 22 maj 2012

Det här med Reinfeldts rasism

Jag har skrivit lite om hur obegåvat vår statsminister uttryckte sig, men jag har ju som sagt varit helt uppslukad av Battlestar Galactica, så jag har inte orkat fördjupa mig i ämnet.


Nu vill det sig inte bättre än att jag känner att det är dags reda ut lite trassel, ty det finns de som säger att det vår värdelöse statsminister säger INTE är rasism - och det finns de som påstår att snubben försökte lyfta fram problematiken med att så många invandrare är arbetslösa.

För det första: han drog alltså till med sitt numera episka klavertramp då han blev kritiserad för den höga arbetslösheten i landet.

Om man ser till etniska svenskar mitt i livet så är arbetslösheten inte så hög.

Ser ni? Han pekade med hela den arm som skrev "Det sovande folket" (ni vet, boken där han jämför välfärd med något som är värre än cancer) mot våra arbetslösa invandrare, och hur synd om dem det är.

Eller inte...

Det där är en efterkonstruktion från ett parti som likt Pravda sluter upp bakom sin oemotsägliga och underbara ledare.

Det herr minister gjorde var ju för fan den exakta motsatsen. Han sa att vi inte hade någon massarbetslöshet, att den inte var något problem, för bland etniska svenskar mitt i livet var arbetslösheten inte så hög. Som om DET skulle ta udden av problemet, att FEL människor är arbetslösa.

Sen var det brännfrågan: vad är rasism?

Frågar man en moderat är svaret, gissar jag, korsbränning och vita kåpor i Mississippi. Det är alltså från samma parti vars medlemmar anser att fattigdom räknas i flugor på afrikanska barn.

Man frågar alltså inte dem om vad rasism är. Rasism är att förfördela någon på grund av deras hudfärg eller ETNICITET. Rasism är en del av samma problematik som kvinnoförtryck. Rasism är en del av det förtryck som skapats av rovgirig kolonialism - kapitalism med andra ord. Det här är inget nytt för oss som försökt bekämpa eländet länge.

Kapitalismen behöver sina ickemänniskor för att blomstra. Det är inte en slump att våra största och mest lönsamma företag får sina produkter tillverkade i låglöneländer. Under slav-eran i amerika var det religionen som rättfärdigade rasismen, då de gjorde afrikanerna till ett slags lägre stående djur. Idag är det kapitalismen som hävdar att vi MÅSTE ha låglönerarbeten. Vilka som får dessa jobb?

Att med all denna kunskap med sig, inte förstå att Reinfeldt blamerade de oetniska svenskarna, det är ren och skär jävla dumhet. Att påstå att det inte är rasismen, det är bara korkat. Killen gör skillnad på folk och folk, det är rasismen.

Sen stämmer ju inte påstående. "Etniska svenskar mitt i livet" - en svårdefinierbar grupp till att börja med - har högre arbetslöshet nu än då lögnare fick makten.

Så var det med det.

11 kommentarer:

Spader Ess sa...

Kan väl vara så att man vill jämställa Freddans uttalande med statistik, för den kan man ju vända på lite hur som helst.

Undrar om han dessutom inte blev förvånad av reaktionerna efter uttalandet, då han kanske trodde att det var väldigt högt i tak eftersom hans hantlangare Bildt verkar komma undan med vad som helst...
:-)

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Fredrik förklarar här på ett mycket bra sätt varför SD och M är samma andas barn.

Simsalablunder sa...

Sämsta statsministern i mannaminne. Och det säger inte lite då han konkurrerar med Bildt och Persson och Ola Ullsten.

Fredrik sa...

Esset: det är svårt att kolla statistik på hans uttalande av flera anledningar. Bland annat så kan han själv inte förklara sig. Sen finns det ingen arbetslöshetsstatistik för gruppen - vilket förmodligen är en följd av att det inte finns en definierbar grupp med den benämningen. 8)

Han gjorde bort sig. Svårare är det inte.

Simsala: Ola Ullsten? *googlar*

Simsalablunder sa...

Ola Ullsten, en folkpartist med glasögon, det är väl bästa omdömet man kan ge honom efter hans tid vid rodret. TV-rutor var poppis på hans tid.

Fredrik sa...

Efter lite googling har jag upptäckt att han var vice statsminister under fåntratten T. Fäldin. Född i staden som gett oss vår tids Jesus - mig så klart - och världens bästa band. Auberon.

Umeå kan bättre än Ola Ullsten. Men vi kan aldrig bli kvitt arvet... Fan ta dig, arvet!

Spader Ess sa...

Menade inte att jämställa hans uttalande med statistik, utan att han kanske hoppades kunna hantera sina uttalande som man brukar göra med statistik, dvs. man kan vinkla allt som man själv vill för stunden.

Jag vet en partiledare från min egen hemstad som ganska snart fick avgå på grund av att det hoppade grodor ur hans mun (Juholt), man får hoppas att Freddan inte blir lättare behandlad... Men han har lite halare folk runt sig...

Simsalablunder sa...

Ola var inte bara vice statsminister, han blev statsminister och körde på nästan ett helt år för mycket 1978-79.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringen_Ullsten

Simsalablunder sa...

Fast det är inte rättvist att jämföra Reinfjollet med Ullsten. Ullsten gjorde bra mycket bättre saker på ett år än vad fege Fredrik Reinträsk åstadkommit under alla sina år hittills.

Spader Ess sa...

Ja, man kan väl lätt konstatera att Freddan är ganska långt ifrån begreppet Landsfader. :-)

Tror dock inte heller att vi kommer att få se någon sådan person inom överskådlig framtid.

Simsalablunder sa...

Det behövs ingen landsfader.
Det behövs någon förståndig nog att förstå att prioritera rätt bland de behov som invånarna i landet har.

Det klarar inte Reinfettet av och det är mycket tveksamt om Stefan löfven kommer att göra det, om han skulle bli statsminister.

Personen måste också förstå att uppdatera sig i hur ett lands ekonomi fungerar eller omge sig med sådana som gjort det, och slänga dravlet som Göran person introducerade och som Anders Borg accentuerat på sophögen, där det hör hemma.