måndag 14 maj 2012

Etniska svenskar mitt i livet.

Jag har haft mycket att göra.

Jag har varit utomlands.

Men vansinnet består.

Råkade just höra att Reinfeldt kläckt ur sig att vi inte har hög arbetslöshet, eftersom att om man kollar på gruppen etniska svenskar mitt i livet, så är den låg. Det som tidigare var massarbetslöshet är nåt annat nu.

Nyspråket.

Alltså. Jag har sagt allt som går att säga om den mannens ondska. Jag har visat vad borgarnas politik leder till - och jag har tyvärr haft rätt. Den som tror att det handlar om ansvar inför den mänskliga rasen, är antagligen naiv eller bara korkad. Borgerlig politik har alltid gått ut på att sänka skatterna för de rika; det borgerliga har alltid handlat om att de sjuka och gamla ska klara sig själva; borgerligheten har alltid varit emot arbetarrörelsen och demokrati.

Se på de resultat allianspolitiken lett till. Är det något nytt under solen?

Nej. Etniska svenskar är alltså det nya svarta.

Jag säger bara: grattis ungdomar och gamla, ni är med i fel etnisk grupp.

Länkar finns härifrån. I dn var den största nyheten att Juholt stavade fel då han skrev om etniska svenskar. Dn, dra åt helvetet. dn2. dn3. svd. ab ab2.

Just det. Adolf Åkesson blev så klart glad av det här vansinnet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fredrik,
förstår din kommentar men samtidigt kan vi inte döma politiker efter varenda ord som sägs.

Det han säger är ett faktum, och bör ses som detta.

Man blir inte automatiskt ondskan personifierad bara för att man tar bladet från munnen.

Vi har hög arbetslöshet i vissa grupper, i vissa subgrupper av nysvenskar är den orimligt hög.

Vi måste börja prata om detta i en konstruktiv anda så att vi hittar lösningar.

Det finns många krafter som vill utnyttja dagens situation - då avses både nationalister samt individer som anser att bidrag är rätt sätt att försörja sig på.

/greider

Fredrik sa...

Du förstår nog inte alls min kommentar. Den slutsatsen är enkel att dra. Först och främst pratar den självutnämnde ansvarsprofessorn om att det är låga siffror bland de där "etniska svenskarna mitt i livet", men den är högre nu än då han tillträdde.

Sen pratade hans gelikar om massarbetslöshet och statistiktrixande och pekade med hela handen mot sossarna tidigare (innan valet 2006). Det är lite som att veva som en väderkvarn i ett glashus...

Det han säger är således ett flummigt faktum som är farmtrixat och förfuskat. Fail. Fas3statarna räknas inte som arbetslösa. Då sossarna bestämde räknade Reinfeldt studenter som arbetslösa. Ridå.

Sen måste jag få rasa mot din dumhet. Reinfeldt kallas ond av mig för att han står för en politik som kastar sjuka ut från sin trygghet/försäkring, och utsätter dem för förnedring. Det och all annan skit han ställt till med gör honom ond. Det är en slutsatts som kräver slutledningsförmåga. Samt empati. Har du det? I så fall blir det inga indignerade följdfrågor på den. Om inte så är det bara att bygga att jesuskors och klättra upp. För det finns inga som tycker så synd om sig själv som borgare då de blir förolämpade. Indignerade borgare förtjänar förakt.

Situationen som den är nu är inte bra på något sätt. Den politik som skulle hjälpa hela landet är vänsterpolitiken. Det förstår alla som klarar av att tänka.

Att prata om bidrag på ett fördömande sätt är lite som att erkänna att man inte klarar av att ha en konstruktiv diskussion. Du klagar på de som hade försäkring men som nu tvingas ta socialbidrag? Det är en situation som högern skapat. Moment 22 är en fin omskrivning av vansinnet.

Fler offentliga jobb. Fyll sjukhusen med personal. Fyll skolorna med personal.

Bra löner = högt skatteunderlag = möjligheter till ett reformerat MÄNSKLIGT samhälle. Företagare tjänar på det eftersom att köpkraften då ökar. Men det kräver en insikt: skatter är bra. Jävligt bra.

Är det ett tänk du förstår? För de lösningarna har vi redan på pappret. Det är bara det att idiothögern bemöter argumentet med: kommunism, och sen springer de iväg, livrädda för att argumentera.

Det Reinfeldt gjorde var att spela sd rakt i händerna. Då är han en idiot. Inga försköningar godtas.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

Svaret till "Anonym" är lysande!!

Anders sa...

Att invandrare/icke etniskt svenska/nybyggare/svenska medborgare (som de omnämns i tidningarna)/nysvenskar ("pick one", de betyder alla samma sak men är fortfarande bara ord), och då i första hand människor som kommer från ett land där utbildning är något man bara har hört talas om. Det är dessa som har svårast att skaffa sig jobb. De människor som herr statsminister benämner som "etniskt svenskar" har oftast en genomsnittlig utbildning där de i alla fall har avklarat gymnasiet.

Ovanpå detta faktum att dessa "nysvenskar" har en i genomsnitt lägre utbildning och i många fall språket som en barriär, finns en ovilja från många företag att anställa dessa individer. Orsakerna till detta är olika från fall till fall. Allt ifrån kunskapsbrist hos nysvensken till rent förakt hos vissa arbetsgivare.

Så oavsett vad Reinfeldt kallar dessa personer, så har han fortfarande rätt i det han säger.

Sen om han spelar SD i händerna eller inte. Att SD ens finns är för att det finns ett missnöje hos svenska folket (ett stort också) om hur invandringsfrågan har skötts. Att så fort någon yppar tanken att många invandrargrupper har svårt att anpassa sig, så stämplas denna personen som rasist.

Jag tycker det är bra att SD har kommit in i riksdagen så att korken dras ur och frågan lyfts till ytan... även om SD i många fall är allt för svart-vita i sin politik.

Fredrik sa...

Reinfeldt har givetvis inte rätt, eftersom att hans uttalande bygger på att komma undan kritik mot den haveristiska politik han för.

För att ha rätt måste man förstå problemet. Han vägrar se det. Problemet är klasskillnader. Jag ids inte förklara nåt som jag har skrivit om i de flesta inlägg som jag postat här. Hade verklighetsförringaren brytt sig om att vara ärlig så hade han sagt att de grupper som har störst arbetslöshet är de svagaste grupperna. Det han gjorde här gränsar till ren idioti - och där idiotin finns, där finns sd.

Jag ger inte en idiot rätt bara för att det ligger ett uns av sanning i det han säger. Han blundar fortfarande för de riktiga problemen.

Vad är en etnisk svensk? Ingen vet. Inte ens författaren till boken det sovande folket själv vet det (Reinfeldt).

Han kunde lika gärna ha sagt: det finns ingen fattigdom bland rika. Det är en sanning, visst, med det är en idiotisk iaktagelse. Reinfeldt fick dessutom in ett vidrigt vi och de tänk.

Så nej, jag anser inte att han har rätt, jag anser att han är en idiot.

S sa...

Det verkar som det är formuleringen "etniska svenskar" är det som upprör.
Ganska typiskt i ett land där man blir arg på en tårta men inte reagerar när det skrivs så här om Somalier;

"Här ställs det helt andra krav än att kunna prata felfri svenska eller ha godkänt i gymnasiets kärnämnen. Här handlar det om god fysik och självständigt tänkande - och massor av vilja.
-Jag får 15-20 samtal per dag. De flesta som ringer kan inte säga mer än "skogen" på svenska, säger Valbone Shala, handläggare på integrationsenheten i Borlänge."

Att afrikaner passar bäst och trivs bäst med tungt kroppsarbete, det låter ju som en ny idé...

Simsalablunder sa...

"Det verkar som det är formuleringen "etniska svenskar" är det som upprör."

Näe, det är ju _varför_ man väljer att formulera sig så som gjorts i kombination med positionen som spelar roll för reaktionen.

Att ministrars förehavande har större genomslag än en handläggare på integrationsenheten i Borlänge, är varken nytt eller märkligt.

Hade handläggaren istället varit minister, så lär vi ha hört talas om det på riksnivå.

Simsalablunder sa...

"De människor som herr statsminister benämner som "etniskt svenskar" har oftast en genomsnittlig utbildning där de i alla fall har avklarat gymnasiet."

Det där är en långtgående tolkning av vad han sa. Och det är _ett_ av problemen med uttalandet, dvs det går att tolka hur som helst, grumligare än grumligt alltså.

Det går även att tolka det som att han åsyftar sina Täbygrannar, fast inte hans far, för han är ju inte etnisk svensk, eller?

Skall förresten Reinfeldt själv räknas till etnisk svensk? Var går den där gränsen för när någon övergår till att bli etnisk svensk? Hur sätts den gränsen?

Näe, uttalandet var tänkt att sprida dimridåer och ge möjlighet att tolka huller om buller, till Moderaternas egen fördel, såsom begreppet "utanförskap" har används och samtidigt flörta med SD-väljare.