lördag 24 september 2011

KKM - Jonas Inde

SnuskbokenNi kan ha hört talas om den här korta och roliga boken. I så fall är det på grund av att Jonas Inde (som tidigare var en del av Killinggänget) har skrivit en ganska osmaklig och vulgär bok - vidrig skulle nog en del slå till med.

Jag tycker att det var underhållande. Mysigt till och med.

Kanske är det tänkt som en parafras för hur samhället ser ut - vi får ta del av vansinnet hos en kille som anser sig ha blivit kränkt. På facebook... Kanske inte.

Jag tänkte givetvis oundvikligen på Teratologens böcker om Kågedalen då jag läste KKM, med tanke på vidrigheternas art. Men den här boken saknar den morbida finnes som fanns i böckerna om Västerbotten. Där var vansinnet så intensivt att det blev stor humor; här är det inte lika dråpligt, men jag kom på mig själv att avbryta läsningen flera gånger för att högt återge en väl vald textdel för sambon. Det var många skratt. Vem är jag att klaga då?

Ja. Jag klagar inte. Boken är kul och morbid. Fylld av äckel. Perfekt alltså! Dess korthet (ca: 40 sidor) gjorde att det tog ungefär 30 minuter att läsa klart. Perfekt för en intensiv bajsning alltså, om man vill ha hemorrojder (man ska inte bajsa för länge, det kan leda till analsprickor).

Läs! Tänk. Jag tänker inte dra en enda slutsatts åt er. Det ni tolkar in i den här berättelsen säger förmodligen mer om er än någon psykoanalys någonsin skulle säga.

Om ni hade varit en stormtrupp, som jag, hade ni kunnat köpa den här boken för 5 kronor av sveriges bästa bokförlag Vertigo. Man kan, om man bor i Stockholm, även besöka Edenborgs café Sodom, och få boken för priset av en kopp kaffe. Ja, ni ser ju. Det är inte utan att jag anser att nämnde herr Edenborg borde få ett kulturpris av Nobelstiftelsen. Det går ju bra att ge belöning åt folk som sprider mord på riktigt. Varför inte då prisa någon som visar samhället utan skygglappar?

Besök bloggen eller hemsidan för inköp.

ab.

2 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Men det vet du väl, handlar du med vapen eller bombar kan du bli framgångsrik affärsman eller hjälte. Skriver du bara om det är du pervers och ungdomens förförare.

Fredrik sa...

hahaha 8) Ja. Jag vet ju det. Det är ta mig fan så att man tappar all livsglädje. Vem valde vansinnet?