söndag 11 september 2011

11 i nionde

Idag var det många år sen fascismen intog Chile. Låt oss aldrig glömma den imperialistiska och fascistiska ondskan som kommer av girighet. Åt helvete med borgerlighet.

Åsa skriver bäst om allt. Och detta.

3 kommentarer:

S sa...

Jajamen det är värt att komma ihåg just idag, när krokodiltårarna flödar. Som George W Bush sa; De hatar oss för våran strävan för Frihet...

Eller hur;
"Allende initierade omfattande reformer, med kraftig höjning av arbetarnas löner och förstatligande av delar av industrin, bankerna och koppargruvorna. Spontana jord- och fabriksockupationer skrämde många. 1972 försämrades ekonomin väsentligt, på grund av en långt driven fördelningspolitik, tillsammans med hamstring, sabotage och uteblivna investeringar, i förening med omfattande destabiliseringsaktioner från CIA USA blockerade internationella krediter till Chile, hindrade import av viktiga reservdelar och stödde den extrema högern.

Den 11 september 1973 genomfördes en militärkupp ledd av generalen Augusto Pinochet med CIA:s stöd.
Allende, som befann sig i det stormade presidentpalatset, dog samma dag. Dödsorsaken är inte helt fastställd. Många av de verksamma inom vänstern avrättades, bland annat hela ledningen för kommunistpartiet."

Fredrik sa...

mm Same same.

inget har förändrats. Bara nya länder som drabbas. Helvete.

Tankesmedjan Det sovande folket sa...

I och med Chile så startar den kapitalistiska diktatur som nu lamslår större delen av världen. Förgrundsfiguren bland andra är Milton Friedmann och hänger på väggen i Ankan Borgs arbetsrum. Han myntade uttryck som "den billigaste skjortan får jobbet" och hans ideer och teser är fullständigt verklighetsfrånvända.