söndag 10 februari 2013

Bok: A memory of light - Robert Jordan och Brandon Sanderson

Det finns inte så mycket att lägga till. Jag började läsa Sagan om Drakens återkomst/The wheel of time, före jag ens fyllt 20 - jag är nu snart 40, det är en ansenlig tid. Sen dess har jag läst igenom hela serien ett par tre gånger.

Jag älskar det. Rakt av. Handlöst. Det här är bra jävla skit!Här är då avslutningen. A memory of light. Jag drog igenom den på tre dagar, och det var 900 + sidor som verkligen sög tag i mig. Ingen i familjen fick störa mig. Jag skulle läsa. Och läsa vad det enda jag gjorde.

Jag kan inte säga nåt om handlingen utan att förstöra för de som kanske håller på att läsa boken och snubblar in här, så jag gör det inte. Det enda jag säger är att det är här allt ställs på sin spetts - det är här stormen börjar.

För mig var det dock en upplevelse utöver det vanliga; drypande av nostalgi och känslor jag inte ids förklara här - det var målet på en resa som pågått i halva mitt liv. Det är klart att det är stort.

Jag har ju gått igenom både the Gathering Storm och The Towers of midnight här, så det finns ingen anledning till att upprepa mina känslor kring bokserien - de har inte förändrats på ett år. Mina tankar angående TOM finns här, och TGS här - en text som är mycket mer utbroderande och förklarande.

Jag avslutar det här med att konstatera att jag inte hade någon lust att prata med någon på en timme efter att jag läst ut skiten. Jag var överväldigad.

Jag är det fortfarande.

3 kommentarer:

Spader Ess sa...

Jag började läsa denna bokserie för evigheter sedan i tron om att det var en trilogi. Ack vad jag bedrog mig där. :-)

Dock slutade jag att läsa den, antagligen någonstans i mitten, kommer inte riktigt ihåg. Då jag inte orkade vänta på att böckerna skulle bli tillgängliga på Biblioteket.

Men det är en underbar och spännande serie. Det enda jag kan klaga på är de ständiga upprepningarna om folk och fä i boken. Skulle man halvera dem så borde man kunna minska serien med två böcker bara där. :-)

Fredrik sa...

Det är farligt att klaga på den här serien. 8) Jag kan snetända. hehe Hur som haver kännerjag att just dessa upprepningar är viktig för helheten. Jag, som jag skriver där jag pratar om serien, tycker att förklaringarna och fördjupningarna är det som gör den här serien perfekt.

Och i och med att jag har läst serien i sträck tre gånger så kan jag säga att det funkar. Men det blev jobbigt då det började ta längre än ett år mellan böckerna.

Fredrik sa...

Oj. Jag skulle inte trycka publicera. Aja. Jag glömde bort vad jag skulle lägga till. 8)