söndag 20 januari 2013

Radiomannen del 2

Jag debuterade som radiopratare och skivväljare igår. Som ni kanske såg i gårdagens inlägg...

Jag hade igår bara 30 min på mig, men jag fick fan blodad tand. Mina planer är höglyftande.

Jag börjar med att bjuda på mina låtval, så att ni kan föreställa er det fantastiska programmet - som givetvis spetsas till med min stammande och rostiga tunga.

Yngwie Malmsteen fick inleda programmet med sin Critical Mass från mannens förra skiva. Vilken start! Vi följde upp den fantastiska låten med Nocturnal Rites smycke Afterlife, från skivan med samma namn.

Ni som läser här ibland ser givetvis att det är min smak som härjar fritt. Som sig bör, det är mitt program.

Och, ja, jag är mig själv och jag saknar skam. Auberon. Gaia. Vår snällaste låt, tillsammans med the dance. Jag citerar mig själv: om ingen annan spelar oss, få får väl jag göra det! För er som inte hört oss, vi finns på spotify. Lyssna och återkom med en kommentar. Jag vill veta vad ni tycker!

Ja. Efter den hitten fick publiken - jag tror att det är en kvinna i Sigtuna - äran att avnjuta Candlemass och deras fantastiska Solitude. Jag var dock crazy och bjöd på den nyinspelade versionen med Solitude Aeturnussångaren Rob Lowe. Sen babblade jag på lite, så klart.

Avslutningen blev Whitesnakes Ain't no love in the heart of the city.

Jag har som sagt planer för detta. Jag tyckte att det var skitkul, så klart. Om jag lyckas ro hem några sponsorer så kommer programmet att läggas upp på nätet. Jag tror att det är en stimavgift som krävs, men med en familj att försörja så får jag bli tiggare i stället.

Nu är det dock så att jag har ett litet problem: vad fan ska jag kalla programmet? Alla bra namn, som Power hour, är tagna. Radio metal? Kanske. Enkelt och inte så krystat. Dessutom är det på svenska. Jag föraktar de som väljer engelska namn (sa han som ville ha power hour som namn...). Ni får gärna komma med förslag.

Jag spelar gärna demos. Jag spelar vad ni vill, så länge jag har skivan. Jag intervjuar er gärna, så länge jag gillar skiten.

Se så, hjälp mig nu!

16 kommentarer:

Charlotte sa...

Hahaha. Du är ju så gullig. Personligen vill jag ju bara slå alla män som drar på en power ballad helt apropå sådär. Men dig gillar jag.

Metal Madness passar ju dig? :)

Fredrik sa...

Power balad? När skull ejag ha spelat en sådan? FÖRTAL!

I och för sig är de låtar som kallas kraftbalader oftast väldigt bra. Det är bara inte så kreddigt att tycka det. Jag går mot strömmen. 8)

Charlotte sa...

Eller vänta. Nu har jag lyssnat på Love Bites med Def Leppard. Det kanske inte räknas som en power ballad, men jag kan erkänna oss emellan att Love Bites är min akilleshäl. Fast det skulle jag aldrig erkänna högt, förstås.

Det är en fin gammal bit, som liksom fångar essensen av trånande i kärlekens land. Det får bli min önskelåt. Fast jag vill önska den under min pseudonym.

Charlotte sa...

Kraftballad. Ett nytt ord. Tack.

Fredrik sa...

Jag spelar bara Yngwies ballader. Alla andra är ovärdiga.

8)

Du får önska Pantera, Yesterday dont mean shit. GRATTIS! Den ska jag spela. :D

Fredrik sa...

Å andra sidan: Yngwies save our love är mycket bättre än Death leppard. 8)

Charlotte sa...

Du är ju sämst som radiovärd. Nu sitter jag o lyssnar igenom Whitesnake. För att du nämnde aint no love... Har inte lyssnat på dem på 20 år.

Nu är jag 14 år, tjuvröker lite mentolcigg, tänker på David Coverdale. Snyggt hår han har och Tawny Kitaen. Hur kan man få sådär snygga ögonbryn? Varför är jag så hopplös när det finns såna som Tawny?

Planerar lite hur jag ska fly från byn. Undrar när Nikki Sixx ska upptäcka mig...

Jag måste sluta lyssna på det här. Det är ju inte nyttigt!

Charlotte sa...

Oh no skrev du DEATH Leppard?

Charlotte sa...

Men ok då. Då önskar jag Ratt.

Fredrik sa...

Nikky Sex. Han kan ju gå och bada. 8)

Vem är Tawny Kitaen? Och, fan, Whitesnake är ju faktiskt skitbra. Deras tidiga skivor rockar fett! Jon Lords, det gamla liket, kan vara världens bästa orgelkille. 8)

Ratt? ah Body talk. You've got it.

Charlotte sa...

DU kan gå och bada.

Fredrik sa...

Badanka kan du va. 8)

Charlotte sa...

Badknarka kan du göra.

Fredrik sa...

Kan man freebasa badknark?

Charlotte sa...

Om man har en snorkel i järn.

joy sa...

fan att inte du (eller nån)kommit på det här tidigare! kan faktiskt inte komma på nån som vore mer passande som radiopladdrare än du när jag tänker efter.

:D

Kör hårt!

våran fullängdare e på mastring. :) hoppas du kommer igång på allvar med det här