söndag 6 januari 2013

DVD: Grannpatrullen (the watch)

Ni vet Ben Stiller, killen som var med i fantastiska the Royal Tenenbaums, samt trevliga - och störtlöjliga - filmer som Dodgeball, Zoolander och Starsky and Hutch. Han.

Stiller har en karaktär som han gör jävligt bra, den där pinsamma och besvärliga killen som menar väl, men som är så jävla stiff att man storknar. Subtil och lågmäld humor då det är som bäst. Will Ferrell är mästaren på det. Grannpatrullen.


Grannpatrullen har stjärnor som, förutom nämnda Stiller, även räknar in Jonah Hill, Vince Vaughn och så får vi en rätt ny bekantskap i Richard Ayoade. Det är snålt med kvinnor, men Rosemarie DeWitt - en för mig helt okänd skådis - är med och höjer stämningen lite.

Nu kanske ni får för er att jag gillade den här, av bland annat Seth Roggen skrivna rullen, men jag är kluven. Den är bitvis hysteriskt rolig, men lika ofta är den obegriplig och rätt jävla pinsam. Att den är obegriplig fick jag min förklaring till då jag av någon outgrundlig anledning såg extramaterialet, där de bortklippta scenerna fyllde i alla logiska luckor i handlingen.

Någonstans vill jag skrika och döda folk. Vilka kan det vara, undrar ni? Jo, de som klipper filmer.

Grannpatrullen handlar om hysteriska Stiller, som är en self made man, i Amerikanska småstaden Glenwiev, där han äger Costco, ett slags wallmartliknande hallaballo. En kille blir mördad i hans affär och Stiller, eller Evan, som han heter i filmen, bildar en grupp för att finna mördaren. Det visar sig vara ett misstag då de tre andra i gruppen är med för att: 1, dricka sprit med manliga kamrater, 2, få vara med om en orgie, 3, för att han inte fick bli polis.

Ja.

Det är aliens med i filmen.

Sa jag att det var en science fictionfilm? Och en komedi, uppenbarligen.

Se den, men skyll inte på mig om ni blir upprörda. Den har ändå rätt många roliga stunder.

4 kommentarer:

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

De senaste åren har varit tunn när det gäller humor-filmer enligt min åsikt alltså. Och då tycker jag helt klart att denna är klart sevärd! Dodgeball är annars min favorit bland dessa filmer.
The Campaign är en annan som har sekvenser då man får andnöd av skratt!

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Glömde en fråga: Vad tyckte du om The Dictator?

Fredrik sa...

Jag har inte sett den. 8)

Men den här filmen var rolig, jag skrattade - men den var lite knäpp också. Men med extramaterialet blev den både begriplig och bättre. 8)

Tankesmedjan Det sovande folket och Den konspiratoriske lille mannnen sa...

Dodgeball har i stort sett samma skådespelare och intrigen är ungefär lika tunn men faktiskt ännu roligare!

The Dictator är Sascha Cohens senaste (Borat) och är ganska stollig men rätt rolig också.