tisdag 15 januari 2013

Boooring

Här försöker man bara undvika dumheter - både i politiken och verkligheten. Det går ju sådär. Råkade se näringslivets Håkan Bäckström i Aktuellt (idag), där han med sedvanlig borgerlig retorik angriper sin motståndare med osanningar, överdrifter och felaktiga påstående. LO vill att man ska begränsa vinstuttaget från välfärden; att hindra att våra skatter blir gåvor åt rikskapitalister som står med händerna i statens ficka.

Bäckström påstår att man vill begränsa valfriheten. Privatiseringarna i välfärden är det han pratar om, bör man ha i åtanke. Där utförsäljningar och privatiseringar har lett till sämre tillgänglighet och bristfälligare vård för de svagaste i samhället, är Bäckström alltså glad för att de som är rika har fått det bättre på de mest utsattas bekostnad.

Det är alltså en slags strävan mot ett amerikanska exemplet som aldrig fungerat jämlikt eller bra för de mindre bemedlade. På politiska, den nyliberala drömmen - en värld utan staten som nåt annat än polis, och armé.

Det är alltså bra, enligt Bäckström, så vad gör man då någon hotar  denna stöld och egoistfest? Man vantolkar motståndaren så grovt som möjligt.

NI VILL TA BORT VALFRIHETEN!

Nej. Vi vill att ALLA ska kunna få välja bra vård. Inte bara de som har mest. DET är valfrihet.

Vantolka en masse. Borgerlig retorik och taktik - en taktik som till exempel Fredrik Malm körde då man sa att det är fel att Polacker ska tjäna mindre än svenskarna på svenska byggen. Ja, då är man ju rasister mot Polacker. Strunt helt enkelt. Men borgarna försvarar företagarnas rätt att lönedumpa med näbbar och klor. Som förväntat.

Bäckström gjorde alltså också. Dumstruten är det enda som saknas på denna människa som anser att valfrihet är då arbetarna inte har en enda rättighet kvar.

Moderaternas största bidragsgivare. Grattis sverige...

Men jag ville ju slippa dumheter ett tag...