söndag 16 december 2012

Den korkade kortleken

Jag kommer inte att fortsätta min granskning av de enfaldiga argument som borgarna klär in sitt förakt mot de svaga i - det skulle bli ett evighetsprojekt.

Men jag har ett sista dumt argument att skärskåda. Varje gång en människa som står till vänster lyckas med något som renderar pengar så kommer det, argumentet som en gång för alla visar att det inte handlar om hederlig retorik, utan snarare bajskastning och skitsnack. Argumentet: men du är till vänster ska inte tjäna några pengar. Det kan låta lite olika, men grundtanken verkar vara att om man står till vänster, ideologiskt, då ska man inte tillåta sig att tjäna pengar.

Det är inte det det handlar om. Det handlar om att man inte ska tjäna pengar på andras lidande - men framförallt handlar det om att det argumentet kräver att jag, om jag mot förmodan skulle bli rik, ska leva utanför samhället. Jag har alltså tydligen inte rätt att lyckas ekonomiskt, eftersom att jag är för solidaritet med alla människor.

Ja. Ni hör ju. Givetvis ska jag som står till vänster kunna arbeta mig rik (observera ARBETA, inte stjäla mina rikedomar på bekostnad av människors lidande i andra, mindre utvecklade länder).

Men det blir så då hjärnan tagit semester, och man inser att ens starkaste argument är: för att jag vill och för att jag kan. Då måste man spela med märkta kort.

Borgare. Jag hatar er egoism.

De kort som kanske borde avhandlas efter det här är väl först och främst antisemitkortet. Ni vet, kritisera Israels rasism, och du är antisemit. Logiken är glasklar. Tycker du att Israels massmord (och organstölder) är fega, fula och vidriga, då är du alltså antisemit. Så behändigt.

Dra. Åt. Helvete.

Nu blir det musik.

4 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Mmm, och de som är vänster och inte tjänar nämnvärt med pengar är bara jantar och avundsjuka...

Fredrik sa...

Ja. Det är till att göra det enkelt för sig själv. 8)

Jag tror att jag ska ge mig din bok i julklapp. Då kan du bli rik, sen kan jag säga att du som är vänster inte får tjäna pengar. 8) Inte mer än existensminimum i alla fall.

Pål Eggert sa...

Ha ha, du får avstå till i mars att ge dig själv min bok i julklapp. Det är då som "Borde vara död" utkommer.

Fredrik sa...

8) Det blir en sen julklapp. Men den som väntar får se!