onsdag 18 juli 2012

Radio bandit... Jag förstår det inte.

Landet ligger.

Jag har just klarat av att lyssna på musik, frivilligt, för första gången på ett par månader. Machine Heads senaste giv. Av årets nyheter har jag inte hört nåt. Jag har varken energi eller lust för skiten. Eller, jag hade inte. Jag har mest lyssnat på radion på jobbet. Och lyssnar man på radio, och är hårdrockare, då kan man ratta in rockradio.

Nåja. Det är inte helt enkelt i Märsta, Steninge, där jag jobbar. Där råder radioskugga. Jag har använt ett armeringsnät som antenn. Det har funkat hjälpligt.

Så där har jag fått mitt lystmäte av hårdrock från den enformigaste källa som finns. Bandit säger i sin reklam att vilka som spelar mest rock (eller är det metal?), jag det är ju vi.

Det må så vara.

Men...

Jag lyssnar på kanalen 8 timmar om dagen då jag jobbar. De har EN jävla skiva. En samling som innehåller de där danskarna som alla utom jag gillar - nåt med V; det svenska före detta death metalbandet In Flames spelas ofta; det är ALLTID en Metallicabalad, jag brukar honna med två eller tre på en dag. Och så vidare.

Den där samlingsskivan ska jag behandla som kopieringsmaskinen i the office, om jag får tag på den.Tänk er den där skivan, och så behandlar ni den som killarna i den här fantastiska scenen behandlar sin kopieringsmaskin. Så känner jag.Spelas Iron Maiden, så är chansen att låtarna du får välja mellan är dessa 5: Number of the beast, Run to the hills, The trooper, Fear of the dark eller Afraid to shot strangers. De kan överraska med någon annan låt, men det är mer sällan än ofta. Det är väl egentligen bara Metallica som har en sådan diger lista av låta att välja ifrån på den här kanalen. För är bandet som ska spelas Dio kan man tydligen bara välja Rainbow in the dark eller Holy diver. Helloween har faktiskt bara gjort en låt... I want out.

Och så fortsätter det. Ett par hårda (nåja) låtar - alla i samma nu-metalanda som all musik som spelats där sen jag flyttade till sthlm - och så en ballad. Eller varför inte tre? Ugly kid Joe är inte ett dåligt band, men seriöst, jag har aldrig stött på Testament. Eller Annihilator... Eller Cannibal Corpse. Eller Nocturnal Rites, eller varför inte Persuader, då vi ändå snuddar vid Umeås fantastiska scen? Meshuggah? Aldrig.

Yngwie? HAH Inte en chans. Entombed? Ja. Kanske, eller så är det bara det att jag har fördomar om sthlm och inavel. Men det är en annan fråga.

De på kanalen PRATAR ofta om bra band, men de spelar dem aldrig.

Min fråga är vilka som lyssnar på den musik de spelar? Är dessa amerikanska maidenkloner med lite thrash i botten stora? Vem har en skiva av Avenged Sevenfold?

Vi spelar vad vi vill, skryter de om.

De vill tydligen vara den mest enformiga kanalen på den här sidan av Rockklassiker.

Är jag grinig? Jag lyssnar aldrig på kanalen hemmavid. Jag har nämligen ingen lust att höra samma jävla dynga om och om igen, då jag faktiskt har en skivsamling som skulle kunna fylla flera veckor - UTAN ATT SPELA EN ENDA LÅT AV DE BAND DE SPELAR SOM JAG NÄMNT, OCH ÄNDÅ FÅ DET ATT VARA EN KANAL MED FANTASTISK METAL.

Ett jävla hån känns det som. Vi spelar vad vi vill... Jasså? Ni suger.

Nej. John Lord har dött. Vi tar en låt på den. En ballad. Den kommer förmodligen att spelas på Bandit idag.10 kommentarer:

Charlotte sa...

Bandit finns inte att tuna in i den här stan. Men då jag inte har cd i bilen brukar jag skruva in den varje gång jag passerar Skellefteå, vilket är ca: 4-7 ggr/år.

Mitt lyssnande på Bandit blir alltså ca: 10 timmar/år. Ändå känner jag igen varenda låt du nämner. Och jag instämmer!

Fredrik sa...

Ja. Egentligen räcker två timamr per år. Sen har man hört deras utbud.

Lösningen vore faktiskt att ge mig en timme i veckan att vända vinyler på. 8)

Charlotte sa...

Det vore ju faktiskt en helt suverän lösning! Jag har en slogan: Tuna in på BANDIT och lyssna på FFF, Fredriks Fuckin Favourites. Varje fredag klockan fem. Direkt från VINYYYYYYYYYL :)

Spader Ess sa...

Jag är benägen att hålla med. Satt just på vägen hem från Småland och funderade på varför en kanal som skryter med att spela vad dom vill alltid spelar Ace of Spades när det kommer till Motörhead.

Underbar låt, javisst och på Rockklassiker förväntar jag mig den, men på Bandit borde dom väl för fasiken kunna haspla ur sig något mer spännande. Motörheads senaste 3 plattor är ju för fasiken bland det bästa dom gjort i karriären och ändå körs det bara dom säkra korten.

Kan det likriktade utbudet av just nya band bero på att en del av programledarna råkar spela i en del av banden?...???

Tom S. sa...

Det är orimligt att lyssna på Bandit Metal/Rock. Det är orimligt att stationen existerar.

Simsalablunder sa...

Jon Lords bortgång var jag inte beredd på. Hade inte hört att han hade blivit sjuk. De faller bort de gamle rävarna.

spritzen sa...

håller med dig tyvärr så funkar ALLA radiokanaler så här de flesta ägs av samma huvudman. Förespråkar närradion finns bara två kvar som funnits sedan 80-talet de spelar varken rock eller metal men ändå. ha det

Fredrik sa...

Ja. alla kommentarer får mig att vilja runda av min beskrivning.

Men ändå: Bandit en kanal för hårdrockare som inte lyssnar på hårdrock.

joy sa...

*går tillbax och kollar missad läsning efter mitt internet(baraspelainistället)uppehåll*. jo haha. den där jävla kanalen när jag var snickare i somras, alltså. :D dock hade ju ett bettner ett program där (vad det nu hette?) ibland som spelade lite eljest grejjs, typ crowdburn. :) jä, vi hörs! jag orkar fan aldrig lyssna på musik heller. tvingar mig typ, när jag kommer hem om dagarna ibland och inser hur jävla dumt det är att INTE göra det. man mår typ dubbelt så bra när man gör det. nya testament tyckte jag var ok. lite mer rocknroll (hårdrock?), än tidigare. :)= haaej *bevisar att jag inte är en robot (vafan om man ÄR det då?! diskriminering!!!!!)

joy2 sa...

efter FJÄRDE försöket blev kommentaren publicerad. internet är paranoitt.