torsdag 26 juli 2012

Äldreomsorgen samt Förensligandet

Den här sommaren är inte det minsta dålig. Tacka vet jag sommaren då jag blev tillsammans med min sambo. Så jävla kall och satanisk.

På tal om satanisk: Vertigo, bokförlaget som ger ut allt som de dåliga bokförlagen inte vågar ta i med asbetsbeklädda handskar, har släppt en jubileumsutgåva av vansinnesskriften om det ensliga Västerbotten: Äldreomsorgen i övre Kågedalen, samt Förensligandet i det egentliga Västerbotten. Det är en otroligt vacker utgåva som sprider sin galna kärlek som om det vore aids i Afrika.

Jag älskar skiten!Morfar och pyretÄldreomsorgen är en vacker och vidrig bok på samma gång. Den klär på sätt och vis av kläderna på vårt hycklande samhälle; samtidigt som bokens innehåll är så makabert - och tungläst på ett språkligt tungrott sätt - visar boken bara att det vidriga i vårt samhälle är mycket värre, det är bara ytan som skiljer vansinnet från fiktionen.

Problemet med denna fantastiska, och sinnessjuka bok är att de som behöver läsa den, aldrig kommer att göra det.

Alla ni andra som är på humör för incestuös och våldsam litteratur, skriven på norrländska, med något av vår tids vackraste prosa, ni ska prova denna bok.

Gör som jag, blir en stormtrupp. Vertigo FTW!

2 kommentarer:

Tom S. sa...

Jag har precis lämnat äldreomsorgen. Den privata. Fy fan. Nu förstår jag. Jag önskar att jag dör i sömnen.

Fredrik sa...

Ja. Det du säger stämmer. 8) Men, den här boken handlar om något helt annat. Den här boken, om du inte har läst den, är viktig. Sjuk. Äcklig. Och vidrig.

Men den handlar om något annat. Läs! Den är svårläst! Var redo!