måndag 11 mars 2013

Det här med att ha kontakter och inte kunna berätta om det - musik

Jag pratade länge i helgen med en gammal bekant. Vi har spelat musik ihop sen han var 12 och för alla som vet det minsta om mig är gissningen på Morgan Lie, fd bassist i Naglfar och trummis i Auberon - numera trummis i Hate Ammo - som heter H8 och lite fler siffror, ja, det är en bra gissning... Jag hittar inte deras nya namn, trots googling. Det beror nog på mig.

Det jag var nyfiken angående var hur hans utträde från Naglfar hade gått till.

Först och främst för att jag fick höra att han inte visste att han kickad fören en annan gammal Auberon-medlem berättade det för honom. På krogen. Jag menar, en sådan behandling borde ju rendera i någon sorts reaktion - och mycket riktigt.

Jag är helt allvarlig då jag säger att jag höll på att skratta ihjäl mig. Vad göra? Jag ville skriva lite om det, antingen som en liten intervju till WeRock - där jag varit helt overksam de senaste åren, eller bara blogga lite om det. Killen var dock så pass full att jag inte är helt säker på att han tänkte på vad jag har för kanaler...

Hur som helst är hans (Morgans, inte Hans) officiella version att han inte blev kickad, utan att han slutade självmant.

Jag känner dock att det här är deras egna infekterade/oseriösa fråga. Skulle jag ha varit journalist på någon av de två tidningarna hade jag skrivit en notis om det. Det är jag inte.

Men det får mig att tänka på det där blogginlägget om Desultor som bandets ledare bad mig ta bort (ja, jag tog bort det), pga att både swedenrock och Close-up hade det inlägget som grund för deras intervjuer med bandet. I kort handlade det om ett band där strul är status quo och det som skedde var i det närmaste farsartat. Den gången var mina källor bassisten, trummisen och gitarristerna. I intervjun i, jag tror det var swedenrock, sade ledaren för bandet att allt nu var lugnt och att de var bästa vänner - ja, bröder till och med. Så hur ligger det till nu? Ja. Gissa. De spelar inte tillsammans någe mer, är den korta versionen. Varför? Ja, det tänker jag inte skriva här, av respekt för de inblandade. Men jag skrattade även här så att jag nästan bajsade på mig.

De gånger jag har suttit på information som skulle göra "skillnad" är förvånansvärt många. De enda gången jag ställt till med nåt var väl då jag ovetande om att det var hemligt, pratade irriterat om att det var märkligt att Ghost var så skyddade av journalisterna som skrev om dem.

Men jag väljer tystnad av respekt för de inblandade. Jag skulle dock vilja basunera ut det med megafon, för att det oftast är hysteriskt roliga saker jag får höra.

Men. Jag fnissar för mig själv.

Snart kommer Nocturnal Rites med en ny skiva. Hur det gick till då Chris gick med i Sabaton? hahahahahahahahahaha

Ja. Ni ser ju.

3 kommentarer:

joy sa...

det var inte på krogen. jag och morgan träffas alltid och bara i parken. :D

Fredrik sa...

Parken. Ok. 8)

Fredrik sa...

Parken. Ok. 8)