torsdag 10 september 2009

Johan Norbergs hyckleri

Johan Norberg har en syn på världen som är skrämmande korkad. Just nu dömer han ut organet ”Forum för levande historia”, en skapelse av Göran Persson för att påminna oss om förintelsen under andra världskriget. Nu använder borgarna den till att snacka skit om socialismen, gärna överdrivet vinklad skit. Norberg har all rätt i sin kritik mot spektaklet, eftersom att fakta inte skall politiseras, och inte borde ha gjorts från första början, men han vill gärna inte ställa sig själv till svars för att göra exakt samma sak. Hans (forna?) arbetsgivare timbro, semikänd tankesmedja, som bland annat utgivit en massa böcker i ämnet socialismen, men med pekfingret höjt mot Stalin (en vansinnig mördare och dåre), betalar honom lön för att göra exakt det han fördömer staten för. Då näringslivet sysslar med propaganda är det nämligen inte dåligt… Det finns ingen annan slutsats att dra av hans otroligt naiva och larviga resonemang.


Sen nämner han Pol Pot, högerns favoritkommunist, och drar upp lite tveksamma fakta, skakar om och bjuder på mer dumheter. Pol Pot begick dåraktiga brott mot människorna i Kampuchea, men Pol Pot hade aldrig fått makten om inte USA bedrivit ett olagligt och hemligt anfallskrig mot landet. Kissingers olagliga krig dödade dessutom fler människor än vad Pottans djävulskap gjorde. Slutsatsen i Norbergs resonemang är att det är bättre att bli mördad av hederliga jänkare, än skurkaktiga kommunister. Hyckleri någon?


Sen kommenterar han det faktum att vi kanske, ve och fasa, kan få en kommunist i vår regering vid nästa val, som om Lars Ohly skulle ha något gemensamt med Pol Pot. Det kallas propaganda, och tar sällan hänsyn till fakta. Men det är klart, det är ju RÄTT propaganda. Lars Ohly deltar i en DEMOKRATI. Det är något som Norberg, mannen som konstaterade att vi måste lära oss att älska den ekonomiska depressionen, inte förstår sig på. Eller väljer att skita i.


Jag tycker att herr Norberg skall ställa sig framför alla familjer som trasats sönder av denna ekonomikris och säga att de ska älska läget.

http://www.metro.se/2009/09/09/83734/sluta-beratta-for-oss-vad-vi-ska-tyck/

Inga kommentarer: